0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εντός νομού μπορούν να γίνουν πολλές μεταταξεις που θα καλύψουν σημαντικό μέρος των κενών. Απλά θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά και όχι κατά βούληση. Εάν ρίξεις μια ματιά στους πινακες με τα πλεονασματα και τα κενα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβαθμια εύκολα μπορείς να το δεις.
Έχει εφαρμοστεί μεταξύ διευθύνσεων του ίδιου νόμου από Α Θεσσαλονικης σε β Θεσσαλονίκης πχ ή της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης πχ σε Κιλκίς, αλλά είναι σπανιο και έγινε σε ατομα που πλεοναζαν
Υπάρχει νομοθεσία που το προβλέπει αλλά απ' όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει ποτέ.
Οι μετατάξεις γίνονται σε οργανικά κενά. Πολλές (μεγάλες) περιοχές στην πρωτοβάθμια έχουν πολύ λιγότερες οργανικές από όσες χρειάζονται (π.χ. Θεσσαλονίκη), γιατί αν φτιαχτούν οργανικές (για να γίνουν μετατάξεις π.χ.), θα πρέπει πρώτα να δοθούν για μεταθέσεις. Που σημαίνει ότι οι οργανικές που θα φτιαχτούν, θα καλυφθούν από τους ήδη υπάρχοντες στην πρωτοβάθμια και άρα όχι μόνο δε θα μπορούν να μεταταγούν οι της Δευτεροβάθμιας που ανήκουν σε αυτές τις περιοχές, αλλά δε θα έχουν πλέον και σχολεία να διατίθενται για να συμπληρώσουν το ωράριο τους. Από την άλλη το βρίσκω άκρως ανήθικο να φτιαχτούν οργανικές σε αυτά τα μέρη και να δοθούν κατευθείαν για μετατάξεις και όχι για μεταθέσεις.
Διορισμοί έστω και λίγοι θα γίνουν, πιθανόν του χρόνου. Άρα θα γίνει και κατανομή όπως έγινε στην ειδική, η οποία αποφασίστηκε με ΚΥΑ των υπ. παιδείας&οικονομικών. Μπορεί και να μη γίνουν αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Το τόπικ για αυτό το λόγο υπάρχει. Επίσης, και να πάρουν τόσους ώστε να μη γκρινιάξει κανείς και να κανονίσουν τα οργανικά για να μη πει κανείς τίποτε, δε γίνεται. Ή το ένα ή το άλλο.Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι όντως γίνονται διαχρονικά απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειώνονται οι ανάγκες για αναπληρωτές και μόνιμους.
Προηγούνται οι μεταθέσεις των μετατάξεων. Επίσης για τη δημιουργία οργανικών λαμβάνονται τα πλεονάσματα των βαθμίδων. Η Θεσσαλονικη μπορεί πχ να έχει λειτουργικά κενά ΠΕ86 στην πρωτοβάθμια, αλλά έχει πλεονάσματα μεγάλα στη δευτεροβάθμια και τους διαθέτει εκει. Στις ειδικότητες που υπάρχουν και στις δυο βαθμίδες λειτουργεί ένας κοινός κουβάς. Πέρσι η Δευτεροβάθμια Α Θεσσαλονίκης ζήτησε Γαλλικών στη μέση της χρονιάς από την αντίστοιχη πρωτοβάθμια.
Το ίδιο λέμε. Δεν πρόκειται να φτιαχτούν οργανικές, γιατί μετά θα πλεονάζουν της δευτεροβάθμιας και δε θα έχουν τι να τους κάνουν. Και έχουμε τη γελοία κατάσταση να υπάρχουν 85 ομάδες σχολείων (που συνθέτουν πλήρες ωράριο) και μόλις 55 οργανικές...
Ας αλλάξει το νομοθετικό πλαίσια και να προηγούνται οι μετατάξεις στην ίδια περιοχή των μεταθέσεων στην ίδια βαθμίδα.
https://workenter.gr/el/article/19512/yp-esoterikon-egkuklios-gia-ton-ethsio-programmatismo-proslhpseon-gia-to-2021?fbclid=IwAR1dg6sOuriN3fto4C05iK1IU8RrRJyv3Q0pV5wEhHOiMjhCeA2XCm1SUDMΜε 1-1 οι διορισμοί στο δημόσιο το 2021.
Το μόνο λογικό είναι να εφαρμοστεί αυτό που συζητιέται εδώ και χρόνια, η διοικητική ενοποίηση των βαθμίδων. Τότε δεν θα ανήκεις ούτε στην αθμια ούτε στην βθμια αν είσαι κοινή ειδικότητα, όποτε συμπληρώνεις όπου υπάρχουν ανάγκες κατά το δοκούν. Το ίδιο γίνεται και τώρα, αλλά αργούν πολύ οι διαδικασιες
Πάει να πει ότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες (σκέτο).