0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
φτου ξεφτου η ικανοποίηση ή μη τών μεταθέσεων θα ληφθεί υπόψη.
Ακριβώς επειδή η υφυπουργός έρχεται σαν να μην πέρασε μια μέρα και μας περιγράφει τους νόμους, τον 3848 του 2010 και πρότερους. Εδώ πρέπει να ληφθεί το δεκαετές κενό , τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και που έσπασαν την όποια συνέχεια στις υπηρεσιακές μεταβολές. Τι τραγελαφικά είναι όλα αυτά; Είναι αυτό πολιτική απέναντι στον εκπαιδευτικό κλάδο; Εμένα μου φαντάζει ότι προσπαθούν να ξεφορτωθούν την ευθύνη του να πράξουν τα δέοντα.Να διορθώσουν τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν και που έχει βάλει την ουρά του και το κυβερνών κόμμα. Και όχι δεν είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά έστω να δω ότι υπάρχει η διάθεση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με προσοχή και σεβασμό απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.Εδώ είναι όπου κάτσει η μπίλια στη ρουλέτα.Δηλαδή αν προλάβαινε πέρσι να κάνει τους διορισμούς έπρεπε ο κλάδος των φιλολόγων να ελπίζει σε 128 κενά;
Μα γι αυτό μέτρησαν για πρώτη φορά και τις φετινές συνταξιοδοτησεις. Γιατί η δευτεροβάθμια θα ήταν με μηδέν κενά στους περισσότερους κλάδους της.
Η αδιοριστία μου ακούγεται φθαρμένη σαν όρος γιατί στο μυαλό μου ταυτίζεται με λαϊκιστικές πρακτικές του παρελθόντος, τα άτομα που μιλούσαν για διορισμούς μόλις έσφιξαν τα πράγματα δεν είχαν πρόβλημα να με στείλουν δώδεκα χρόνια αναπληρωτή ανά την χώρα...Όμως συμφωνώ ότι πρέπει η πολιτεία να διορίζει εκπαιδευτικούς και δεν το έπραξε για πάνω από δέκα χρόνια. Σωστά περιμένουμε απ΄την κυβέρνηση να βάζει ανθρώπους που ξέρουν τα προβλήματα και τον χώρο της εκπαίδευσης, και όχι μια υφυπουργό άρτι αφιχθείσα να μας αραδιάζει μια σειρά από νόμους που στην πράξη έχουν αδρανοποιηθεί μια δεκαετία.
Το μηδέν είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής. Εγώ ξέρω ότι στον κλάδο μου έφυγαν σχεδόν οι μισοί στην σύνταξη και με απαράδεκτες μεθοδεύσεις τον απαξίωσαν εντελώς. Η πρακτική αυτή πρέπει να αλλάξει χθες.Αν κάποιος ενδιαφέρεται να έχει η πατρίδα του εκπαίδευση της προκοπής για την νέα γενιά πρέπει να σπάσει αυγά. Η τσιγγουνιά και η μίζερη στάση προς τους εκπαιδευτικούς καταδεικνύει πρόβλημα ιεράρχησης αξιών και της κοινωνίας και των πολιτικών. Και σε παρακαλώ μην μου αναφέρεις συλλογισμούς τραβεστί τύπου Διαμαντοπούλου. Στους καιρούς της ευδαιμονίας δόθηκαν κάποια χρήματα, κάτω του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής ένωσης, στην εκπαίδευση. Κατά την μνημονιακή περίοδο τίποτα. Ίσα ίσα να λέμε ότι έχουμε σχολεία. Φίλε όμως έτσι δεν είμαστε ουσιαστικά στην Ευρώπη αλλά αλλού...