0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ έχω μια άλλη απορία συνάδελφοι: πώς πιστεύετε ότι πρέπει να σκεφτούμε ως νεοδιόριστοι; Να επιδιώξουμε διορισμό και οργανική θέση έστω και 80-100 χλμ μακριά από το σπίτι μας ή να διεκδικήσουμε μια θέση σε δυσπρόσιτο ώστε να διπλασιαστούν τα μόρια διαβίωσης των δύο πρώτων ετών και να έχουμε καλύτερες πιθανότητες για μετάθεση; Σημειωτέον ότι κατοικώ στη
Έχω την αίσθηση ότι μπερδεύεις τα μόρια του πίνακα αναπληρωτών με τα μόρια μετάθεσης.Τα δεύτερα δεν διπλασιάζονται, αυξάνονται ανάλογα με την δυσκολία κάποιου μέρους.Πχ, σε ένα σχολείο που δίνει 12 μόρια, και προφανώς είναι δυσπρόσιτο, τα μόρια μετάθεσης από τις συνθήκες διαβίωσης είναι 12, δεν θα γίνουν 24.
Διαβάζοντας την εγκύκλιο των μεταθέσεων διαπίστωσα ότι τα μόρια των δυσπροσιτων περιοχών διπλασιάζονται. Δεν αναφέρομαι σε αναπληρωτές, σε μόνιμους αναφέρομαι. Δε γνωρίζω καν τι ισχύει για τους αναπληρωτές. Αν πράγματι κάνω λάθος, σας παρακαλώ διορθώστε με.
Αυτό γνωρίζω και εγώ αλλά όχι για όλα τα δυσπρόσιτα. Αυτά που ανήκαν σε ορισμένες κατηγορίες. Δηλαδή αυτά π.χ. που παλαιότερα είχαν πάνω από 10 μόρια δυσμενούς διαβίωσης. Για τους αναπληρωτές ισχύει και για ένα χρόνο υπηρέτησης ενώ για τους μόνιμους 2.
Ναι,βέβαια. Ισχύει για όσα έχουν μοριοδοτηση Ι και άνω.
@Lucifer, για να το ελέγξω, έκανα το εξής:Ειδα τους πίνακες του 2018 (e-aitisi.gr) και αντιπαρέβαλα τα ονόματα με τους τωρινούς πίνακες.Σε κάθε καινούριο όνομα, κοίταξα αν υπάρχουν μόρια από προϋπηρεσία.Ολα αυτά με πιθανότητα σφάλματος.
Πάντως μελετώντας λίγο τους πίνακες βλέπω ότι το πώς θα κινηθούν φέτος οι τοποθετήσεις των διορισμών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι θα επιλέξουν οι συνάδελφοι των νομών που δεν έχουν καθόλου κενά. Για παράδειγμα στους ΠΕ 02 η Θεσσαλονίκη δεν έχει δώσει οργανικά, σε αντίθεση με τις προσλήψεις τις περσινές των αναπληρωτών, οπότε πρέπει να δούμε αν φέτος θα προτιμήσουν να δηλώσουν τα κενά των κοντινών νομών, πχ της Πέλλας, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής ή να πάνε για τα δυσπρόσιτα πχ. της Λήμνου και της Μυτιλήνης για να μπορέσουν να γυρίσουν στα δύο χρόνια με μετάθεση.
Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις; Εγώ ζω