0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σου
Παράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!
Παράθεση από: regina_ag στις Οκτωβρίου 19, 2011, 11:08:07 pmΠαράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!ακριβώς, Reginaέναρθρος γεωγραφικός όρος είναι παράθεση, αν ήταν δηλαδή ἐπὶ τὸν ἕβρον τὸν ποταμὸνόσο για το δεύτερο παράδειγμα οι λίγες λέξεις που έχουμε στη διάθεσή μας αυτό δείχνουν... δηλαδή δοτ. πρ. κτητική πάντως "σκέτα" δοτ. προσωπική είναι ΄προφανέστατα εσφαλμένη άποψη. απλώς πρέπει να ελέγξεις τα συμφραζόμενα μήπως είναι καμιά δοτ. πρ. χαριστική ("για χάρη του"). αν δεν είσαι σίγουρη, μπορείς να παραθέσεις το κείμενο να το δούμε...
Μια απορία για τη Γραμματική: Όταν κλίνουμε τον Υπερθετικό του επιθέτου ἀγαθός, λῷστος, στη Δοτική θα έχει δύο υπογεγραμμένες λῴστῳ;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν η απορία μου είναι απλοϊκή!
Παράθεση από: regina_ag στις Οκτωβρίου 19, 2011, 11:08:07 pmΠαράθεση από: lkjhgfd στις Οκτωβρίου 13, 2011, 06:16:47 pmΔεν υπαρχουν συγκεκριμενα αγνωστα κειμενα για τη δευτερα λυκειου, ουτε και για την τριτη. Μονη σου θα επιλεξεις τη θεματογραφια σου. Υπαρχουν θεματογραφιες που εχουν τη μεταφραση (ΖΗΤΗ) αλλα εγω δεν ξερω καμια με πληρη συντακτικη και γραμματικη αναλυση και δεν χρειαζεται εξαλλου, αφου αυτο ειναι κατι που μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μονη σουΤυχαια ειδα αυτο το μηνυμα και λιγο με "συγχυσε" αυτη η θεματογραφια σημερα! Μα πως ειναι δυνατον στη φραση "επι τον Εβρον ποταμον" να θεωρειται το "ποταμον" παραθεση; Εφοσον βρισκονται σε ιδιο γενος αριθμο και πτωση δεν τιθεται το "Εβρον" επιθετικος στο "ποταμον";;; Επισης " ην δε αυτω ο στολος παρα την λιμνην την Κερκινιτιν..." αυτω:δοτικη προσωπικη. Μα εχουμε απροσωπο ρημα η απροσωπη εκφραση;; Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανως δοτικη προσωπικη κτητικη!regina σήμερα είδα το μην σου και απαντώ λίγο καθυστερημένα. Έχω παρατηρήσει σε συτή τη θεματογραφία κι άλλα τέτοια "περίεργα". Χαίρομαι που διαπιστώνουμε το ίδιο, γιατί είχα αρχίσει να ξεχνάω και αυτά που ξέρω. Ουφ!