*

Αποστολέας Θέμα: Λειτουργικά υπεράριθμος  (Αναγνώστηκε 27523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος efi..

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Τρέλα για τα μαθηματικά!!!
    • Προφίλ
Απ: Λειτουργικά υπεράριθμος
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 22, 2023, 08:24:33 am »
Αυτό που βασίζεται? Δεν βρίσκω σχετική νομοθεσία

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:22:31 »

Αποσυνδεδεμένος mts.ag

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 22, 2023, 08:36:55 am »
Αυτό που βασίζεται? Δεν βρίσκω σχετική νομοθεσία

Έτσι το έχω δει να γίνεται στην πράξη τις δυο φορές που έχει τύχει σε σχολεια που υπηρετούσα.

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 07, 2024, 11:08:31 pm »
Ο g.t έγραψε αρκετές φορές ότι επειδή δεν υπάρχουν γραπτές οδηγίες για την λειτουργική υπεραριθμία, οι ΔΔΕ εφαρμόζουν διασταλτικά τις οδηγίες που έχουν για την οργανική υπεραριθμία.

Καλησπέρα!

Δηλαδή σε περίπτωση λειτουργικής υπεραριθμίας το ΠΥΣΔΕ μπορεί να σου επιβάλει σε ποιο σχολείο θα διατεθείς για συμπλήρωση του υποχρεωτικού σου ωραρίου;

Και τότε γιατί μας ζητάνε να τους στείλουμε λίστα με τις προτιμήσεις μας, αφού δεν τις λαμβάνουν υπ'όψιν;

Σε ποιο τμήμα του Υπουργείου μπορώ να πάρω, για να μάθω τι μπορώ να κάνω;

(Είμαι λειτουργικά υπεράριθμη - η μοναδική στην ειδικότητά μου - και με διαθέτουν για συμπλήρωση ωραρίου σε σχολείο που δεν επιθυμώ, κάνω ένσταση και την απορρίπτουν.)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2024, 11:11:12 pm από joannabear »
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 07, 2024, 11:16:09 pm »
Σύμφωνα με το ΦΕΚ ναι. Αλλά τα για παρισσότερα ΠΥΣΔΕ Σε όποιον λείπουν περισσότερες από 12 ώρες μετά την Α και

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:22:31 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 08, 2024, 12:56:01 am »
Καλησπέρα.

Δηλαδή εγώ έχοντας κριθεί λειτουργικά υπεράριθμη (με 11 ώρες στην οργανική μου και 10 ώρες για να συμπληρώσω σε 2ο σχολείο), μπορώ να διατεθώ ολικώς σε όποιο σχολείο επιθυμώ;!
Ναι, μπορείς. Μαζί με τους άλλους λειτουργικά υπεράριθμους της ΔΔΕ δηλώνετε κενά και συγκρίνεστε με τα μόριά σας. Ο καθένας σας, όμως, προηγείται να πάει σε σχολείο της ομάδας του. Αν δεν υπάρχει κενό σε αυτή την ομάδα, τότε πηγαίνει σε σχολεία όμορων ομάδων. Αυτή η τοποθέτηση ισχύει για ένα διδακτικό έτος.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 08, 2024, 03:18:18 am »
Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση.
Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να πάω στα συγκεκριμένα σχολεία της ίδιας ομάδας που μου προτείνουν, υπάρχουν κι άλλα σχολεία. Μπορούν να μου το επιβάλουν;

Τι νόημα θα είχε τότε η λίστα με τις προτιμήσεις που τους έστειλα, η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 08, 2024, 03:20:45 am από joannabear »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:05:57 am »
Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση.
Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να πάω στα συγκεκριμένα σχολεία της ίδιας ομάδας που μου προτείνουν, υπάρχουν κι άλλα σχολεία. Μπορούν να μου το επιβάλουν;

Τι νόημα θα είχε τότε η λίστα με τις προτιμήσεις που τους έστειλα, η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση;
Η νομοθεσία λέει ότι ο οργανικά υπεράριθμος προηγείται να πάει σε σχολεία της ομάδας του αν υπάρχουν και μετά σε όμορες.
Θεωρώ ότι διασταλτικά εφαρμόζουν το ίδιο και για τους λειτουργικά υπεράριθμους. Φυσικά παίζει ρόλο και σε ποια ΔΔΕ υπηρετείς.
Ξέρω περιπτώσεις σε μικρή ΔΔΕ που δεν τηρούνταν απόλυτα αυτό. Στις μεγάλες αστικές ΔΔΕ, όμως, τηρείται κανονικά από όσο γνωρίζω!

Σε οποιαδήποτε ομάδα σχολείων της ΔΔΕ, μπορείς να πας με βελτίωση ή με απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Η υπεραριθμία έχει τους περιορισμούς της, αλλά το πλεονέκτημά της είναι ότι τοποθετείσαι πριν από αυτούς που είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και φυσικά πριν από όσους ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ ή ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:17:25 am »
Οχι. ως λειτουργικά υπεράριθμος δεν μπορούν να σε πάνε σε σχολείο που θέλουν. Απλά θα απορριφθεί η αίτηση σου αναφέροντας ότι υπήρχε σχολείο στην ομάδα σου. Στην συνέχεια θα κρατήσεις τις ώρες που σου απομένουν στο σχολείο σου (λιγότερες από 12) και θα πας για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλο σχολείο , μετά από δήλωση σου. Στην φάση αυτή αν δεν πάρεις σχολείο που ζήτησες , είτε λόγο μορίων, είτε γιατί δεν "κουπμώνεις" στις ώρες, μπορούν να σε βάλουν όπου θέλουν.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:19:32 am »
Η νομοθεσία λέει ότι ο οργανικά υπεράριθμος προηγείται να πάει σε σχολεία της ομάδας του αν υπάρχουν και μετά σε όμορες.
Θεωρώ ότι διασταλτικά εφαρμόζουν το ίδιο και για τους λειτουργικά υπεράριθμους. Φυσικά παίζει ρόλο και σε ποια ΔΔΕ υπηρετείς.
Ξέρω περιπτώσεις σε μικρή ΔΔΕ που δεν τηρούνταν απόλυτα αυτό. Στις μεγάλες αστικές ΔΔΕ, όμως, τηρείται κανονικά από όσο γνωρίζω!

Σε οποιαδήποτε ομάδα σχολείων της ΔΔΕ, μπορείς να πας με βελτίωση ή με απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Η υπεραριθμία έχει τους περιορισμούς της, αλλά το πλεονέκτημά της είναι ότι τοποθετείσαι πριν από αυτούς που είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και φυσικά πριν από όσους ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ ή ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ.

Μπορούν να μου επιβάλουν δηλαδή να διδάξω σε σχολείο που δεν επιθυμώ, επικαλούμενοι ότι είναι σχολείο της ομάδας σχολείων της οργανικής μου; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Κενά υπάρχουν στα σχολεία που έχω δηλώσει και μάλιστα έχω και εντοπιότητα και συνυπηρέτηση.

Ούτε ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια δεν μου έχει συμβεί αυτό!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:30:25 am »
Μπορούν να μου επιβάλουν δηλαδή να διδάξω σε σχολείο που δεν επιθυμώ, επικαλούμενοι ότι είναι σχολείο της ομάδας σχολείων της οργανικής μου; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Κενά υπάρχουν στα σχολεία που έχω δηλώσει και μάλιστα έχω και εντοπιότητα και συνυπηρέτηση.

Ούτε ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια δεν μου έχει συμβεί αυτό!
Ο υπεράριθμος δεν είναι υποχρεωμένος να φύγει από το σχολείο του. Μείνε στο σχολείο σου με όσες ώρες α και β ανάθεσης έχεις και πήγαινε κάπου απλώς για συμπλήρωση ωραρίου. Άρα κανείς δεν σου επιβάλλει  να πας σε σχολείο που δεν επιθυμείς.

Μα τι να κάνεις αν η νομοθεσία για την άρση υπεραριθμίας υπαγορεύει να πας σε σχολείο της ομάδας σχολείων που ανήκει η οργανική σου, εφόσον φυσικά υπάρχουν ώρες για να διδάξεις εκεί και δεν προλάβουν να τις καλύψουν άλλοι υπαράριθμοι της ίδιας ομάδας!

Σου δίνει η ΔΔΕ τη δυνατότητα να κάνεις αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ τώρα; Αν ναι, κάνε αίτηση και πήγαινε σε όποια σχολεία έχουν λειτουργικά κενά σε όλη την επικράτεια της ΔΔΕ. Όμως, δεν θα προηγείσαι στην τοποθέτηση. Θα τοποθετηθείς στο τέλος μαζί με τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ και όσους ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:36:19 am »
Ο υπεράριθμος δεν είναι υποχρεωμένος να φύγει από το σχολείο του. Μείνε στο σχολείο σου με όσες ώρες α και β ανάθεσης έχεις και πήγαινε κάπου απλώς για συμπλήρωση ωραρίου. Άρα κανείς δεν σου επιβάλλει  να πας σε σχολείο που δεν επιθυμείς.

Μα τι να κάνεις αν η νομοθεσία για την άρση υπεραριθμίας υπαγορεύει να πας σε σχολείο της ομάδας σχολείων που ανήκει η οργανική σου, εφόσον φυσικά υπάρχουν ώρες για να διδάξεις εκεί και δεν προλάβουν να τις καλύψουν άλλοι υπαράριθμοι της ίδιας ομάδας!

Σου δίνει η ΔΔΕ τη δυνατότητα να κάνεις αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ τώρα; Αν ναι, κάνε αίτηση και πήγαινε σε όποια σχολεία έχουν λειτουργικά κενά σε όλη την επικράτεια της ΔΔΕ. Όμως, δεν θα προηγείσαι στην τοποθέτηση. Θα τοποθετηθείς στο τέλος μαζί με τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ και όσους ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.

Ναι, θα μείνω στο σχολείο οργανικής μου, το πρόβλημα είναι για το σχολείο διάθεσης για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου μου. Μου δίνουν σχολείο (συμπλήρωσης) που δεν θέλω. Ενώ υπάρχουν ώρες σε σχολεία που έχω δηλώσει και τα οποία μάλλον θα δοθούν για αποσπάσεις κ.λπ. .
Τώρα δεν μπορώ να κάνω αίτηση απόσπασης.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 08, 2024, 10:52:03 am »
Ναι, θα μείνω στο σχολείο οργανικής μου, το πρόβλημα είναι για το σχολείο διάθεσης για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου μου. Μου δίνουν σχολείο (συμπλήρωσης) που δεν θέλω. Ενώ υπάρχουν ώρες σε σχολεία που έχω δηλώσει και τα οποία μάλλον θα δοθούν για αποσπάσεις κ.λπ. .
Τώρα δεν μπορώ να κάνω αίτηση απόσπασης.
Στη ΔΔΕ που υπηρετώ έδωσαν ξανά μια προθεσμία να δηλώσουν και τώρα όσοι επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, για αυτό ρώτησα αν έχεις αυτή την επιλογή! Το σχολείο συμπλήρωσης συνήθως είναι κάπου κοντά για να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Η νομοθεσία λέει ότι πρώτα συμπληρώνεις στο συστεγαζόμενο, μετά στα όμορα (διπλανά) και μετά πας σε άλλες ομάδες σχολείων.

Πάντως δεν έγινε και τίποτα αν μια χρονιά συμπληρώνεις απλώς ωράριο σε ένα σχολείο που δε σου αρέσει και πολύ. Σε όλους έχει τύχει αυτό.
Κάθε ΔΔΕ εφαρμόζει το δικό της σύστημα για τη συμπλήρωση ωραρίου. Σε ελάχιστες ΔΔΕ δηλώνεις ποια σχολεία προτιμάς για συμπλήρωση.
Στις περισσότερες ΔΔΕ σε στέλνουν για συμπλήρωση κάπου κοντά που βολεύει να κλείσεις ακριβώς το διδακτικό σου ωράριο!
Ρώτησες στη ΔΔΕ αν μπορεί να αλλάξει το σχολείο συμπλήρωσης; Ίσως μπορεί να βρεθεί λύση με κάποιο παραδιπλανό σχολείο!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 08, 2024, 11:05:21 am »
Στη ΔΔΕ που υπηρετώ έδωσαν ξανά μια προθεσμία να δηλώσουν και τώρα όσοι επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, για αυτό ρώτησα αν έχεις αυτή την επιλογή! Το σχολείο συμπλήρωσης συνήθως είναι κάπου κοντά για να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Η νομοθεσία λέει ότι πρώτα συμπληρώνεις στο συστεγαζόμενο, μετά στα όμορα (διπλανά) και μετά πας σε άλλες ομάδες σχολείων.

Πάντως δεν έγινε και τίποτα αν μια χρονιά συμπληρώνεις απλώς ωράριο σε ένα σχολείο που δε σου αρέσει και πολύ. Σε όλους έχει τύχει αυτό.
Κάθε ΔΔΕ εφαρμόζει το δικό της σύστημα για τη συμπλήρωση ωραρίου. Σε ελάχιστες ΔΔΕ δηλώνεις ποια σχολεία προτιμάς για συμπλήρωση.
Στις περισσότερες ΔΔΕ σε στέλνουν για συμπλήρωση κάπου κοντά που βολεύει να κλείσεις ακριβώς το διδακτικό σου ωράριο!
Ρώτησες στη ΔΔΕ αν μπορεί να αλλάξει το σχολείο συμπλήρωσης; Ίσως μπορεί να βρεθεί λύση με κάποιο παραδιπλανό σχολείο!

Στη δική μου Διεύθυνση μάς ζητήθηκε να στείλουμε λίστα με προτιμήσεις σχολείων, συν βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, συνυπηρέτηση κ.λπ. .

Ναι, έχω κάνει ένσταση και ακόμα τώρα βρίσκομαι σ'αυτήν τη διαδικασία.

Αποσυνδεδεμένος el yon

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 08, 2024, 12:53:35 pm »
Συνάδελφοι παρακαλώ μια ερώτηση έχω. Πήρα φέτος οργανική στην διεύθυνση που ανήκω και από Σεπτέμβρη θα υπηρετήσω εκεί για να ξεχρεώσω την οργανική μου που δεν είχα πάει ποτέ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182526
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)