0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λογικό είναι ο καθένας να αξιοποιεί τα προνόμια που του δίνει ο νόμος, όπως καλύτερα εκείνος νομίζει. Ο γραπτός διαγωνισμός ξεκαθάριζε γενικότερα την κατάσταση με έναν δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο. Ο μοριοδοτικός για την εκπαίδευση κακώς μοριοδοτεί οτιδήποτε άλλο άσχετο με τα προσόντα του καθενός. Στις τοποθετήσεις για εξαιρετικές περιπτώσεις είτε πρόκειται για ασθενείς είτε για γονείς με ασθενή παιδιά είτε μονογονεϊκές οικογένειες είτε πολύτεκνες οικογένειες είτε φτωχές οικογένειες είτε υπογόνιμα ζευγάρια είτε...είτε... θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα κατά περίπτωση. Γιατί η καθεμία είναι διαφορετική. Δυστυχώς όμως εφόσον μέτρησαν τα μόρια για την κατάταξη δεν γίνεται να ξαναμετρήσουν. Ελπίζω να δείξει το κράτος όμως έστω και τελευταία στιγμή την απαιτούμενη ευαισθησία σε πραγματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις κάποιων συναδέλφων. Εξάλλου υποτίθεται ότι για αυτό υπάρχει το ανθρώπινο στοιχείο στα ΠΥΣΔΕ, διαφορετικά γιατί να μην γίνονται οι τοποθετήσεις από έναν καλορρυθισμένο αλγόριθμο να είναι όλα διαφανή και δίκαια, χωρίς ίχνος υποψίας για "μαγειρέματα"! Σε κάθε περίπτωση η πρόταξη κατηγοριών που ίσχυε μέχρι χθες ήταν απαράδεκτη και καλώς καταργήθηκε. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Η Πολιτεία όμως οφείλει να λειτουργεί με δικαιοσύνη και με βάση τις αρχές της ισότητας. Ας διαμαρτύρονται λοιπόν όσο θέλουν οι τρίτεκνοι. Το ζήτημα είναι αν η Πολιτεία θα ακούσει, αυτούς αδικώντας άλλους και ο κύκλος γυρίζει συνεχώς.
Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει ειδικά όσον αφορά ανθρώπους με ανίατες ασθένειες που έχουν την ανάγκη ιατρικής φροντίδας eleos-noroula. Εννοείται πως έπρεπε να υπάρχει μέριμνα και να μη τους παιρνει η μπάλα μαζι με τους τριτεκνους. Είσαι ελεεινή και όλα γυρνάνε πίσω να το ξέρεις!! H ζωή είναι ρόδα που γυρνα....Αν και δεν ξέρω την ειδικότητα σου αλλά μακάρι να βρεθούμε να υπηρετούμε μαζί σε μια Διεύθυνση και να είσαι από κάτω μου στον πίνακα κ να περνάς 3 βουνά για να κάνεις μάθημα σε σχολείο...πολυ θα το χαιρο.ουν..Αναρωτιέμαι αν μαθαίνεις στους μαθητές σου σου την έννοια της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Άνοιξε κανένα Μπαμπινιώτη να ξεστραβωθεις eleos-noroula
Οι μανούλες δεν πρεπει να αφήνουν τα παιδιά τους για να γινουν αναπληρωτριες. Μονο σε μονιμο διορισμό αλλά και τότε πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα έχουν μαζί τους. Τότε το κράτος πρέπει να φροντίζει για κάποιες διευκολύνσεις. Τα αμεα συνήθως δεν φεύγουν από τον τόπο τους. Αυτοί πρέπει να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα για προφανείς λόγους.
Φυσικά και είμαστε σοβαροί. Εγώ για παράδειγμα έχω δύο παιδιά. Δεν έκανα τρίτο για να διοριστώ. Διορίστηκα με ΑΣΕΠ. Τους άλλους όμως στον πίνακα που τους έπαιρναν τη σειρά οι τρίτεκνοι, τους άφησαν άνεργους. Πώς θα κάνουν οικογένεια οι άνεργοι; Άρα έχω δίκιο, μόνο που δε σας συμφέρει να το παραδεχτείτε.
Τελείωσε η ιστορία με πολυτεκνίες κτλ. Ο καθένας με την σειρά που έχει στον πίνακα με τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Αν ήταν έτσι όλα τα κεντρικά σχολεία θα είχαν μόνο καθηγητές με πολλά παιδιά ή πρόβλημα υγείας σαν κριτήριο ποιότητας. Και μετά να άδειες, να ωράρια κλπ..... Ευτυχώς το παραμυθάκι τελείωσε........όλοι με τη σειρά του πίνακα και σε όποιον μπορεί......το σχολείο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για καθηγητές......ας δίνει το κράτος μεγάλο επίδομα σε όλους τους πολύτεκνους και ασθενείς...όχι να ευνοεί συγκεκριμένα τους καθηγητές και να χαντακώνει παιδιά που θέλουν να μάθουν και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν με βάση την αξία τους στο επάγγελμά τους και όχι με βάση τη γονιμότητά τους.