0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατι δεν ξεκιναμε ολοι απο την ιδια αφετηρια...1) Εγω στα 45+ πως θα κανω διδακτορικο για να εχω καποια πιθανοτητα με το συστημα Γαβρογλου...?2) Διορίζει 15.000 και 135.000 ειναι εκτός...και αυτα χωρις τα κολεγια μεσα...2) Ποτε θα γινουν οι επόμενοι διορισμοί σε μια 5ετια η σε μια 10ετια...?3) Πεντακοσιες κατηγοριες αναπληρωτων... 501 μοριοδοτησεις...Τους τριμηνίτες τους ξεχάσατε..?4) Το δημογραφικό και το δημοσιονομικό που δείχνουν ότι χειροτερεύουν και μας επηρεάζουν άμεσα...Για όλα αυτά μόνο αισιόδοξοι δεν μπορεί να είμαστε...
Και ο γραπτός ΑΣΕΠ οδηγεί σε υπερκερδη φροντιστηριων και ανισότητα ως προς την ικανότητα των υποψηφίων να πληρώσουν.
Νιώθω ότι δεν έχετε ιδέα για το τι εύχεστε.Ένας γραπτός διαγωνισμός απλώς είναι ένας άλλος τρόπος να κατατάξεις υποψήφιους. Όση όρεξη και να έχει κάποιος για διάβασμα θα κοπεί αφού δώσει, γράψει εξαιρετικά ή τουλάχιστον επαρκώς και τελικά ανακαλύψει ότι είναι 201ος ενώ οι διοριστεοι είναι 200. Πόσες φορές αντέχετε να το κάνετε αυτό. Δεν θα είστε για πάντα 25,30,35. Κάποια στιγμή θα θέλετε να έχει μετρήσει κάπου όλος αυτός ο κόπος.
Η κατάσταση είναι απλώς εγκλωβιστικη. Οι πιο νέοι προφανώς θέλουν μια ευκαιρία, ή έστω προοπτική όπως το ονομάζεις εύστοχα. Όσοι έχουν δουλέψει κ μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, θέλουν αναγνώριση των κόπων τους. Είναι φυσικά παράλογο να εχεις τόσο έμπειρο προσωπικό, που έχει γυρίσει τόσα σχολεία κ συχνά έχει αντιπροσωπευτικότερη εικόνα της εκπαίδευσης από τους μόνιμους που έμειναν στον ίδιο τόπο, και να μην θες να αξιοποιήσεις αυτό ακριβώς το έμπειρο προσωπικό. Από την άλλη είναι παράλογο να δέχεσαι κόσμο σε σχολές που οδηγούν σαν μονόδρομος σχεδον στην εκπαίδευση, όταν δεν εχεις χώρο στην εκπαίδευση. Δεν μ αρέσει ο όρος καθηγητική σχολή αλλά δυστυχώς στην πράξη, ειδικά για τους θεωρητικούς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μήπως θα ήταν καλύτερα να λέγαμε κάποια στιγμή «κοιτάξτε να δείτε, καθηγητές έχουμε, δοκιμασμένους, δεν τους πετάμε, θεσεισ λίγες ποτό κ πού θα προκύπτουν, αλλά πάρτε το απόφαση, στο δημόσιο από τη φιλολογία δεν θα μπείτε. θέλετε να σπουδάσετε γις το κέφι σας; οκ. αλλιώς, μην ελπίζετε». Είναι κυνικό, αλλά δεν βλέπω άλλη λύση στο αδιέξοδο. Οι δυσλειτουργίες καλό είναι να σταματάνε νωρίς κι όχι να φτάνει ο άλλος να έχει τρία μεταπτυχιακά, δυο διδακτορικά κ 3000 ώρες σεμιναρίων για να διαπιστώνει ότι έφτασε σε αδιέξοδο. Έτσι όπως πάμε στα χαρτιά τουλάχιστον θα εχεις μεγαλύτερο βιογραφικό για να διδάξεις σε δημόσιο σχολείο παρα για να γίνεις επίκουρος.
αν δεν εχω προυπηρεσια αλλα ειμαι 45+ θελω επετηριδα με βαση την ημερομηνια κτησης πτυχιου,
Η μείωση του αριθμού εισακτέων στις καθηγητικές σχολές είναι επιβεβλημένη, αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Η Ε.