0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπράβο σου ! Και εγώ έχω παρόμοια προσόντα και πράγματι ευνοήθηκα άπειρα από το νόμο γαβρογλου ωστόσο θεωρώ πως είναι ένα άδικο ταξικό μέτρο. Όσο για το γραπτό, ας διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές με τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσία και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για γραπτό .
Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω τοποθέτηση!Έχω δώσει δις γραπτό διαγωνισμό ως φιλόλογος και κατάλαβα πολύ καλά πόσο εξίσου άδικο σύστημα ήταν...όποιος δεν έχει δώσει, ακούει γραπτό διαγωνισμό και φέρνει στο νου του τις πανελλαδικές που δίναμε ως μαθητές...ε, λοιπόν, καμιά σχέση!!!Και τις 2 φορές διάβασα, χωρίς να κάνω κάποια άλλη δουλειά, χωρίς υπερβολή 7-8 ώρες επί 10 συναπτούς μήνες και χωρίς διακοπές μια αχανέστατη και απροσδιόριστη ύλη. Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχών μεν, άνεργος δε...Μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, ενημερώθηκα ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, καθώς ελάχιστες από τις θέσεις που προκηρύσσονταν, καλύπτονταν από επιτυχόντες του Διαγωνισμού!!! Μπαίνανε από χίλιες δυο άλλες ειδικές κατηγορίες. Δηλαδή, οι πιθανότητες να διοριστείς μέσω γραπτού προσέγγιζαν αυτές των τυχερών παιγνίων... Επίσης, ως επιτυχών -βάσει νόμου- θα έπρεπε να κληθώ να υποβάλω αίτηση για θέση σε δυσπρόσιτα, κάτι που ποτέ δεν έγινε, φυσικά...
Πάρα πολλοί όμως διαγωνιζόμενοι που θα διορίζονταν αν ίσχυαν τα ποσοστά που προέβλεπε ο νόμος διορίστηκαν πέρισυ ή πρόπερσυ (δεν θυμάμαι) με δικαστική απόφαση
Φυσικα κανένα σύστημα δεν θα σε διορισει οταν εχεις 10 η 20 η 35 χιλιαδες στην ειδικοτητα σου και παιρνει 50-100-200 ατομα μετα απο 12 χρονια...Τωρα ομως που θα ερθουν και μερικές δεκάδες χιλιάδες κολλεγιο-πτυχιουχοι ελάτε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την επετηρίδα Γαβρογλου...Και να μην ξεχάσουμε τις 300 κατηγορίες αναπληρωτών και τις 302 μοριοδοτήσεις...Όλα αξιοκρατικά ...εεε?
Δυστυχώς, τα δικαστήρια δικαίωσαν -για ακριβώς το ίδιο πράγμα- μόνο τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008 και όχι των προηγούμενων...