0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τυχαια ...? Δικαστικως πηγανε και κερδισανε...Και μην ξεχναμε οτι αυτοι ειχανε τουλαχιστον μια επιτυχια σε αντιθεση με τους χιλιαδες που μπηκαν απο το παραθυρο της "προυπηρεσιας" με το εκτρωμα Γαβρογλου...το οποιο παρεπιμπτοντος σου αφαιρουσε και τα μορια του Γραπτου...αν το ξεχασες...
το συστηματακι απετυχε
Για θυμησε μου ποσοι εκατονταδες γυμναστες με προυπηρεσια ταβανι (120+) εμειναν εκτος διορισμου με την "επετηριδα" Γαβρογλου...?
Για να φανταστώ! Προκηρύσεται γραπτό ΑΣΕΠ και εμφανίζονται 30000 φιλόλογοι για 200 θέσεις.
Ακριβώς . Δεν μπορεί όλα να κρίνονται από μια στιγμή. Το προσοντολογιο δείχνει ότι σε ενδιαφέρει ο χώρος της εκπαίδευσης και μαζεύεις προσόντα. Ο γραπτός δεν αποδεικνύει τίποτα πέρα από την καλή αποστήθιση. Υπάρχουν άπειροι καθηγητές που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο τους αλλά δεν έχουν καμμία ικανότητα μετάδοσης. Αν θέλουμε σώνει και ντε γραπτό, τότε να αρθεί η μονιμότητα όλων και κάθε 5 χρόνια να εξετάζονται όλοι. Επειδή έγραψε κάποιος καλά πριν 35 χοενια και σήμερα βαριέται που ζει δε σημαίνει τίποτα. Το καλύτερο σύστημα είναι προϋπηρεσία + προσοντολογιο. Η προϋπηρεσία και σε όλο το ιδιωτικό τομέα θεωρείται μέγιστο προσόν. Άσε που και στο γραπτό γίνονται αλχημείες. Τέλος ακόμη και το 2022 ο γραπτός θα περιλαμβάνει και μοριοδοτηση επιπρόσθετων προσόντων. Αλλιώς ευνοούνται μονο όσοι δεν έχουν οικογένεια και υποχρεώσεις.
Και σου ξαναλέω. Άλλη αντοχή έχει το 23χρονο να παπαγαλιζει και άλλη η 35 Χρόνη. Πώς να το κάνουμε. Ίσως πιο δίκαιο είναι αυτό που πρότεινε η ΔΑΚΕ . Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με προϋπηρεσία 24 ή 30 μήνες και πάνω και μετά γραπτός που να μετράει το 30% συν προσόντα κτλ. Πάντως οχι μόνο γραπτός. Έμειναν άνθρωποι έξω που έχουν 5-6 χρόνια προϋπηρεσία. Δεν είναι δίκαιο.με καμμία οπτική.
Αντιλαμβάνομαι την οπτική σας, ωστόσο1. Το προσοντολόγιο απλώς οδηγεί σε μια αδιάκοπη συλλογή πτυχίων και πιστοποιήσεων - όπως τα διάφορα "παράξενα" proficiency που έχουν ξεφυτρώσει τελευταία και διαφημίζονται ακόμα και σε "εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος" σελίδες...Είναι δηλαδή η απόλυτη εργαλειοποίηση της γνώσης. Ήδη από τους επόμενους πίνακες θα φανεί πως σε κάποιες ειδικότητες τα 2 μεταπτυχιακά + άριστη γλώσσα θα είναι το minimum για να πάει κανείς αναπληρωτής.Η ύστατη κατάληξη θα είναι να χρειάζεται κανείς διδακτορικό για να μπει στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (όπως πχ. έγινε και τους γραμματείς στα δικαστήρια) - μια απόλυτη ακαδημαϊκή διαστροφή.2. Το ότι με πήραν π.χ. αναπληρωτή μια χρονιά και έπειτα πάω και ξαναπάω, διασφαλίζει με κάποιον τρόπο πως έχω ικανότητα μετάδοσης κτλ; Πώς; Μπορεί και να βαριέμαι τη ζωή μου.Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών είναι μια "τυφλή" προϋπηρεσία. Μπορεί να σημαίνει πολλά και μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Όπως και ένα μεταπτυχιακό από το χ ή ψ πανεπιστήμιο. Δεν διασφαλίζει τίποτε επιστημονικά/παιδαγωγικά. Επίσης, άλλο η προϋπηρεσία και άλλο η προϋπηρεσία + καλές συστάσεις, εφόσον μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα.3. Τουλάχιστον η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό και το διάβασμα για αυτόν είναι μια απόδειξη ότι ενδιαφέρομαι4. Πώς γίνονται αλχημείες σε έναν γραπτό διαγωνισμό; Στο σύστημα της προϋπηρεσίας πάντως έγιναν. Πχ. όσοι μέσω γνωστών κατάφεραν να μπουν στην ενισχυτική και άρα εν τέλει στους πίνακες αναπληρωτών με προϋπηρεσία.5. Φυσικά και να προσμετρώνται και άλλα στοιχεία, όπως τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία, ενδεχομένως κάποια κοινωνικά κριτήρια, ωστόσο να προσμετρώνται πάνω στη βάση του βαθμού του διαγωνισμού. Αυτός να είναι ο πυρήνας. 6. Κανείς δεν ζητάει να αρθεί η μονιμότητα. Αντιθέτως, μόνο η ομαλοποίηση των διορισμών σε συχνή βάση θα διορθώσει αυτή την εκτρωματική κατάσταση.7. Και τέλος, επειδή πολλά τίθενται σε μια "ηθικολογική" βάση - πχ. ότι όσοι είναι υπέρ του γραπτού θέλουν να πετάξουν στην ανεργία όσους αυτή τη στιγμή εργάζονται.Τι θα συμβεί στους επόμενους πίνακες που ένα τουλάχιστον 10% όσων τώρα εργάζονται, θα πεταχτεί εκτός, για τουλάχιστον 3 χρόνια, από όσους φέρουν 2 μεταπτυχιακά ή διδακτορικό;