0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να πλασαριστεί ψηλότερα το 96%, θα πρέπει να πεταχτούν κάποιοι άλλοι έξω. Ό,τι και να γίνει, 4% θα δουλεύει. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το σύστημα, αλλά η έλλειψη θέσεων εργασίας. Αν το 4% παραμείνει 4%, είτε γραπτός διαγωνισμός γίνει είτε ... καλλιστεία, πάλι τα ίδια θα συζητάμε σε 10 χρόνια.
ρε παιδιακαι γραπτός να γίνει ( λέμε τωρα)θα φτιαχτεί ένας πίνακας μια επετηρίδα που θα κρατήσει χρόνια. ΝΑΙ επετηρίδα θα είναι, μια κατάταξη σε ένα πίνακα.εκει θα έρθει ο νέος απόφοιτος και θα σου λέει αυτά που λέτε εσείς, ότι δεν έχει ευκαιρίαγια να έχει ευκαιρία και ο νέος απόφοιτος θα πρέπει να γίνεται γραπτός ασεπ κάθε 1-2 χρόνια (που δεν είναι και πολύ εφικτό)τοτε δεν αξίζει και πολύ να είσαι αναπληρωτής δίνοντας ασεπ κάθε χρόνο!
Στη μεγάλη εικόνα έχετε δίκιο. Προφανώς το πρώτιστο είναι οι ελάχιστοι διορισμοί.Ωστόσο, έστω ότι παραμένει αυτό το 4%.Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλεγεί;Με κριτήρια που θα επιτρέπουν στον καθένα να διεκδικήσει την είσοδό του σε αυτό το 4% ή με κριτήρια που θα παγιώνουν σε αυτό μια συγκεκριμένη μερίδα υποψήφιων - και μόνο αυτούς.Επειδή έχει υπονοηθεί αρκετές φορές σε αυτή τη συζήτηση το "ας σπουδάζατε κάτι άλλο" ή "ας είχατε γεννηθεί νωρίτερα", μήπως τότε να παραδεχθούν οι παλαιότεροι πως θέλουν το επάγγελμα του καθηγητή/δασκάλου να γίνει ένα ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, από το οποίο θα αποκλείονται οι γεννηθέντες μετά το 1985;
Και όσοι διορίστηκαν το 2000-2010 όταν εμείς δεν είχαμε αποφοιτήσει πάλι είχαν περισσότερες ευκαιρίες από μας. Σου ξαναλέω οι οργανικές θέσεις δεν είναι θέσεις που προέκυψαν τώρα αλλά θέσεις που έχουν καταγραφεί από το 2010 και μετά. Και δεν καλύφθηκαν όλες. Αν γίνονταν σωστά τα πράγματα θα είχαν καλυφθεί από τους αναπληρωτές που τις υπηρετούν. Γιατί είναι δίκαιο να κλέψουμε αυτές τις θέσεις και όχι πχ τις πιο παλιές που ήδη έχουν καλυφθεί από μόνιμους? Πάντως ας προσέχουμε λιγο τι λέμε γιατί πολύ εύκολα αύριο η αξιολόγηση συνδέεται με απολύσεις με το επιχείρημα της ανεπάρκειας των παλιών + του να δώσουμε ευκαιρία στους νεότερους. Πολύ εύκολα γίνεται αυτό αν θελήσουν.
Λίστα κατάταξης από λίστα κατάταξης διαφέρουν, ανάλογα με τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να γίνει αυτή η κατάταξη.Το κριτήριο ενός διαγωνισμού επιτρέπει σε όλους μια αρχική σχετικά ίση ευκαιρία.Τα άλλα κριτήρια όχι.Επετηρίδα σημαίνει μια κατάταξη στην οποία δεν μπορούν να γίνουν μετατοπίσεις. Δεν μπορεί κάποιος να βελτιώσει τη θέση του.Στην επετηρίδα το αρχικό πλεονέκτημα διαιωνίζεται.Επίσης, προφανώς ένα δίκαιο σύστημα γραπτού διαγωνισμού δεν θα πρέπει να φέρει τις αμαρτίες του παρελθόντος με τα λογής λογής παραθυράκια που άνοιξαν διαδοχικές κυβερνήσεις - και τα οποία δεν είχαν σχέση με τη φύση του γραπτού διαγωνισμού καθαυτού, αλλά με τις πελατειακές σχέσεις.Και φυσικά θα πρέπει να συνεπάγεται τακτικούς διορισμούςκαι όχι την αθλιότητα της αναπλήρωσης στον τόσο εκτεταμένο βαθμό που συμβαίνει σήμερα και την οποία έχουμε αποδεχθεί ως φυσική συνθήκηκαι ας καταστρέφει και εμάς, και τους μαθητές και την παιδεία συνολικά.
Ο Γαβρόγλου έκανε αυτό το σύστημα επιλογης εκπαιδευτικών-παγκοσμια πρωτοτυπια στο δυτικό κόσμο- για να μαζέψει ψηφαλάκια.
επετηρίδα ειναι φίλε μου Dume,για να μην ειναι επετηρίδα θα πρέπει να γίνεται γραπτός καθε 1-2 χρόνια.ΔΕΝ ειναι εφικτόμπες στη λογική του γραπτού ασεπ κάθε 1-2 χρόνια και πές μου
Όταν είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν προϋπηρεσίες που αποκτήθηκαν από το παράθυρο.
αν ήσουν παλιός θα ήξερες ότι το 99% αυτών έχει διοριστείοπότε μη το λες και το ξανα λές για εντυπώσεις
Ούτε ο γραπτός είναι ισάξιος για όλους. Αλλιώς είναι να είσαι 22 και να δίνεις αλλιώς 35-40 με οικογένεια. Αλλιώς είναι να είσαι Αθήνα να πηγαίνεις φροντιστήριο με τα θεματακια έτοιμα και αλλιώς να ψάχνεσαι μόνος σου. Ο γραπτός διαγωνισμός ειναι βήμα προς τα πίσω. Και τουλάχιστον το να συλλέγεις προσόντα μπορεί να σε βοηθήσει και αλλού στην εύρεση εργασίας. Το να διαβάζεις κάθε δύο χρόνια για γραπτό διαγωνισμό είναι χάσιμο χρόνου και δε σου μένει τίποτα. Το να έχει ο εκπαιδευτικός ένα η και δύο ακόμη μεταπτυχιακά δεν είναι καθόλου κακό