0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
.... ο τρόπος είναι το πρόβλημα. Προσθέτει στα υπάρχοντα προβλήματα παρά λύνει κάτι. Η κατάληψη ως μέσο. Αυτό είναι το θέμα του νήματος. Καλό θα ήταν να συζητήσουμε διαφορετικές μεθόδους πίεσης, τις οποίες θα προτείναμε και στα παιδιά. Είναι σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Εξάλλου για να σε ακούσει κάποιος πρέπει πρώτα να έχεις πείσει για την αξιοπρέπειά σου και το ήθος σου. ....
Η πολυφωνία απόψεων είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας. Τώρα, αν μερικές φορές ξεφεύγουμε λίγο από τον κορμό του κυρίως θέματος του thread, δεν σημαίνει κατά κανόνα και συστηματικό αποπροσανατολισμό. Η συζήτηση προς τα τελευταία μηνύματα είχε διαμορφωθεί γύρω από τα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία προετοιμάζουν συστηματικά τη μέλλουσα άρχουσα τάξη και στον προγραμματισμό τους δεν υπάρχει χάσιμο χρόνου/μαθημάτων, καταλήψεις κλπ.
Η δική μου σκοπιμότητα είναι μία: η εργασία. Ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Οι ακρότητες καλό θα ήταν να λείπουν, αλλά είναι και αυτές δυστυχώς ένα κομμάτι της κοινωνίας. Αν οι καταλήψεια έλυναν προβλήματα, θα ζούσαμε τώρα το ιδανικό σύστημα των Σκανδιναβικών χωρών. Δεν λύνουν τίποτα. Θέλω να πιστεύω πως ούτε εσείς τις υπερασπίζεστε. Πείτε μου όμως το παιδί και ο γονιός που θέλουν να μορφώνονται τα παιδιά του πού θα βρει το δίκιο του; Εικόνες σαν αυτές στον Άλιμο θα είχαν αποφευχθεί αν απλώς οι νόμοι του κράτους ήταν σε ισχύ. Αν συζητήσετε με τον γείτονά σας, του οποίου το παιδί φοιτά σε ένα ιδιωτικό σχολείο της σειράς, δεν θα καταδικάσει στο σύνολό του το δημόσιο σχολείο και τους δασκάλους του, αλλά έχει εξασφαλίσει έτσι στο παιδί του την ασφάλεια του περιβάλλοντος και την αδιάκοπη φοίτηση. Είναι κακό αυτό;
Έχεις δίκαιο. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι απλώς να μη "ταΐζουμε" όσους ξεφεύγουν σκόπιμα και το παν αλλού.
Θα συζητηθούν επομένως και οι διαφορές με τα ιδιωτικά,όσο και αν δεν βολεύει ορισμένους.