0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 'χα αναφέρει και σ' άλλο μου μήνυμα. Το πολίτευμα, κατά Μαρξ, δεν είν' η δημοκρατία μα η αστική ολιγαρχία. Το δημοκρατικό πολίτευμα βασισμένο στα συμβούλια ενυπάρχει στο οικονομικό μοντέλο του σοσιαλισμού. Σήμερα ως οικονομικό μοντέλο έχομε καπιταλισμό κι ως πολίτευμα ολιγαρχικό. Διαβάστε τι γράφει ο Μαρξ στο Κεφάλαιο, στο Μανιφέστο, για την Παρισινή Κομμούνα και λοιπά έργα του όπως η 18η Μπρυμαίρ. Τα ξεκαθαρίζει απόλυτα ώστε να μην τελείτε εν συγχύσει ως προς το πολιτειακό και να βλέπετε δημοκρατίες εκεί που 'χομε ξεκάθαρα ολιγαρχίες με όλα τα χαρακτηριστικά τους πλέρια.
@elranna Θα στο επαναλάβω,γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες.Το παιδί που θα είναι στη διαδικτυακή σου τάξη,αδυνατεί από τους νόμους της φυσικής να εμποδίζει την ίδια στιγμή τον διευθυντή ή τον φύλακα να κόβει τις αλυσίδες που φασιστικά καταργούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης σε άλλους.Εκτός κι αν στο μάθημά σου,μία που μπαίνουν οι μαθητές και μία που τους αποχαιρετάς.Το ποιος συμμετέχει σε μια κατάληψη είναι κάτι πολύ ρευστό.Δεν χρειάζεται να κυκλοφορήσει καμία λίστα.Τί άλλο να σου πω;Καλό υπόλοιπο Κυριακής σου εύχομαι
Ζούμε στην Ελλάδα σε χούντα ή απολυταρχικό καθεστώς ή δικτατορία ή είμαστε υπό σκλαβιά από άλλο έθνος;Στην ΕΣΣΔ, στην καλύτερη, θα πήγαιναν σε κανένα γκουλάγκ, αλλά ευτυχώς δεν ζούμε σε μαύρη ή κόκκινη χούντα.
Ναι διότι η ΕΕ έπαιρνε τα δάνεια για να δίνονται μισθοί και συντάξεις πέρα από τις δυνατότητες μας...
Περίεργη, το λιγότερο, η σκέψη σου. Και είπες να ξαναβγάλεις αυτούς που μας έφεραν σ'αυτήν την κατάσταση και που, παρεμπιμπτόντως, χρωστάνε ως παράταξη τα μαλλιοκέφαλά τους. Χμμμμ...
Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι η καταστροφική επίδραση που έχουν τέτοια φαινόμενα στην αγωγή των νέων. Ναι,οι καταλήψεις μπορεί να οδηγήσουν άλλους σε βίαιες μορφές αναρχισμού και άλλους σε παραβατικές συμπεριφορές του κοινού ποινικού δικαίου.Εχουμε αύξηση τέτοιων περιστατικών.…….Τα παιδιά αυτά,εκτός των άλλων κοινωνικών συνθηκών,εκπαιδεύτηκαν και από ένα σύστημα όπου όλα επιτρέπονται
Όταν κάποιος αντιδρά, το κάνει, γιατί νιώθει καταπίεση ή αδιαφορία από το περιβάλλον του, οικογενειακό ή κοινωνικό.Αυτό το βλέπεις από τους παραμικρούς καβγάδες στο σπίτι μέχρι τις μεγάλες εξεγέρσεις που σου ανέφερε ο Landau, όσο κι αν διαφέρουν σε επιμέρους χαρακτηριστικά. Η βαθύτερη αιτία της αντίδρασης είναι πάντα η ίδια. Κανείς δεν αντιδρά, ενώ νιώθει μια χαρά.Και τα παιδιά που μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουν σε έκνομες ενέργειες που περιγράφεις, δεν φτάνουν εκεί γιατί έκαναν κατάληψη ή γιατί έμαθαν πως όλα επιτρέπονται, αλλά γιατί έχουν ζήσει στη ζωή τους παρατεταμένη περίοδο αδιαφορίας ή καταπίεσης. Γιατί από την πρώτη φορά που αντέδρασαν ζητώντας κάτι καλύτερο από την οικογένεια ή την κοινωνία, εισέπραξαν πάλι αδιαφορία και καταπίεση και γι' αυτό σταδιακά συσσώρευσαν θυμό που τελικά τους οδήγησε στα άκρα.Ναι, λοιπόν, η αγωγή παίζει ρόλο στην εξέλιξη που θα έχει ο καθένας. Την αγωγή όμως δεν τη δίνει ο καθένας στον εαυτό του. Τη δίνουν οι γονείς, οι δάσκαλοι, το κράτος. Πώς απαντάνε όλοι αυτοί, όταν ένα παιδί αντιδρά σε αυτό που βιώνει; Κλιμακώνοντας την ήδη προβληματική συμπεριφορά προς αυτό ή διορθώνοντάς την;Η λογική λέει πως ό,τι σπέρνεις, θερίζεις. Κι αν σπείρεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Μην αναζητάς την ευθύνη στις θύελλες, αλλά στον σπορέα. Αλλιώς, δημιουργείς φαύλο κύκλο.
Μάλλον δεν έχεις καταλάβεις εγώ Θέλω να τελειώνουμε με το αποτυχημένο αυτό "πολίτευμα"...Θελω κατι πιο λειτουργικό ακόμη και αν σημαίνει λιγότερες ελευθερίες ...και οχι το σημερινό ξεχαρβάλωμα οπού καθείς Κάνει οτι του γουστάρει...
Και εγώ τρομάζω με αυτόν που επικρατεί την λαοκρατία...Διευθυντής σε σχολείο ο κύριος...
Κοίταξε να δείς. Να είμαστε σαφής. Το αγαθό της παιδείας πρέπει να το διαφυλάξουμε. Αυτό που κάνουν είναι φασιστικό.