*

Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση αδιορίστων  (Αναγνώστηκε 12528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lena98

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συνάντηση αδιορίστων
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 09:41:08 am »
   Στο κείμενο της πανελλήνιας ένωσης αδιορίστων ,στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας δεν είδα να αναφέρεται πουθενά, πως θα μπορούσε να αρθεί η αδικία ,που γίνεται σε βάρος επιτυχόντων ΑΣΕΠ .
   Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι ,ανάμεσά τους και εγώ (που μετρώ 12 χρόνια αδιόριστη ) που έχουμε κριθεί πολλές φορές επιτυχόντες από αυτή την "εξευτελιστική δοκιμασία"  όπως κάποιοι την ονομάζουν αλλά ποτέ δεν έχουμε δουλέψει ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι γιατί τα μόρια από τον ΑΣΕΠ ισχύουν για μια διετία για την κατάρτιση του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών ενώ δεν μετρούν αθροιστικά ως προσαύξηση στην κατάρτιση των πινάκων επιτυχίας του ΑΣΕΠ. Αυτό δεν είναι αδικία ; Γιατί τα μόρια από αναπλήρωση ή ωρομισθία να μετρούν ισόβια στην κατάρτιση του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και να προσμετρώνται ως προσαύξηση στην κατάρτιση των πινάκων επιτυχίας του ΑΣΕΠ ενώ τα μόρια του ΑΣΕΠ όχι ;Δηλ. η προυπηρεσία που πολλοί ξέρουμε πως κάποιοι την έχουν αποκτήσει αποτελεί καλύτερο αντικειμενικό κριτήριο μοριοδότητης από ότι η επιτυχία σ' ένα γραπτό διαγωνισμό; Γιατί να δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες εκπαιδευτικών που να διορίζονται με διαφορετικά ανομοιογενή κριτήρια ;
   Η επετηρίδα ,μπορεί να αποτελούσε ένα ενιαίο τρόπο πρόσληψης για όλους μας αλλά πλέον είχε συμφορηθεί και ήταν αδιέξοδος μονόδρομος για τους νέους πτυχιούχους . Το να διεκδικούμε  ως αίτημα ,τη διαδικασία πρόσληψης με βάση τη χρονολογία κτήσης του πτυχίου το θεωρώ αναχρονιστικό και ανεδαφικό μετά από εννέα χρόνια .Στην Κύπρο όπου έζησα,προωθείται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η κατάργησή της ως μέθοδος πρόσληψης εκπαιδευτικών γιατί θεωρείται παρωχημένη διαδιακασία και αναζητείται  νέος τρόπος αντικατάστασής της με  γραπτές εξετάσεις .Και εμείς ως σύλλογος συζητούμε, με τη χρονολογία λήψης του πτυχίου την επαναφορά της;
   Πιστεύω ,ότι τα μέλη του συλλόγου πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογο πριν φτάσουμε στην σύνταξη κειμένου με την οριστική διατύπωση των στόχων και διεκδικήσεων του συλλόγου ως επισήμου οργάνου μας ,με την αναζήτηση κοινού αντικειμενικού ,αδιάβλητου και αξιοκρατικού τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών που να μη δημιουργεί αδικίες και να μη μας διαχωρίζει σε κατηγορίες.
    Πρέπει ,ο σύλλογος αν θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλης της αδιόριστης εκπαιδευτικής κοινότητας να βρει τη χρυσή τομή και να συνενώσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τόσο του συλλόγου των αναπληρωτών όσο και των αδιορίστων ΑΣΕΠ σε κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις με στόχο ενός κοινού αντικειμενικού αδιαβλητου και αξιοκρατικού τρόπου πρόσληψης .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:41:15 »

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 11:08:31 am »
Προφανώς και η συζήτηση δεν τελείωσε, ούτε τα αιτήματα σταματούν εδώ. Χρειάζονται επεξεργασίες, τις οποίες θα κάνουμε με τον καιρό. Το αίτημα έχει να κάνει με κάτι συνολικό που θα μπορούσε να είναι αντικειμενικό και περιγράφει μια κατάσταση που θα θέλαμε να βιώνουμε. Εφαρμόσιμο είναι με την ταυτόχρονη, σοβαρή αύξηση των διορισμών. Τα ζητήματα της προϋπηρεσίας είναι νομίζω και το επόμενο θέμα που πρέπι να συζητήσουμε διεξοδικά.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 11:09:33 am »
Καλημέρα σε όλους! Καλά είναι να υπάρχει και να συνεχίζεται η συζήτηση για τα αιτήματα των αδιορίστων, αλλά ας καταλήξουμε-που καταλήξαμε νομίζω στη συνάντησή μας-στα βασικά και ουσιαστικά και σιγά σιγά προωθούμε και τα υπόλοιπα. lena,συμφωνώ μαζί σου εν μέρει-και εγώ κλείνω 12 χρόνια αδιόριστη-το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα τη χρυσή τομή και πολύ περισσότερο να συνεργαστούμε με το σύλλογο των αναπληρωτών. Δυστυχώς οι περισσότεροι σύλλογοι αναπληρωτών έχουν πολιτικά συμφέροντα και τα άτομα που προεδρεύουν είναι κοινώς απαράδεκτα. Το έχω δει αυτό στον τοπικό σύλλογο της πόλης μου. Μας το έχουν μεταφέρει όμως και άλλοι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στις συνελεύσεις των αναπληρωτών. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να συγκρουστούμε μαζί τους. Εγώ προτείνω αν έχει ετοιμαστεί το κείμενο να ανακοινωθεί πρώτα επίσημα στο φόρουμ και αν μπορούν να υπάρξουν διορθώσεις και περαιτέρω προτάσεις ας δοθούν στο e-mail του συλλόγου. Σαφώς ακούγεται δημοκρατικό και ας γίνει.
Να κάνω και μία παρατήρηση. Γιατί έχουμε μεταφέρει τη συζήτηση στον κλάδο των φιλολόγων; Δεν αφορά μόνο εμάς τους φιλολόγους και έτσι δε δίνουμε την ευκαιρία να παρέμβουν και να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι κλάδοι. Ας μεταφερθεί στο ΑΣΕΠ.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 11, 2007, 12:35:57 pm »
Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει Ας το κάνει ο υπέυθυνος της συζήτησης. Όσο για το κείμενο, επειδή η Φωτεινή θα έρθει άυριο να ανοίξουμε το λογαριασμό στην Εθνική, θα το ανεβάσω αύριο για να έχει πλήρη στοιχεία

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:41:15 »

Αποσυνδεδεμένος lena98

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 09:10:29 am »
   Δεν θα μπορούσαμε ως σύλλογος , να θέσουμε ως εναλλακτικό αίτημα για να αποσυμφορηθεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών, τον διορισμό τους στις δύο τελευταίες τάξεις των δημοτικών σχολείων; Από τα ΜΜΕ και από ανακοινώσεις ιδιωτικών δημοτικών σχολείων αλλά και από συνεχείς προσκλήσεις του ΥΠΕΠΘ προς δασκάλους να υποβάλλουν αιτήσεις για αναπληρωτές φαίνεται ότι ιδιαίτερα φέτος το πρόβλημα ανεύρεσης δασκάλων για διορισμό είτε ως μονίμων είτε ως αναπληρωτών είτε ως ωρομισθίων είναι είναι πολύ μεγάλο.Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πιέσουμε ώστε να κάμψουμε την άρνηση της ΔΟΕ ενόψει διεκδίκησή μας ενός τέτοιου αιτήματος προς το ΥΠΕΠΘ.

aeee

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 09:39:47 am »
   Δεν θα μπορούσαμε ως σύλλογος , να θέσουμε ως εναλλακτικό αίτημα για να αποσυμφορηθεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών, τον διορισμό τους στις δύο τελευταίες τάξεις των δημοτικών σχολείων; Από τα ΜΜΕ και από ανακοινώσεις ιδιωτικών δημοτικών σχολείων αλλά και από συνεχείς προσκλήσεις του ΥΠΕΠΘ προς δασκάλους να υποβάλλουν αιτήσεις για αναπληρωτές φαίνεται ότι ιδιαίτερα φέτος το πρόβλημα ανεύρεσης δασκάλων για διορισμό είτε ως μονίμων είτε ως αναπληρωτών είτε ως ωρομισθίων είναι είναι πολύ μεγάλο.Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πιέσουμε ώστε να κάμψουμε την άρνηση της ΔΟΕ ενόψει διεκδίκησή μας ενός τέτοιου αιτήματος προς το ΥΠΕΠΘ.
Μπράβο!!!! πολύ καλή ιδέα!!!!!1 Παιδιά να το προωθήσουμε έντονα στο υπουργείο!!!!!!!! ας σταματήσουν πια οι δάσκαλοι να ενδιαφέρονται εγωιστικά μόνο για τον εαυτούλη τους (γιατί ξέρω ότι εκείνοι αντιδρούν σε μια τέτοια πρόταση γι αυτό το υπουργείο δεν προχωρά) και ας παραχωρήσουν ελπίδα ζωής/δουλειάς  και σε άλλους φιλόλογους ή μαθηματικούς που περιμένουμε δεκαετίες να πάρουμε έναν μισθό.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 10:30:15 am »
Συμφωνω με aeee. μονο συμπαρασταση ηθελαν περσυ οι δασκαλοι απο τους καθηγητες στις κινητοποιήσεις τους. και υστερα μου λετε για δικαιοσύνη και ανθρωπισμό!!!!
Homo hominem lupus.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 10:34:01 am »
Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σε πολλές χώρες του εξωτερικού διδάσκουν καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Όταν πια όλοι οι δάσκαλοι έχουν απορροφηθεί σε σημείο που να υπάρχει τεράστια έλλειψη και οι μαθηματικοί, φιλόλογοι, θεολόγοι κτλ βρίσκουν αναγκαστικά δουλεία σε άσχετο αντικείμενο ή κάνουν άλλα ολόκληρα 4 χρόνια (κατατακτήριες-πανελλήνιες) για να γίνουν δάσκαλοι, τότε η αδικία φαίνεται σε όλους μεγάλη. Και γιατί στο ολοήμερο τουλάχιστον να μη προσλάβουν και αυτές τις αδικημένες ειδικότητες, σίγουρα μόνο θα αναβαθμίσουν το επίπεδο εκπαίδευσης. Ειδικά με τη λαχτάρα που έχουν όλοι οι αδιόριστοι για να διδάξουν!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:35:09 am »
Εγώ πάντως δε συμφωνώ και τόσο. Το πρόβλημα δεν είναι πού θα δουλέψουμε, έχουμε πει ότι οι θέσεις υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι δε μας διορίζουν και το ίδιο θα συμβεί όποιες τάξεις κι αν μας δώσουν. Δε χρειάζεται να περιορίσουμε τα δικαιώματα ενός άλλου κλαδου, ούτε να ονομάζουμε εγωιστές αυτούς που τα προστατεύουν και έχουν καταφέρει να τα διασφαλίσουν. Επίσης, μη νομίζετε...σε 5 χρόνια δε θα είναι έτσι ακριβώς. Το ολοήμερο, οι άμεσες συνταξιοδοτήσεις,τα παιδια των μεταναστών δημιούργησαν τόσες θέσεις. Τώρα όλοι είναι νέοι και μέχρι να βγουν σε σύνταξη θα περάσει καιρός. Επίσης, συνάδελφοι, υπάρχει ο διαχωρισμός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και δεν είναι τυχαίος. Επειδή είμαι στη δουλειά και δεν προλαβαίνω να εξηγήσω κι άλλο την άποψή μου, ζητώ συγγνώμη, θα το κάνω άλλη στιγμή. Όμως, ανεβάζω πλεόν το πλήρε κείμενο για την εγγραφή στο Σύλλογο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΙΣ 7/10 ΣΤΟ ΕΜΠ

Στις 7/10 πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνέλευση των αδιόριστων εκπαιδευτικών με ιδιαίτερη επιτυχία. Τόσο η μαζικότητα της συνέλευσης όσο και η αντιπροσωπευτικότητα ανά κλάδο υπήρξε ικανοποιητική, ενώ η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη.
Στη βάση της αναγκαιότητας της μαζικοποίησης των μόνιμων διορισμών στο δημόσιο σχολείο έγινε μια διεξοδική και συνολική συζήτηση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και διατυπώθηκαν αιτήματα που μας εκφράζουν όλους, αδιόριστους και μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Καταληκτικά, αποφασίστηκε η ανασύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με στόχο την έκφραση και διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Με κεκτημένο και τις δύο προηγούμενες συναντήσεις της επιτροπής για τη δημιουργία Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών περιληπτικά τα αιτήματα διατυπώθηκαν ως εξής:
   Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο σχολείο με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
   Μόνιμοι διορισμοί με βάση το έτος λήψης πτυχίου
   Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
   Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
   Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης
   Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, καμία συζήτηση για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα που το ΑΣΕΠ δημιουργεί σχετικά με τις εξετάσεις δε θα μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί. Και αυτό όχι υπό το πρίσμα παραδοχής και στήριξης του διαγωνισμού, αλλά σε μια προσπάθεια οι εξευτελιστικές αυτές εξετάσεις, που αποτελούν το φίλτρο απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών δήθεν γιατί δεν είμαστε ικανοί, να γίνονται στα πλαίσια διασφάλισης - όσο αυτό είναι εφικτό- αξιοπρεπών όρων. Έτσι, λοιπόν, απαιτούμε:

   Έγκαιρη ανακοίνωση της ύλης και της προκήρυξης του ΑΣΕΠ
   Ύλη βασισμένη στο γνωστικό αντικείμενο του κάθε κλάδου και τα σχολικά βιβλία
   Καμιά αλλαγή στις υπάρχουσες Π.Ε.
   Ενιαίο πίνακα πρόσληψης ωρομισθίων και  αναπληρωτών, ο οποίος θα ανακοινώνεται έγκαιρα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες.

Στα πλαίσια αυτά μέχρι η Ένωση να αποφασίσει εκλογές ορίστηκε συντονιστική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους:

Παπαγεωργίου Χρυσούλα-υπεύθυνη μητρώου και επικοινωνίας, 6976-439775, theonlybazz@yahoo.gr
Χαρδαλιά Φωτεινή- υπεύθυνη οικονομικών,fothardalia@yahoo.gr
Τσάκας Χρήστος – υπεύθυνος για τις εγγραφές μελών στην Κρήτη, 6973-317158, bixbix82@yahoo.gr
Δημητρούλη Ελευθερία – υπεύθυνη για τις εγγραφές μελών στη Μυτιλήνη, 6979-391735, ricoulitsa@hotmsil.com
Τσέλιου Χριστίνα – υπεύθυνη για τις εγγραφές μελών στη Θεσσαλονίκη, krassnti53@in.gr

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:39:41 am »
CHRISOYLA,υπάρχει όνομα παραλήπτη για τα δικαιολογητικά ή απλώς η διεύθυνση Χρυσολωρά 18;
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 11:48:57 am »
Το όνομά μου βάλτε. Αν θέλετε και σε παρένθεση γράψτε (ΠΡΟΣ ΠΕΑΕ).

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:28:02 pm »
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση όλων των υπολοίπων και αγωνίζονται εξ ονόματος όλων μας, γνωστοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία και θυσιάζοντας ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλοι εμείς το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, διεκδικώντας και αγωνιζόμενοι για το καλύτερο. Προσωπικά, σας ευχαριστώ πολύ.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 03:14:21 pm »
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση όλων των υπολοίπων και αγωνίζονται εξ ονόματος όλων μας, γνωστοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία και θυσιάζοντας ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλοι εμείς το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, διεκδικώντας και αγωνιζόμενοι για το καλύτερο. Προσωπικά, σας ευχαριστώ πολύ.
Μάριον δεν χρειάζεται να ευχαριστεί κανείς κανέναν.Είμαστε όλοι συνάδελφοι καί αγωνιζόμαστε για τα ίδια πράγματα.Κάποιοι από εμάς μπορούν να τρέξουν λίγο περισσότερο γιατί δεν έχουν υποχρεώσεις που ενδεχόμένως ταλανίζουν άλλους συναδέλφους.Αν δεν μπορούσα εγώ π.χ, θα έτρεχες εσύ, έτσι δεν είναι??

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 03:28:58 pm »
Θανος," μονιμοι διορισμοι με βαση το ετος ληψης πτυχίου" τι εννοει ακριβως?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144