0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καταπληκτικά!
Μια διευκρίνιση: ο διευθυντής θέλει να φαίνεστε ότι φταίτε εσείς για όλα; Ο δικός μας μεταθέτει την ευθύνη σε μας.
εν γίνει κάτι σε διάλειμμα θα απολογηθεί πρώτα ο εφημερεύων κ μετά ο μαθητής κοκ
Καλησπέρα σας!Φέτος δουλεύω σε δύο σχολεία. Σε γενικό λύκειο (17 ώρες) και σε ΕΠΑΛ (6 ώρες). Μέχρι πριν λίγες μέρες έκανα εφημερίες μόνο στο ένα σχολείο όπου έχω τις περισσότερες ώρες. Και ξαφνικά μου έβαλαν στο ΕΠΑΛ (όπου συμπληρώνω ωράριο) εποπτεία (δηλ.μια ολόκληρη επιπλέον διδακτική ώρα να περιφέρομαι και να προσέχω στους διαδρόμους του σχολείου). Γνωρίζετε εάν προβλέπεται αυτό από τον νόμο ή ισχύει ότι ο εκπαιδευτικός που εργάζεται σε δύο σχολεία κάνει εφημερία μόνο στο ένα;
Δεν προβλέπεται απο τον νόμο. Σύμφωνα με αυτόν:Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο (2) σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σε αυτό στο οποίο διδάσκουν περισσότερες ώρες (παρ. 6, άρθρο 12, ΠΔ 79/2017, ΦΕΚ 109Α).Αρα πρέπει να κάνεις εφημερίες μόνο στο ΓΕΛ. Αυτά αφορούν τις εφημερίες όμως. Αυτό που λές εποπτεία, δηλαδή μια ολόκληρη διδακτική ώρα, το ακούω πρώτη φορά και δεν μπορούν να το κάνουν ούτε στο βασικό σχολείο νομίζω γιατί πρόκειται για μια ώρα (όχι διδακτική αλλά παρόλα αυτά ώρα) που δεν την πληρώνεσαι.
Συμφωνώ απόλυτα. Μήπως όμως αυτό καλύπτει μόνο την πρωτοβάθμια;
Στο παρακάτω link λέει οτι κάνεις εφημερίες μόνο στο σχολείο τοποθέτησης χωρίς να αναφέρεται ρητά οτι αφορά την πρωτοβάθμια. Αρα αφορά και τις δυο βαθμίδες. Επαναλαμβάνω όμως οτι εφημερία νοείται για το διάλειμμα. Όχι για μια ολόκληρη ώρα.https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/ya-f-3-160-g1-187-1997.html
Ευχαριστώ πολύ Victor 123.Υπάρχει κανείς που εργάζεται σε ΕΠΑΛ και κάνει εποπτείες;
Εγώ είμαι σε ΕΠΑΛ. Μόνιμος απο φέτος αλλά χρόνια ως αναπληρωτής. Πότε δεν είχα ακούσει για εποπτεία. Χώσιμο μου μυρίζει.
Καλησπέρα σας!Φέτος δουλεύω σε δύο σχολεία. Σε γενικό λύκειο (17 ώρες) και σε ΕΠΑΛ (6 ώρες). Μέχρι πριν λίγες μέρες έκανα εφημερίες μόνο στο ένα σχολείο όπου έχω τις περισσότερες ώρες. Και ξαφνικά μου έβαλαν στο ΕΠΑΛ (όπου συμπληρώνω ωράριο) εποπτεία (δηλ.μια ολόκληρη επιπλέον διδακτική ώρα να περιφέρομαι και να προσέχω στους διαδρόμους του σχολείου).