0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι κρίμα καθηγητές με τέτοια ακαδημαικά προσόντα να μην μπορουν να εργαστουν στα πανεπιστήμια αλλά είναι και κρίμα για τους άλλους πτυχιούχους που πρέπει να τους ανταγωνιστουν για μια θέση αναπληρωτή!
Και οι δύο κατηγορίες έχουν κάνει λανθασμένη επιλογή πρώτου πτυχίου. Κορεσμένα τμήματα που δεν θα έπρεπε να τα δηλώνει κάνεις, γεμίζουν με φοιτητές κάθε χρόνο.
Επειδή διαβάζω το νήμα και έχω έρθει μέχρι το λαιμό για όλους τους άσχετους που ρίχνουν δηλητήριο στους Διδάκτορες πρέπει να μιλήσω!! Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένας κλειστός κύκλος που δεν μπαίνεις με τίποτα χωρίς γνωστό. Πιο βρωμιά πεθαινεις. Ξέρετε τι είναι να γράφεις συνεχώς paper για επιστημονικα περιοδικα; Φτύνεις αίμα για να δημοσιευθεί. Αντε να βγάλεις 1 το χρονο. Επίσης δεν είναι όλα τα phd επί πληρωμή όπως λένε μερικοι. Ούτε είναι light όπως τα Διδακτορικά της εκπαίδευσης ή της ειδικής!!! Πρέπει Να στέλνεις πρόταση ερευνητική για να χρηματοδοτηθεις και η πιθανότητα να την πάρεις δεν είναι ούτε 0.1%; Και αν τελικά πάρεις το πρόγραμμα για 1 ή 2 χρόνια μετά πάλι από την αρχή; Και τα περισσότερα χωρις ασφάλιση!!! Προσωπικά είμαι Διδάκτορας του Μετσόβιου με μάστερ στη Χημική μηχανικη, κλάδος Φυσικών στο σχολείο, Dr. μηχανικός Υλικών όμως. Και ναι παρά το γεγονός ότι ξεκίνησα τη διδασκαλία στη ΔΕ μόλις άρχισα το Διδακτορικό μου, θέλω να μεταβώ στην Τριτοβάθμια και να γίνω ΕΔΙΠ. Και από εκεί Επικουρος. Πέρσι που έκανα αίτηση για επίκουρος και εκλεχθηκε αλλοσ υποψήφιος με ελλιπή προσοντα με απειλησαν ότι αν στείλω ένσταση στο υπουργείο δεν θα βρω θέση σε κανένα πανεπιστήμιο!!!! Έχω εργαστεί 4 χρόνια στο εξωτερικό αλλά τελικά με σταμάτησαν λόγω της πανδημίας και δεν υπάρχει καμία προοπτική στο μελλον. Έτσι γύρισα και είμαι αναπληρωτής για φέτος!!!
Όπως είπε κάποιος συνάδελφος πιο πάνω δεν θα μείνω άνεργος για κάποιον αναπληρωτή που δουλεύει χρόνια και του πήρα τη θέση στους πίνακες λόγω προσόντων. Ειδικά όταν πολλοί μπήκαν από το παράθυρο..κατανοώ τις ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες του κάθενος αλλά όταν αυτός έβγαινε έξω και πήγαινε ταξίδια και πιθανόν έφτιαξε και μια ευτυχισμένη οικογένεια εγώ διάβαζα και δεν μπόρεσα να αποκτήσω ακομα. Και δεν είναι κατάντια η εκπαίδευση για έναν Δοκτωρα. Με τα τυπικά μου προσόντα και την προϋπηρεσία είμαι ΜΚ8 αναγνωρίζοντας μου επί της ουσίας 12 χρόνια υπηρεσίας. Ανέλιξη μπορείς και μέσα από την εκπαίδευση εάν είσαι ενεργός και προσπαθείς. Προτού πάρω το Διδακτορικο νόμιζα ότι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι διαφορετικα από τους υπόλοιπους τομείς, υπάρχει αξιοκρατία κτλ. ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ
EMMAKI το σχόλιο μου δεν ήταν γενικευμένο και συγγνώμη αν σε προσέβαλα. Στο μυαλό μου είχα περιπτώσεις γνωστων μου στους συγκεκριμένους τομείς που έκαναν διατριβή μετά από διάβασμα καμία 20αρια άρθρων. Σίγουρα εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός η δουλειά που θα κάνει αλλά και εδώ μέσα πόσοι συζητουν πλέον να κάνουν phd για τα μόρια στους πίνακες;... Πιστεύεις ότι αυτοί έχουν το μικρόβιο της έρευνας;......
Ο τροπος που το γραφεις δειχνει ενα «τσουβαλιασμα» ολης της ερευνας στην εκπαιδευση και την ειδικη αγωγη ως «ευκολων» αντικειμενων, και ενα επισης «τσουβαλιασμα» των υπολοιπων κλαδων ως «απαιτητικων».Οσο για τα «διδακτορικα», οταν πηγα το δικο μου στο δοαταπ για αναγνωριση (ναι! Το εκανα εξω, γιατι στην Ελλαδα δεν υπηρχε κανενας που να ασχολιοταν με το αντικειμενο) με ρωτησαν αν εχω τη διατριβη μαζι μου. Οταν τους εδωσα τον τομο (πολλες σελιδες!!!!!) μου ειπε η υπαλληλος «σιγουρα θα αναγνωριστει! Δες τι κατεθεσε ο προηγουμενος!» Και μου εδειξε μια διατριβη που ζητημα να ηταν 70 σελιδες (το υποκογιζω με βαση τον ογκο των διπλωματικων μου), απο πανεπιστημιο των
[...]Και δεν είναι κατάντια η εκπαίδευση για έναν Δοκτωρα. Με τα τυπικά μου προσόντα και την προϋπηρεσία είμαι ΜΚ8 αναγνωρίζοντας μου επί της ουσίας 12 χρόνια υπηρεσίας. Ανέλιξη μπορείς και μέσα από την εκπαίδευση εάν είσαι ενεργός και προσπαθείς[...].
Ναι, φυσικά υπάρχουν διδακτορικά της πλάκας. Πρόσφατα άκουσα συζήτηση για διδακτορικό που θα γίνει σε γειτονική χώρα λόγω του ότι θα είναι πολύ light. Και φυσικά η συγκεκριμένη διδάκτωρ θα το παίζει πανεπιστήμων και θα έχει τα ίδια μόρια και τυπικά προσόντα με άτομα που μόχθησαν για να ολοκληρώσουν το διδακτορικό τους.