0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι καλησπέρα,Θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου σχετικά με την παραπάνω διάταξη που πρόσφατα πήρε ΦΕΚ. Προσωπικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της, τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν τόσο τα παιδιά πρωτίστως, όσο κι εμείς και ολόκληρη η κοινωνία λόγω κόβιντ, (δηλαδή, τη βεβαρημένη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση ολόκληρης της κοινωνίας λόγω των αλλεπάλληλων λοκντάουν / καραντίνας / εγκλεισμού). Θεωρώ μνημείο παντελούς ελλείψεως ευαισθησίας, το γεγονός ότι, όταν κι εφόσον επιστρέψουμε, θα κληθούμε, κυριολεκτικά με τη ψυχή στο στόμα και μέσα το πολύ σε διάστημα 3 μηνών (στην καλύτερη όπως το κόβω) να βάλουμε δύο διαγωνίσματα, συν το τελικό διαγώνισμα της χρονιάς = 3 δοκιμασίες!!! Με άλλα λόγια θα κληθούμε σχεδόν ανά μήνα να βάζουμε από ένα διαγώνισμα!!!!Κατ' επέκταση, θα ήθελα να ρωτήσω, κατά πόσο εσείς προσωπικά βρίσκετε ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο ένα τέτοιο νομοθέτημα, και κατά πόσο κρίνετε ότι θα μπορούσατε να αντεπεξέλθετε επιτυχώς σε ένα τέτοιο "εγχείρημα", ειδικά κάτω από δυσμενείς συνθήκες. τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές σας.
Θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα ανοίξουμε, σύμφωνα και με τα στοιχεία που βλέπω. Για μένα δεν είναι θέμα να βάλω ακόμα και αύριο, που λέει ο λόγος, 2 και 3 διαγωνίσματα ημερησίως, ούτως ή άλλως έχω προχωρήσει αρκετά στην ύλη και τα διαγωνίσματα μου τα έχω ήδη έτοιμα από άλλες χρονιές, απλά ένα "χτένισμα" θα τους κάνω και τέλος. Απλά λέω ότι τα παιδιά θα εμπλακούν σε μια μακρόσυρτη τύπου "εξεταστική" μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς κι όποιος αντέξει.
Εγώ θα μπορέσω να ανταπεξέλθω, τα παιδιά όμως δεν τα σκέφτηκε κανείς. Αυτό είναι το πρόβλημα. Επίσης, όπως έχω αναφέρει ξανά, παρέλειψαν να πουν σε ποια ύλη θα είναι το α΄ διαγώνισμα. Στου πρώτου τετραμήνου; Εγώ έχω ξεκαθαρίσει από τον Δεκέμβριο την ύλη διαγωνίσματος α΄ τετραμήνου, είναι σαφέστατη και λίγη. Επίσης, θα είναι και ύλη για τις προαγωγικές εξετάσεις. Έτσι διευκολύνω κάπως τα παιδιά.Διαφωνώ με τα εξ αποστάσεως διαγωνίσματα, γιατί δεν θεωρώ ότι από το κινητό γράφονται φιλολογικά διαγωνίσματα.
με μια νεα εγκύκλιο θα αλλαξουν πάλι όλα π.χ. - ένα διαγώνισμα + εξετάσεις- όχι εξετάσεις- θα αποφασίσει ο σύλλογος για τα διαγωνίσματα κοκΓιατί αγχώνεστε από τώρα...
Απορώ τέλος, πώς κάποιοι συνάδελφοι εδώ λέτε ότι βάλατε ΕξΑ διαγωνίσματα και είστε σίγουροι ότι διασφαλίστηκε ταυτόχρονα και το αδιάβλητο. Αν εξηγήσετε επαρκώς και σε μας τους αδαείς τη φόρμουλα που χρησιμοποιήσατε, ώστε να εξασφαλίσετε τη ακεραιότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας, τότε, εντάξει, να βάλω ΕξΑ διαγωνίσματα.