0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς "παίζει..."Στο νέο νομοσχέδιο δνίεται η δυνατότητα με Υ.Α να γίνονται μαθήματα τις διακοπές κλπ για να αναπληρωθούν χαμένες ώρες. Σήμερα ο Κυριάκος είπε ότι έδωσε οδηγία στο Υπουργείο να λάβει τα κάταλληλα μέτρα όπως λιγότερες διακοπές κλπ. Τι ακριβώς γίνεται; Για ποιές χαμένες ώρες μιλάνε; Αφου μόλις έκλεισαν τα σχολεία άρχισε το webeχ. Εννοούν ότι ανεξάρτητα από το αν έχουμε κάνει τις ώρες μας (με webex φυσικά) θα κάνουμε και μαθήματα το Πάσχα κλπ και για να αναπληρώσουμε τι ακριβώς; Ξέρεις κανείς να μου αναλύσει την κατάσταση;
Ακριβως!Και το ξεκινησαν απο περυσι με την «εθελοντικη» διδασκαλια μεσα στο Πασχα! Πολλοι ηταν οι συνεδελφοι που ηθελαν να βοηθησουν τα παιδια και εκαναν μαθημα μεχρι τη Μ. Τεταρτη.....Επισης, παραταθηκε περυσι το διδακτικο ετος, ξεπερνωντας στην πρωτοβαθμια και το κανονικο σχολικο ετος....
Θ μου επιτρεψεις να εχω σοβαρες αμφιβολιες αν οι εκπαιδευτικοι που αποδεχονται τα παντα το κανουν για το καλο των παιδιων ή για την αυτοπροβολη τους ποσο τελειοι εκπαιδευτικοι ειναι με ενσυναισθηση κλπ κλπ και για γλειψιμο σε επικειμενες αξιολογησεις ,,προσωπικα κανω τη δουλεια μου χωρις να αυτοπροβάλλομαι ενω αλλοι και μια μουντζουρα των μαθητων τους την ανεβαζουν σε μπλογκς και φεισμπουκ για να δειξουν οτι κατι κανανε....οσοι θελουν να βοηθησουν το κανουν κι αθορυβα.ποση βοηθεια πια προσφερθηκε με τρεις επιπλεον μερες μεχρι Μ.Τεταρτη;;;..μη γελιομαστε ξερουμε τι συναδελφους εχουμε σε μεγαλο βαθμο...βαζουν τα παιδια μπροστα για να δειξουν καλοι και να μη δειξουν τον εαυτο τους ....πχ με τον κορονοιο τι φταινε τα παιδακια να κανουν Πασχα μαθημα..δηλαδη οι ιδιοι για τον εαυτο τους δεν εχουν θεμα και λυπουνται μονο τα παιδια...τι φταινε τα παιδακια να να κινδυνευουν με τον ιο μεσα στα σχολεια..δηλαδη παλι για τον εαυτο τους αλτρουιστες δεν νοιαζονται,,εγω λοιπον λεω οσον αφορα τον ιο φοβαμαι και για τα παιδια αλλα και για μενα και δεν θα διστασω να το πω ..θεωρω απανθρωπο να μας ριχνουν μεσα στην ταξη χωρις μετρα και για τα παιδια αλλά και για τους εκπαιδευτικους και τις οικογενειες τους ..αλλοι οχι μονο τα παιδια βαζουν μπροστα..ποση υποκρισια στην συντριπτικη τους πλειοψηφια καποιοι..και νμετα λεμε δικαιωμα του καθε συναδελφου ,,, ναι αλλα το δικαιωμα τους αυτο δημιουργει προηγουμενο κι επομενο και για τους αλλους...
Θα συμφωνήσω απόλυτα κι εγώ. Έχω γνωρίσει ουκ ολίγους τέτοιους συναδέλφους. Προσωπικά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τα μέσα που διαθέτω είτε στο δια ζώσης είτε στο εξ αποστάσεως μάθημα. Στην παρούσα φάση προτιμούσα μάλλον να κλείσουν τα σχολεία, γιατί ένιωθα τον κλοιό του ιού να στενεύει και να φοβάμαι για την υγεία και τη δική μου προσωπικά και των μαθητών και των οικογενειών μας. Όσο για αναπλήρωση χαμένων μαθημάτων, ποια μαθήματα χάθηκαν αφού δουλεύουμε κανονικά; Και μάλιστα όταν η υφυπουργός δηλώνει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υστερεί σε σχέση με τη δια ζώσης;