0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να έχεις διαθέσιμο υπολογιστή και προβολέα σε κάθε τάξη πρέπει πρώτα να έχεις:1) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση2) Επαρκές δίκτυο ίντερνετ, δομημένη καλωδίωση σε όλες τις τάξεις.3) Συναγερμό σε περίπτωση κλοπής.4)
Προτζέκτορες κουβαλητούς; Δεν αρκούν, χρειάζεσαι και laptop. Και δίκτυο ίσως.Και χωρίς κατάληλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τι θα κάνεις, θα απλώσεις μπαλαντέζα στην τάξη από την πρίζα στο διάδρομο ή από την διπλανή τάξη που τυγχάνει να έχει; Φαντάζομαι το γνωρίζεις ότι μπαλαντέζα δεν προβλέπεται και αν κάποιος πάθει ηλεκτροπληξία είσαι υπέθυνος.Όλα αυτά δεν είναι αρμοδιότητες δικές μας να αξιολογήσουμε, αλλά του δήμου και του υπουργείου, και η υλοποίησή ή μη υλοποίησή τους μπορεί να αξιολογηθεί μόνο από αυτόν που ελέγχει τον προϋπολογισμό του δήμου.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και διαφωνώ κάθετα με τα όσα γράφεις. Σαφώς και μπορώ να αξιολογήσω (δεν αναφέρομαι στην επίσημη αξιολόγηση αν αυτό είναι το θέμα) τις ανύπαρκτες υποδομές όταν είναι για μένα εργαλεία όχι μόνο για μια ποιοτική διδασκαλία αλλά και για όλα όσα μας αναθέτει το σχολείο και κατ' επέκταση το Υπουργείο.
Προτζέκτορες κουβαλητούς; Δεν αρκούν, χρειάζεσαι και laptop. Και δίκτυο ίσως.Και χωρίς κατάληλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τι θα κάνεις, θα απλώσεις μπαλαντέζα στην τάξη από την πρίζα στο διάδρομο ή από την διπλανή τάξη που τυγχάνει να έχει; Φαντάζομαι το γνωρίζεις ότι μπαλαντέζα δεν προβλέπεται και αν κάποιος πάθει ηλεκτροπληξία είσαι υπέθυνος.Επίσης για να έχεις προτζέκτορες κουβαλητούς και λαπτοπς κουβαλητά, θα πρέπει να έχεις και χώρο με συναγερμό όπου αυτοί οι προτζέκτορες και λαπτοπ θα αποθηκεύονται, θα φυλάσσονται και θα χρεώνεται από κάποιον υπεύθυνο ο δανεισμός τους.Όλα αυτές τις (αυτονόητες) ελλείψεις δεν είναι αρμοδιότητα δική μας να τις αξιολογήσουμε, είναι του δήμου και του υπουργείου, και η υλοποίηση ή μη υλοποίησή τους μπορεί να αξιολογηθεί μόνο από αυτόν που ελέγχει και ρυθμίζει τον προϋπολογισμό.
Δεν ειναο δουλειά μας να αναδείξουμε από μέσα τξ γύμνια κ την ανεπάρκεια του συστήματος; αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος; ο σκοπός είναι να φανεί ότι για την κακή ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης φταίνε πολλά. τα αναλυτικά προγράμματα, υα βιβλία, οι ελλείψεις προσωπικού, και οι ελλείψεις υποδομών. αρκετά σχολεία έχουν διαδραστικό σε κάθε αίθουσα. δεν νομίζω ότι είναι κάτι τραγικό. απλώς πρέπει να ασχοληθεί κάποιος κ να καταλάβει τη χρησιμότητα κ να το τρέξει. οι διευθυντές συχνά βαριούνται γιατί δεν τους νοιάζει το μάθημα μας, θέλουν απλώς τα παιδιά απασχολημένα κ δράσεις να φαίνονται. ωραίο θα ταν να τους τρίζαμε λίγο τα δόντια να μάθουν να απαιτούν αντί για δημόσιες σχέσεις με τον κάθε βλαχοδήμαρχο.
Δηλαδή λες να μην ξέρει το υπουργείο ποια σχολεία έχουν υποδομές και ποια δεν έχουν; Και θα αναδείξεις "από μέσα" την γύμνια του συστήματος, λέγοντας στο υπουργείο αυτά που ήδη ξέρει;Αν θέλεις να αναδείξεις την γύμνια του συστήματος, να ενημερώσεις τον σύλλογο γονέων ή τους δημότες, που δεν ξέρουν το χάλι του σχολείου και τις σχέσεις του διευθυντή με τον βλαχοδήμαρχο. Το υπουργείο, ο βλαχοδήμαρχος, καθώς και τα μάκριά τους χέρια κάποιοι διευθυντές σχολείων, γνωρίζουν πολύ καλά τις υποδομές και τις ελλείψεις του κάθε σχολείου. Δεν χρειάζονται την αναφορά/αξιολόγηση μας, παρά μόνο ως μια απλή συμπλήρωση μια φόρμας ΕΣΠΑ, ώστε να τσεπώσουν κάποιοι επιτήδειοι (που βαριούνται να κάνουν ακόμα και αυτή την δουλειά της καταγραφής των ελλείψεων) τα χρηματικά ΕΣΠΑ πακέτα.....
Για τους νεοδιόριστους τι λέτε; Κινδυνεύουν να μη μονιμοποιηθούν;
Εάν εφαρμοστεί στην πληρότητά του το σχέδιο αξιολόγησης που ακολουθεί τη γραμμή του αγγλοσαξονικού συστήματος, η θέση όλων θα είναι επισφαλής. Πόσο μάλλον των νεοδιόριστων.Συνάδελφοι, μπείτε στις ενημερώσεις-συζητήσεις των ΕΛΜΕ (της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης γίνονται διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ ή στο fb για πιο άμεση επικοινωνία), ακούστε, ρωτήστε και θα έχετε μια εικόνα για το τι μας περιμένει. Ούτε εγώ θεωρώ την ΟΛΜΕ τέλεια, αλλά είναι το συνδικαλιστικό μας όργανο, αυτό μας προστατεύει από την αυθαιρεσία Υπουργών, Προϊσταμένων, Διευθυντών κλπ και τουλάχιστον στο θέμα της αξιολόγησης έχει κινητοποιηθεί (με εξαίρεση τη ΔΑΚΕ που σιγοντάρει την Κεραμέως. Πέρσι βέβαια, ακόμη και η ΔΑΚΕ στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης ήταν κατά).Οι διευθυντές, τα στελέχη γενικότερα και οι διαπλεκόμενοι και όσοι θέλουν να αναρριχηθούν διοικητικά, προφανώς θα ταχθούν υπέρ και θα προσπαθήσουν να μας πείσουν πως είναι για το καλό μας (ή ότι θα μείνει στα χαρτιά). Μια κυβέρνηση που διαλύει ένα προς ένα τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομένων (ωράριο, συνθήκες εργασίας, σχέσεις με την εργοδοσία), που ο Υπουργός Χατζηδάκης έλεγε πως θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό την υπερωρία, τι περιμένουμε ότι θα κάνει στο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου; Πριν μερικά χρόνια, ο τότε Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος είχε καταργήσει τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση από το δημόσιο για να οδηγήσει αναγκαστικά τους εκπαιδευόμενους στα ιδιωτικά. Η Κεραμέως κατήργησε το πανελλαδικώς εξεταζόμενο ειδικό μάθημα του σχεδίου στο Λύκειο κι έκοψε χιλιάδες μαθητές με την αδιανότητη Ε
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα συνάδελφε! Δεν θα μπορούσες να τα έχεις πει καλύτερα....
Η οσφυοκαμψία ποτέ δεν βοήθησε...