0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρα δεν λες ότι ΔΕΝ καλύπτομαι νομικά. Πιστεύω ότι καλύπτομαι μια χαρά, αφού με την δήλωσή μου ορίζω συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και λήξης της απεργίας-αποχής μου. Αυτό που λες είναι ότι η ΟΛΜΕ/ΔΟΕ, αν θελήσω να ορίσω ημερομηνία έναρξης και λήξης της απεργίας-αποχής μου δεν θα θέλει να μου παρέχει νομική υποστήριξη για δικούς της προσωπικούς λόγους (λόγους που υποψιάζομαι ότι είναι αυτοί).Δεν πειράζει, αν συμβεί αυτό θα βρω άλλον δικηγόρο .
Εγω προσωπικά αμφιβάλλω αν η ολμε μπορεί να καλυψει εμάς όλους που ακολουθούμε τη δική της διαδικασια. βασικά είμαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να μας καλυψει κ θα γελοιοποιηθούμε κ θα υποχωρήσουμε ταπεινωμένοι και θα μας βρίζουν όσοι συμμετειχαν χωρίς να είναι σίγουροι απολύτως. Αν τώρα εσυ θεωρείς ότι μπορείς να καλυφθείς με διαδικασίες εκτός συλλογικού οργάνου, τι να σου πω… αυτό που γράφεις πάντως δεν νομίζω ότι εμποδίζει τον διευθυντή να σε βάλει σε ομάδα. οπότε τότε τι θα κανεις; θα εκτελέσεις τα καθήκοντα; ή θα κανεις νέα αποχη;
Οι δουλειά μας είναι οι μαθητές μας. Όχι να συμπληρώνουμε χαρτούρα, για να θησαυρίζουν με προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ κάποιοι επιτήδειοι "αξιολογητές" και "επιμορφωτές".Αν θέλει αξιολόγηση η κεραμέως, να την βάλει πρώτα στον εαυτό της.Οι σύλλογοι να αποφασίσουν με ψηφοφορία ότι απέχουν από την κοροϊδία.Ή ακόμα εξυπνότερο, να αποφασίσουν αρχικά ότι συμμετέχουν στην αξιολόγηση, να συγκροτήσουν ομάδες, αλλά όταν είναι η κρίσιμη στιγμή και πρέπει παραδώσουν την χαρτούρα σε όσους ξερογλύφονται για τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τότε να δηλώσουν ότι τελικά αποφασίζουν απεργία-αποχή και να τους αφήσουν ξεκρέμαστους. Αυτό θα πονέσει ακόμα περισσότερο.Για ψάχτε να δείτε πόσο κονομάνε κάποιοι από την "αξιολόγηση" και την "επιμόρφωση", και μετά θα καταλάβετε γιατί έχει αυτή την πρεμούρα η κεραμέως.http://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs/1221-espahttps://www.youtube.com/watch?v=OaeaUuftupc
Ο διευθυντής ενός από τα 3 σχολεία που πάω (όχι της τοποθέτησης μου και την ημέρα εκείνη είμαι σε άλλο σχολείο, αν και μικρή σημασία έχει) μας είπε ότι τη Δευτέρα έχουμε σύλλογο στις 19:00 και μας ζήτησε να παραβρεθούμε!! Προφανώς θα μιλήσουμε για την αξιολόγηση. Συγνώμη το ωράριο μέχρι τι ώρα είναι; Αυτό που ξέρω είναι ότι οι συνεδριάσεις γίνονται 13:15 με 14:00. Άλλαξε κάτι;
Συγνώμη το ωράριο μέχρι τι ώρα είναι; Αυτό που ξέρω είναι ότι οι συνεδριάσεις γίνονται 13:15 με 14:00. Άλλαξε κάτι;
Μα θέλω να μπω σε ομάδα, και να μην κάνω τελικά την δουλειά. Αυτός είναι και ο στόχος μου.Θεωρώ ότι θα προκαλέσω μεγαλύτερη αναστάτωση, όταν την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας, την στιγμή που περιμένουν να πέσει το ζεστό ΕΣΠΑ παραδάκι, εγώ τότε να αποφασίσω να κάνω την απεργία-αποχή μου και να μην παραδώσω τελικά την αναφορά-εργασία αξιολόγησης. Αυτό θα τους πονέσει πολύ περισσότερο, γιατί θα έχουν βασιστεί σε μένα.Αυτή ακριβώς την διαρκή ελευθερία ανυπακοής μας παρέχει μια απεργία διαρκείας, και ως τέτοια μέθοδο πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Ως ευκαιρία στοχευμένης ανυπακοής με σκοπό την μέγιστη αναστάτωση, και όχι ως ένα τρόπο για να χάνουμε διαρκώς τον μισθό μας
2) Παρά τα προβλήματα συμφωνίας που γεννούν οι ρυθμίσεις του άρθρου 56 ν.4823/2021 προς τις ανωτέρω διατάξεις του Συντάγματος, η επίκληση του δικαιώματος-απεργίας αποχής των στελεχών εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ε.
Συμπληρώνω: να προσφύγει δικαστικώς και να δικαιωθεί..Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της απόφασης:https://www.nomotelia.gr/photos/File/WWW.559.20.htm
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανενα αποτέλεσμα σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής. Δεν είναι πάντα ιδια τα δεδομένα και η ερμηνεία των νομων από τα δικαστήρια.
Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών εκπαίδευσης εάν απέχουν από την αξιολόγησηΗ διάταξη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείο ΠαιδείαςΔημοσίευση: 24/02/2021https://www.esos.gr/arthra/71777/apokleismos-ekpaideytikon-apo-ti-diekdikisi-theseon-stelehon-ekpaideysis-ean-apehoyn
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανενα αποτέλεσμα σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής. Δεν είναι πάντα ιδια τα δεδομένα και η ερμηνεία των νομων από τα δικαστήρια.Οι προθέσεις του υπουργείου είχαν διαρρεύσει από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι ομοσπονδίες εφόσον ισχυρίζονται ότι τίθεται συνταγματικό πρόβλημα έπρεπε ήδη να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη, στα αρμόδια κατά τον νόμο δικαστήρια.Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών εκπαίδευσης εάν απέχουν από την αξιολόγησηΗ διάταξη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείο ΠαιδείαςΔημοσίευση: 24/02/2021https://www.esos.gr/arthra/71777/apokleismos-ekpaideytikon-apo-ti-diekdikisi-theseon-stelehon-ekpaideysis-ean-apehoyn
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσφυγής και η πιθανότητα δικαίωσης.. Ναι το θυμάμαι, θυμάμαι επίσης και συναδέλφους μου στο σχολείο που ψήφισαν υπέρ της αξιολόγησης στη σχετική συνεδρίαση του συλλόγου μας (μη συμμετοχή στην απεργία-αποχή) ακριβώς λόγω αυτής της διάταξης (και μόνο)..Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και για τα όποια ρίσκα θα πάρει.
Ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του, πολύ σωστά. Όμως η παροιμία λέει, θα γυρίσει ο τροχός, θα μ... σει και ο φτωχός.Όσοι αποφασίσουν να στηρίξουν την συγκεκριμένη αξιολόγηση και δεν δηλώσουν αποχή-απεργία, ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ενδέχεται να λάβουν μηδέν ως βαθμό συνέντευξης στην επερχόμενη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση του κούλη και αντικατασταθεί από κάποιους άλλους που δεν συμφωνούν με την συγκεκριμένη κουλο-αξιολόγηση. Η επερχόμενη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, γιατί ο κούλης και η κεραμέως θεωρούν ότι πολύ ευκολότερα θα εισπραχθεί το παραδάκι ΕΣΠΑ με διοικητικά στελέχη διορισμένα κατευθείαν από τον κομματικό σωλήνα όπως είναι τα σημερινά, παρά με διοικητικά στελέχη που διορίζονται ακολουθώντας μια οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία.Γιατί όσο και καλά να είναι σχεδιασμένη αυτή η νομική διαδικασία ώστε να ευνοήσει του ημέτερους, ο διορισμός εν λευκό είναι πάντα καλύτερος όταν θες να εισπράξεις το ΕΣΠΑ παραδάκι.Ακριβώς για αυτό το λόγο, ας μην περιμένουν οι τωρινοί διευθυντές να κριθούν από τον κούλη και την κεραμέως. Οι επόμενοι θα τους κρίνουν, και θα τους κρίνουν αρνητικά όχι επειδή συμμετείχαν στην απεργία για την αξιολόγηση, αλλά επειδή ΔΕΝ συμμετείχαν.
Έχει κάνει κανείς στο σχολείο του Σύλλογο γι' αυτό το θέμα; Δηλαδή σε περίπτωση συμμετοχής του Συλλόγου σε απεργία-αποχή ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω;