0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επί του θέματος, απ όσο διαβάζω υπάρχουν διάφορες και διαφορετικές σε σημεία, απόψεις. Στο Ισραήλ υπάρχει ανησυχία αυτή τη στιγμή, καθώς πολλοί σοβαρά νοσούντες είναι εμβολιασμένοι. Στην Ιερουσαλήμ έχω φίλους που μένουν εκεί. Δεν μου μεταφέρουν, από τα λόγια επιστημόνων στα ΜΜΕ, την τόσο σίγουρη άποψη, που με ευκολία υιοθετούν κάποιοι στο φόρουμ. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να έχω και εγώ κάποιες επιφυλάξεις επί όσων ακούγονται.
Το προφίλ των σοβαρώς νοσούντων το ξέρουν? Εννοώ ηλικία/κατάσταση υγείας. Ξενέρα υπάρχει γενικά για την μείωση αποτελεσματικότητας για νόσο, αλλά όχι για το εμβόλιο.Για την ανάδυση delta. Το εμβόλιο δε φτιάχτηκε βάσει αυτής.Αναμένουμε δημιουργία κι άλλων στελεχών, που μπορεί να παρακάμπτουν τελείως ανοσία. Το εμβόλιο θα προσαρμοστεί αν χρειαστεί. Προς το παρόν,δεν χρειάζεται γιατί είναι ξεκάθαρο οτι διατηρεί υψηλά ποσοστά προστασίας για σοβαρή νόσο/νοσηλεία.Αυτό δεν ισχύει για ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα.Ειδικά με τη delta (Γι αυτό ρωτάω για προφίλ των νοσούντων εμβολιασμένων).Εξ ου και εξετάζεται η 3η δόση σε αυτή την ομάδα αρχικά. Μην ξεχνάμε και εξ ορισμού το 10% των εμβολιασμένων που δεν θα αναπτύξουν καν ανοσία. Αυτό σε μεγάλο πληθυσμό,θα κάνει αισθητη την παρουσία του.Δεν υπάρχει κάτι μυστήριο εδώ. Μόνο ξενέρα για τη δημιουργία στελεχών πολύ διαφορετικών.[/quoteΦαντάζομαι ότι η επιστημονική ομάδα που χειρίζεται την κατάσταση στο Ισραήλ, κάτι θα ξέρει από τα παραπάνω. Δεν θα περιμένει εμάς να τους τα επισημάνουμε, πιστεύω.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιοhttps://www.ethnos.gr/ellada/166831_ypohreotikos-emboliasmos-ektos-emak-54-atoma-poy-den-ekanan-embolioΣτα τέλη Ιουνίου, μάλιστα, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε την πρώτη απόφαση υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιβάλουν τον εμβολιασμό τους επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών. «Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορονοϊό COVID-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής», ανέφερε χαρακτηριστικά το σκεπτικό της απόφασης.
Παράθεση από: Jarvis στις Ιουλίου 26, 2021, 06:10:16 pmΤο προφίλ των σοβαρώς νοσούντων το ξέρουν? Εννοώ ηλικία/κατάσταση υγείας. Ξενέρα υπάρχει γενικά για την μείωση αποτελεσματικότητας για νόσο, αλλά όχι για το εμβόλιο.Για την ανάδυση delta. Το εμβόλιο δε φτιάχτηκε βάσει αυτής.Αναμένουμε δημιουργία κι άλλων στελεχών, που μπορεί να παρακάμπτουν τελείως ανοσία. Το εμβόλιο θα προσαρμοστεί αν χρειαστεί. Προς το παρόν,δεν χρειάζεται γιατί είναι ξεκάθαρο οτι διατηρεί υψηλά ποσοστά προστασίας για σοβαρή νόσο/νοσηλεία.Αυτό δεν ισχύει για ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα.Ειδικά με τη delta (Γι αυτό ρωτάω για προφίλ των νοσούντων εμβολιασμένων).Εξ ου και εξετάζεται η 3η δόση σε αυτή την ομάδα αρχικά. Μην ξεχνάμε και εξ ορισμού το 10% των εμβολιασμένων που δεν θα αναπτύξουν καν ανοσία. Αυτό σε μεγάλο πληθυσμό,θα κάνει αισθητη την παρουσία του.Δεν υπάρχει κάτι μυστήριο εδώ. Μόνο ξενέρα για τη δημιουργία στελεχών πολύ διαφορετικών.[/quoteΦαντάζομαι ότι η επιστημονική ομάδα που χειρίζεται την κατάσταση στο Ισραήλ, κάτι θα ξέρει από τα παραπάνω. Δεν θα περιμένει εμάς να τους τα επισημάνουμε, πιστεύω. Πρώτα από όλα δεν επισημαίνουμε εμείς τίποτα.Ο Fauci διάβασες τι λέει?Πόσοι άλλοι Έλληνες και μη επιστήμονες,που έχουν εξηγήσει τι παίζει εκεί? Σμυρνάκης σήμερα πάλι εξήγησε πχ.Θέλεις να πεις οτί δεν γνωρίζουν αυτοί?Η επιστημονική ομάδα Ισραήλ επίσης δεν είπε ποτέ οτί απέτυχε το εμβόλιο. Τα ίδια με τους πάνω λέει. Δεν ξέρω που είδες οτι λένε τα αντίθετα.
Πρώτα από όλα δεν επισημαίνουμε εμείς τίποτα.Ο Fauci διάβασες τι λέει?Πόσοι άλλοι Έλληνες και μη επιστήμονες,που έχουν εξηγήσει τι παίζει εκεί? Σμυρνάκης σήμερα πάλι εξήγησε πχ.Θέλεις να πεις οτί δεν γνωρίζουν αυτοί?Η επιστημονική ομάδα Ισραήλ επίσης δεν είπε ποτέ οτί απέτυχε το εμβόλιο. Τα ίδια με τους πάνω λέει. Δεν ξέρω που είδες οτι λένε τα αντίθετα.
Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη απέτυχε, που μου προσάπτεις. Μίλησα για προβληματισμό και ανησυχία, καθώς έχουν ΣΟ
Να γράψω κι εγώ κάτι που σου αρέσει να γράφεις για τους άλλους..Μην παραπληροφορείς.
@silkcutΘα ρωτήσω ευθέως. Έχεις επαρκείς αποδείξεις ότι παραπληροφορώ; Αν ναι να τις παραθέσεις και εγώ θα ζητήσω συγνώμη αμέσως.