0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: T.K. στις Ιουλίου 19, 2021, 04:53:39 pmΚατά τη γνώμη μου όποιος εκπαιδευτικός φοβάται τα εμβόλια δεν διαθέτει την ελάχιστη επιστημονική σκέψη. Όποιος αρνηθεί τον εμβολιασμό θα έπρεπε να απολύεται αν είναι μονίμος και να μην προσλαμβάνεται αν είναι αναπληρωτής[/quoteΣοβαρά τωρα;;;; εμβόλια που δεν έχουν πάρει κανονική έγκριση όπως όλα τα άλλα εμβόλια, που είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού:Δηλαδή εάν σε 3 χρόνια προκύψει νέος ιός και σε άλλα 3 άλλος, θα κάνουμε το ιδιο;Πέρυσι με τις μάσκες δεν είχαμε λιγότερα κρούσματα, απ ότι φέτος που βγήκαν οι μασκες;Που έχετε δει ότι δεν έχουν πάρει έγκριση; Επίσης άτομο του περιβάλλοντός μου έκανε εμβόλιο παιδικό (που είχε εγκριθεί) και το κάνουμε δεκαετίες στα παιδιά μας και έμεινε παράλυτο στη μία πλευρά. Για όνομα του Θεού.
Κατά τη γνώμη μου όποιος εκπαιδευτικός φοβάται τα εμβόλια δεν διαθέτει την ελάχιστη επιστημονική σκέψη. Όποιος αρνηθεί τον εμβολιασμό θα έπρεπε να απολύεται αν είναι μονίμος και να μην προσλαμβάνεται αν είναι αναπληρωτής[/quoteΣοβαρά τωρα;;;; εμβόλια που δεν έχουν πάρει κανονική έγκριση όπως όλα τα άλλα εμβόλια, που είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού:Δηλαδή εάν σε 3 χρόνια προκύψει νέος ιός και σε άλλα 3 άλλος, θα κάνουμε το ιδιο;Πέρυσι με τις μάσκες δεν είχαμε λιγότερα κρούσματα, απ ότι φέτος που βγήκαν οι μασκες;
Κατά τη γνώμη μου όποιος εκπαιδευτικός φοβάται τα εμβόλια δεν διαθέτει την ελάχιστη επιστημονική σκέψη. Όποιος αρνηθεί τον εμβολιασμό θα έπρεπε να απολύεται αν είναι μονίμος και να μην προσλαμβάνεται αν είναι αναπληρωτής
Που έχετε δει ότι δεν έχουν πάρει έγκριση; Επίσης άτομο του περιβάλλοντός μου έκανε εμβόλιο παιδικό (που είχε εγκριθεί) και το κάνουμε δεκαετίες στα παιδιά μας και έμεινε παράλυτο στη μία πλευρά. Για όνομα του Θεού.[/quoteΚοιτάξτε τι άδεια έχουν τα εμβόλια και θα το δείτε και εσείς. Έχουν αδειοδότηση λόγω επείγουσας ανάγκης και έχει παρακαμφθεί η μακρόχρονη διαδικασία συλλογής δεδομένων που γίνεται πριν κυκλοφορήσει κανονικά ένα εμβόλιο στην αγορά.
Θεωρώ αυτονόητο ότι γνωρίζεις ότι οι μαθητές/τριες πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα εμβόλια υποχρεωτικά για να φοιτήσουν στο σχολείο. Επίσης, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί υποβαλλόμαστε υποχρεωτικά σε ιατρικές εξετάσεις. Για την υγεία τόσο τη δική μας όσο και του συνόλου. Μπορούμε να κάνουμε μια τεράστια συζήτηση για το συγκεκριμένο εμβόλιο, για το οποίο καταλαβαίνω απόλυτα τους φόβους. Πίστεψε με, κι εγώ ήμουνα πολύ αγχωμένη πριν εμβολιαστώ. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ισοπέδωση εκατοντάδων χρόνων επιστημονικών ερευνών με απτά αποτελέσματα. Ο φόβος δεν μας κάνει ειδικούς. ΥΓ. Άσχετο και σχετικό ταυτόχρονα. Στο στρατό δεν είναι υποχρεωτικά τα εμβόλια;
. Δηλαδη στη συγκεκριμενη περιπτωση συμφωνεις να απολυεται καποιος αν αρνηθει το εμβολιο;
Δε νομίζω ότι ανέφερα κάτι τέτοιο ούτε προκύπτει από αυτά που έγραψα. Απλώς επισημαίνω ότι υπάρχει πληθώρα υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων εδώ και χρόνια και κατά τη γνώμη μου, ορθώς. Κατά βάση, προσπαθώ να καταλάβω αν ο προβληματισμός και η διαμαρτυρία επικεντρώνονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα των συγκεκριμένων εμβολίων -κάτι που μπορώ να το καταλάβω- ή στρέφονται γενικώς κατά των εμβολίων -κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνω. Προσπαθώ να διακρίνω αν και πού υπάρχουν δεδομένα και επιχειρήματα ανάμεσα στο τσουβάλιασμα ανομοιογενών πληροφοριών και απόψεων και τις επιθέσεις ad hominem. ΥΓ. Στο στρατό τι γίνεται αν κάποιος αρνηθεί τον εμβολιασμό;[/quoteΠροσωπικά αναφέρομαι στο συγκεκριμένο εμβόλιο, που δεν έχει ακολουθήσει τον μακρόχρονο δρόμο της κανονικής αδειοδότησης.Στο στρατό όσα εμβόλια γίνονται έχουν πλήρη και κανονική αδειοδότηση και όχι όπως αυτή του εμβολίου για covid.
Δε νομίζω ότι ανέφερα κάτι τέτοιο ούτε προκύπτει από αυτά που έγραψα. Απλώς επισημαίνω ότι υπάρχει πληθώρα υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων εδώ και χρόνια και κατά τη γνώμη μου, ορθώς. Κατά βάση, προσπαθώ να καταλάβω αν ο προβληματισμός και η διαμαρτυρία επικεντρώνονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα των συγκεκριμένων εμβολίων -κάτι που μπορώ να το καταλάβω- ή στρέφονται γενικώς κατά των εμβολίων -κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνω. Προσπαθώ να διακρίνω αν και πού υπάρχουν δεδομένα και επιχειρήματα ανάμεσα στο τσουβάλιασμα ανομοιογενών πληροφοριών και απόψεων και τις επιθέσεις ad hominem. ΥΓ. Στο στρατό τι γίνεται αν κάποιος αρνηθεί τον εμβολιασμό;
Προφανώς και η αντίθεσή μας είναι για τα συγκεκριμένα πειραματικά σκευάσματα. Τα 2 εμβόλια που γίνονται στο στρατό είναι το αντιτενικό και της φυματίωσης που έχουν ιστορία τουλάχιστον 40-50 χρόνων. Τι συγκρίνουμε ??