0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το εμβόλιο μια χαρά δουλευει. Τα πρωτοκολλα κλεισίματος θα είναι πολυ πιο αυστηρά, δλδ δεν θα κλείνει καθόλου ευκολα τμήμα, ακριβώς επειδή το εμβόλιο δουλευει. Οι εμβολιασμενοι δεν μπαίνουν καραντίνα. Το παιχνίδι θα αλλάξει μόνο αν βλέπουμε πολλα κ σοβαρά κρουσματα στα παιδια.
Ότι θα επιχειρήσει να δυσκολέψει το κλείσιμο με κάθε τρόπο το θεωρώ κι εγώ βέβαιο. Το ίδιο ίσχυσε και πέρσι στην αρχή. Μετά η πραγματικότητα επέβαλε άλλους όρους.
Η νικουλα ειπε πάντως πως δεν θα κλείνει τμήμα με ένα κρουσμα. Αν οι γονείς εμβολιασμενοι, μπορεί κ να τα στέλνουν. Οι εμβολιασμενοι στον χώρο εργασίας, κάνουν τεστ 3-5 μέρες μετά την επαφή, αλλά ως τότε πανε κανονικά στην εργασία τους, συμφωνα με τις νέες οδηγίες cdc. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή, η νίκη ντε, θα κάνει τα παντα για να καταστήσει το κλείσιμο τμήματος παρα πολυ δυσκολο. Για να δουμε..
Σίγουρα. Όμως έτσι όπως τα λέει ουσιαστικά δεν αφήνει περιθωρια, σου λέει αν θες εμβολιασμού εσυ κ το παιδί σου….
Δηλαδή κάθε εβδομάδα 40 ευρώ;
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εμείς όλοι στην οικογένεια έχουμε φυσική ανοσία από νόσηση αλλά εξακολουθούμε να προσέχουμε γενικότερα τη συμπεριφορά μας και τις επαφές μας ενώ φοράμε ακόμα Ν95 σε εσωτερικούς χώρους. Το ίδιο βλέπω και από υπεύθυνα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. (Υπάρχουν και άτομα που εμβολιάστηκαν και με την 1η κιόλας δόση σταμάτησαν κάθε μέτρο προστασίας, γι’ αυτό τονίζω ότι μιλάω για υπεύθυνα άτομα.)Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά αλλά σκέψου, θα τα έστελνες σε τμήμα σχολείου με κρούσματα και χωρίς κανένα μέτρο ακόμα και αν ήσασταν όλοι στο σπίτι εμβολιασμένοι;
Εγώ έχω νήπιο που θα παει πρωτη φορα παιδικο. Δε θα τη στείλω με κρουσμα. Ξέρω όμως κόσμο υπευθυνο κι εμβολιασμενο που έχει δηλώσει πως θα στέλνει τα παιδιά του γιατι δεν γίνεται να συνεχίσει ετσι η ζωή. Γι αυτό κ εμβολιαστηκαν, για να μπορουν να μπουν σε μια κανονικότητα, έστω κ με όρους πανδημιας. Αυτη ειναι η οπτική τους.
Στις περιοχές που η διασπορά είναι μεγάλη, αστικά κέντρα δλδ κ δήμους με πολλά κρούσματα, οι γονείς το αποδέχονται ότι θα συμβεί, αν ήταν να κρατάνε το παιδί σπίτι αυτό θα κινδύνευε να γίνει όλο τον χρόνο, οπότε όντως πέρα από νήπια κ παιδικούς, δν είναι ρεαλιστικό να μην τα στέλνουν, ίσως την πρώτη φορά αλλά αν επαναληφθεί θα καταλάβουν ότι πρακτικά δν γίνεται. Στην επαρχία που μπορεί να περάσουν μήνες χωρίς κρουσμα σε σχολείο, με το πρώτο έρχεται πανικός. Κι εγω πάντως που εύχομαι να μην πηγαιμέ σχολείο φέτος, δεν έχω την άνεση να μην τον στέλνω με κρουσμα γιατί είναι η πρώτη χρόνια, θα κολλήσει το οτιδήποτε, θα τον κρατάω όταν είναι άρρωστος, δν θα έχω άλλα περιθωρια ούτε από θέμα δίκης μας δουλειάς ούτε βέβαια για την προσαρμογή. Αν όμως έλεγαν ότι λίγη συνθηκών το προνήπιο να γίνει προαιρετικό, που πιστεύω ότι θα έπρεπε να το κάνουν, θα το σκεφτόμουν σοβαρα να μην τον έστελνα καθολου….