0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς τα πολιτικά συστήματα τα "τρέχουν" άνθρωποι. Το καθένα όμως έχει συγκεκριμένες δομές και χαρακτηριστικά, σωστά; Καπιταλισμός στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Αφρική, στην Ινδία. Με τερατώδεις διαφορές. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που αναπτύσσεται ανισόμετρα όχι μόνο στο εσωτερικό της κάθε χώρας αλλά και μεταξύ των διάφορων χωρών. Επομένως χώρες με μεγαλύτερη ανάπτυξη μπορούν να αντέξουν περισσότερο σε μία κρίση και φυσικά να επιβάλουν και επιλογές σε άλλες λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό ώστοσο δε σημαίνει ότι μένουν αλώβητες από τις διάφορες κρίσεις: η Γερμανία δεν επέβαλε lockdown; Η Γαλλία; Η
Τις τελευταίες μέρες έχει ‘παίξει‘ πολύ στα ΜΜΕ το θέμα με τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου από κορωνοϊό στη χώρα μας. https://www.tanea.gr/2021/08/16/health/koronaios-protos-thanatos-pliros-emvoliasmenou-ti-lene-oi-eidikoi/Σε διάφορα μέσα αναπαράγεται η συνέντευξη του Καπραβέλου, διακεκριμένου επιστήμονα...https://youtu.be/GAJ-5ZwzduI (δείτε το βίντεο, λέει πολλά)Και ερχόμαστε στο link που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, από ανακοίνωση του ίδιου του ΕΟΔΥ ότι μέχρι τις 26/7 έχουν πεθάνει 182 πλήρως εμβολιασμένοι από τον κορωνοϊό!https://www.facebook.com/eody.gr/photos/a.735529086600809/2144849565668747/?type=3 Γιατί ήταν πρώτη είδηση λοιπόν ο θάνατος του συγκεκριμένου ασθενή και γιατί ψεύδεται εντέχνως ένας επιστήμονας για να τρομοκρατήσει τον κόσμο; (λέω εντέχνως, γιατί τώρα που ξέρετε ότι ψεύδεται, παρατηρήστε πώς διατυπώνει αυτό που λέει για να είναι διφορούμενο). Bonus στο ίδιο βίντεο ο
Κάτι παει πολυ λάθος με αυτό το διάγραμμα εοδυ. Από 1/1 μετράνε, πουδεν είχαμε πλήρως εμβολιασμενους. Επίσης control group ( ανεμβολιαστοι) , δεν είναι ισαριθμο με group εμβολιασμενων. Δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα.
Ποια λοιπόν είναι τα πραγματικά δεδομένα που αιτιολογούν την πρεμούρα; Μην μου πεις για τη κατάρρευση του συστήματος υγείας γιατί είναι αστείο από τη στιγμή που η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν εμβόλια σε όλους... Ποιος θα τους κατηγορήσει αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και μετά πάνε στο νοσοκομείο; Ας πρόσεχαν δεν θα έπρεπε να λένε; Πως εξηγείται με τη λογική, δεν μου απάντησες, ότι έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό πριν εμφανιστεί η πανδημία; Επίσης τι θα είχε συμβεί αν είχαμε κομουνισμό κατά τη γνώμη σου; Θα ήθελα να μου απαντήσεις σε παρακαλώ!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΦΘΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙ
https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/08/03/eody-infographic-vaccine-effectiveness-mix/Κι επειδή όντως μου φάνηκε πως είναι λαθος, η μάλλον δεν έχει αξία, το έψαξα κ βρήκα κ αυτό.
Τι να είναι τυχαίο; Μια διευκρίνηση αν μπορείς.edit:Τώρα πρόσεξα τους άξονες στο διάγραμμα.. εκεί που λέει "ευδομαδιαίοι θάνατοι" μάλλον θα έπρεπε να είναι "κρούσματα".
Επίσης, πώς κρίνεις εσύ αυτά που λέει ο
Δικά σου τα παραπάνω, ή αντιγραφή από αλλού; Αν είναι το δεύτερο, οφείλεις να παραθέτεις σύνδεσμο με την πηγή.Εκεί που γράφεις ότι είναι "ιικό στέλεχος" και όχι "μετάλλαξη", μας το εξηγείς με βιολογικούς όρους να καταλάβουμε;Υ.Γ. Προς κάποιους που γράφουν τελευταία για κομμουνιστικά καθεστώτα κλπ.. για τέτοιες αλλεργικές κρίσεις μπορούν να πάρουν αντικομμουνιστρόλ (κυκλοφορεί και σε υπόθετα).
Τώρα το είδα. Μαθηματικά στέκει η συγκριση γιατί χρησιμοποιεί ίσο αριθμό κρουσμάτων, μεταξύ περιοδων. Επιδημιολογικα υπεραπλουστευει, δε λαμβάνει υπόψη ποιοτικες παραμετρους που λες. Νομίζω όμως ότι στην προσπαθεια τους να πεισουν , δε τους νοιάζουν αυτές οι υπεραλουστευσεις. Η ουσία για αυτους είναι ότι το εμβόλιο δουλευει πολυ καλα. Όποτε το περνουν στον κόσμο όπως μπορουν.
Φυσικά και δεν στέκει ούτε μαθηματικά η σύγκριση (3500 χιλιάδες θετικά από 30.000 τεστ στην μία περίπτωση, 3500 θετικά από 100.000 στην άλλη). Ούτε και επιδημιολογικά. Διαφορετικά συμπεριφέρεται η πανδημία όταν η καμπύλη βρίσκεται σε άνοδο, διαφορετικά όταν βρίσκεται σε κάθοδο και με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων. Μου κάνει εντύπωση Jarvis που πάντα σπεύδεις να διορθώσεις ή να αναφέρεις επιστημονικά δεδομένα όταν βλέπεις να αναφέρεται κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς, εδώ όμως που γίνεται απίστευτη παραπληροφόρηση και καταφανής λάθος χρήση των δεδομένων, βλέπεις τα νούμερα να στέκουν μαθηματικά...Και συγχωρούμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς δηλώσεις γιατί ‘πιστεύουν ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά και το περνούν στον κόσμο όπως μπορούν‘. Φυσικά μπορούσαν και καλύτερα... Απλά επιλέγουν το δρόμο του παπατζή και όχι του επιστήμονα.