0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η σχετική εγκύκλιος που βγήκε πρόσφατα αναφορικά με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο διευκρίνιζε ότι οι ώρες αυτές καλύπτονται με διάθεση.
Διάθεση δύο ωρών σε κάθε τμήμα. Δεν γίνεται λόγος για την τοποθέτηση. Δεν νομίζω ότι η λέξη "διάθεση" εδώ αποκλείει την δυνατότητα τοποθέτησης σε νηπιαγωγείο. Εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι.Georgia06 νομίζω ότι ο συλλογισμός σου υποθέτει ότι σε κάθε μόνιμο εκπαιδευτικο περισσεύουν ώρες. Προφανώς και δεν είναι έτσι αλλά ακόμη και αν ήταν οι εκπαιδευτικοί που έπρεπε να συμπληρώσουν ωράριο ήδη το έκαναν αυτό σε άλλες σχολικές μονάδες. Δεν θα τους δωθει η ώρα σε διπλανό νηπιαγωγείο ως υπερωρία. Άλλωστε η επιμόρφωση που θα γίνει υποχρεωτικά θα ήταν πολύ πιο πρακτικό να περιλαμβάνει έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό ΠΕ06 και όχι όλους μας.
Θα βρεθεί λύση σε αυτό από τις Διευθύνσεις ή το Υπουργείο. Καταλαβαίνω πως στην επαρχία που όντως τα Δημοτικά της περιοχής μπορεί να μην έχουν κενά ώστε να συνδυαστούν με τα νηπιαγωγεία ίσως να είναι πιο δύσκολο αλλά και πάλι θα βρεθεί λύση. Οι μεγάλες αποστάσεις μάλλον θα παραμείνουν και ίσως να μεγαλώσουν. Σε μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην πρωτεύουσα σίγουρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα όσον αφορά στη δημιουργία πακέτων σχολείων.
Όπως λέει κι ο Lasid, σίγουρα το πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών στα νηπιαγωγεία θα δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες για εκπαιδευτικούς ΠΕ06.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το υπουργείο μας το νοιάζει κ πολύ να βρεθούν λύσεις κ μάλιστα τέτοιες που να συμφέρουν εμάς.Εδω είχαμε τόσα κενά κ διόρισε το 1/3 ,υπάρχουν σχολεία με 16 ώρες αγγλικά που δεν έχουν καν ιδρυμένη οργανικη για να μην πω για τα 4θσια που έχουν πλέον 12 ώρες αγγλικά κ ούτε εκεί είδαμε οργανικές ,τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες ειδικότητες έγινε σύσταση οργανικών πολύ πρόσφατα.
Σ' αυτό δεν διαφωνούμε.Απλως ,αν σε όλη τη χώρα υπάρχουν (τυχαίο νούμερο) 100 νηπιαγωγεία επί 2 ώρες το καθένα σύνολο 200 ώρες ,δεν θεωρώ ότι αυτό θα δωσει αυτομάτως 200/24 =8 περίπου θέσεις πλήρους ωραρίου.
Μπορεί να μην το νοιάζει για μας αλλά δεν μπορεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα να υπάρχει ένα μάθημα και να μη γίνεται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, τουλάχιστον όχι σε μεγάλη έκταση. Δεν εννοώ να βρει λύση για μας αλλά για να υλοποιήσει αυτά που έχει εξαγγείλει. Το έγραψα και πριν, άλλο οι διορισμοί κι άλλο οι προσλήψεις αναπληρωτών. Ειδικά στην πρωτοβάθμια το ΕΣΠΑ να είναι καλά...
Ναι, μου το έγραψες και πριν και σε ρώτησα αν εννοείς ότι θα αφαιρεθούν οι ώρες που θα πάνε στους μόνιμους συναδέλφους. Δηλ. χονδρικά στο παράδειγμά σου 200 ώρες μείον τις ώρες που θα καλυφθούν από μόνιμους καθηγητές.
Δεν έχω καταλάβει την ερώτηση σου .
Πως δεν μπορεί να μη γίνεται ένα μάθημα? Γίνεται κ μια χαρά, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια με τα ολιγοθεσια δημοτικά, στα οποία δεν προβλέπεται τοποθέτηση καθηγητή αγγλικής.Οταν υπάρχει κοντά σχολείο στο οποίο μπορεί να γίνει τοποθέτηση ολα καλά.Οταν τα ολιγοθεσια είναι απομακρυσμένα το μάθημα δεν διδάσκεται.Αυτες τις λύσεις έχω δει εγώ μέχρι τώρα κ όχι να τοποθετούν καθηγητή αγγλικης σ' ένα ολιγοθεσιο για 4 πχ ώρες προκειμένου να είναι πλήρες το Ω.Π.
Αναφέρεις υποθετικό παράδειγμα ύπαρξης 100 νηπιαγωγείων και λες πως δεν ισχύει το 100*2=200 νέες ώρες Αγγλικών. Αυτό που ρωτάω είναι αν το λες αυτό γιατί κάποιες από αυτές τις ώρες θα τις καλύψουν οι μόνιμοι συνάδελφοι.