0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως κλειστά σχολεία με ανοιχτές άλλες δραστηριότητες, δεν οφελεί κάποιον. Τα παιδιά θα συναντιούνται κ θα κάνουν αλλά πράγματα. οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε τη δικαιολογία να ζητάμε προσωπική προστασία αφού υπάρχει το εμβόλιο κ η τρίτη δόση ανοίγει για όλους. Άρα κλειστά σχολεία δικαιολογούνται μόνο στο πλαίσιο γενικότερου κλεισίματος ή σαν κάτι πολύ σύντομο του στιλ 20-23 Δεκεμβρίου ή άνοιγμα μια βδομάδα αργότερα μετά τις γιορτές. Αλλιώς, κλείσιμο σχολείων με ποια δικαιολογία; Αλλαγή πρωτοκόλλου φυσικά χρειάζεται, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν τίθεται στο τραπέζι.
Αφήνω στην άκρη τα προσωπικά γιατί δεν καταλαβαίνω αυτή την επιμονη εναντίον μου. Δεν έχω θέμα να γίνει ολικό λοκνταουν όπως δεν είχα κ πέρσι. Ολικό κ κανονικό με τηλεργασθα παντού κ κλειστά τα πάντα. Κανένα θέμα. και για το παιδί μου θα φέρω νταντά, θα κάνω webex αγκαλιά, δεν ξέρω τι, θα βρω λύση πάντως γιατί το σχολείο του δεν το έχω για πάρκινγκ. Δεν δέχομαι όμως να μιλάμε για κλειστά σχολεία ενώ τα πάντα γύρω θα λειτουργούν. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς κ οι παππούδες τους ας εμβολιαστούν. Δηλαδή θα κλείσουμε το παιδί σπίτι αλλά η ανεμβολιαστη μάνα θα κάνει ραπιντ για να πάει κομμωτηριο; είμαστε σοβαροί; επίσης κάποιοι τα παιδιά μας δεν τα στέλνουνε ούτε σε πάρτι ούτε σε άλλες συναθροίσεις ούτε σε αθλήματα για να μειώσουμε τη διασπορά, πάλι τα παιδιά μας θα την πληρώσουν, που ήταν κλεισμένα μέσα δυο χρόνια, για να κοροίδευομαστε με κλειστά σχολεία κ τους γονείς να κινδυνεύουν σε δουλειές, μμμ, ή ακόμα χειρότερα σε άλλες περιττές δραστηριότητες;
Δηλαδή εσυ επιμένεις ότι γι να προστατευτούν ενήλικες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, άρα θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν και τόσο, πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, λες κ είναι ισοδύναμη η διδασκαλία εξαποστασεως.
Γιατί επέλεξαν να εμβολιαστούν οι περισσότεροι μαθητές; Κι αυτοί κάνουν ό,τι τους πουν οι γονείς τους, που ακόμη κι αν οι ίδιοι εμβολιάστηκαν, διστάζουν στα παιδιά τους...Τώρα οι συνθήκες, άλλωστε, δεν είναι ομαλές και δεν είναι παράλογο να επιστρέψουμε για 2-3 εβδομάδες στη webex.
1-2 βδομαδες webex με κανονικό λοκνταουν σε ΟΛΑ, μαζί σου. μόνο για 1-2 βδομαδες όμως και σε όλα αυστηρότατα. ούτε βόλτες ουυε καφέδες στο χέρι. Γιατί δεν επιβάλλουν τηλεργασθα όμως; μήπως βρήκαμε την εύκολη λύση επειδή τα σχολεία είναι τελικά το μόνο μέρος που όταν επιβάλλεται κάτι, τηρείται; Και σε τι θα βοηθήσει το λοκνταουν την αύξηση των εμβολιασμών; Μάλλον καθυστέρηση θα φέρει. Και ποσο προδομένος από την κοινωνία άραγε θα νιώσει ο έφηβος που έκανε το εμβόλιο, και θα αναγκαστεί για άλλη μια φορά να βάλει τη ζωή του στον πάγο εξαιτίας άλλων; Πέρσι όσοι τήρησαν κανονική καραντίνα, έδειξαν αλληλεγγύης στους ευάλωτους. Οι ευάλωτοι τώρα που πιστεύουν τον κάθε αρνητή ή τον παπά της ενορίας, ποια αλληλεγγύη δείχνουν στην υπόλοιπη κοινωνία;
Έχω το εξής πρόβλημα:
ΠροφανωςΠροφανώς. Αλλά τι σημαίνει καραντίνα 10 ημερών; Καραντίνα ή απλά αποχή από τα μαθήματα της σχολής; Αν είναι καραντίνα τότε μόνο μία απάντηση υπάρχει.
Μίλησα για κλείσιμο σχολείων 2-3 εβδομάδες (όχι 1-2, όπως γράφεις), γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη χώρα μας και τα σχολεία είναι χώροι μετάδοσης και διασποράς. (Ας γίνει παντού lockdown κατ' επέκταση για το ίδιο χρονικό διάστημα, αν κρίνει έτσι η κυβέρνηση).Στα σχολεία έχεις δει να τηρείται ό,τι μάς έχουν πει;;; Πόσοι γονείς κάνουν στ' αλήθεια τα selftest στα παιδιά τους; Απλά δηλώνουν πως είναι όλα Ok και τέλος. Πόσοι Δ/ντές στέλνουν έγκαιρα τα τμήματα για rapidtest;; Εδώ μέσα βλέπεις άλλοι συνάδελφοι τι γράφουν πως γίνεται...Τι άλλο να λέμε, λοιπόν;;;Κι ως προς την αλληλεγγύη, ας δείξει πρώτα το Υπουργείο παιδείας την αλληλεγγύη του προς εμάς τους εκπαιδευτικούς (που μάς θεωρεί αναλώσιμους και μάς έχει βάλει στο στόχαστρο και κάθε τρεις και λίγο μάς πυροβολεί) κι ύστερα τα παραέξω. Μεγάλα παιδιά είναι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους για το παραπάνω διάστημα, χωρίς τους γονείς τους παραδίπλα...! Έλεος πια...