0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η στάση μας για το αν είναι απαραίτητο να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά για λίγο μετά τις διακοπές καθορίζεται από το που βρισκόμαστε.Είναι πιο ασφαλές να διδάσκουμε σε μικρό σχολείο νησιού παρά σε μεγάλο σχολείο πόλης με πολλούς μαθητές και με συστεγαζόμενο σχολείο.Διδάσκω σε κτήριο που φιλοξενεί 1200 μαθητές ΕΠΑΛ από δύο σχολεία. Οι μαθητές δεν φοράνε μάσκες στους διαδρόμους και στην αυλή.Μερικοί μπαίνουν στην αίθουσα με την μάσκα στο χέρι ή στην τσέπη και μετά από παρατήρηση του εκπαιδευτικού θυμούνται να τη φορέσουν.Μετά από λίγο οι μάσκες πέφτουν και οι μύτες τους είναι από έξω. Σε μερικούς μαθητές ακόμα και το στόμα τους είναι έξω από την μάσκα.Όσες παρατηρήσεις και να κάνουμε η διασπορά στο κτήριο είναι πολύ μεγάλη. Τα τεστ δεν ξέρουμε πόσοι μαθητές τα κάνουν πραγματικά.Στο σχολείο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι το κλείσιμο για τις διακοπές, έχει νοσήσει περίπου το 40% των μαθητών και το 10% των καθηγητών.Όταν εκφράζουμε την άποψή μας είναι καλό να κάνουμε γνωστό από ποια αφετηρία ξεκινάει η κρίση μας για να είμαστε αντικειμενικοί.Επίσης, είναι άλλο πράγμα να διδάσκουμε σε Λύκειο, σε Γυμνάσιο, σε Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο. Καλό είναι να το διευκρινίζουμε!
Επομένως, ας μην ληφθεί κανένα μέτρο στα σχολεία, που είναι στην ευθύνη του Υπουργείου, αφού ούτως ή άλλως πήγαν ή θα πάνε σε ιδιωτικές εκδηλώσεις που είναι ατομική ευθυνη και θα κολλήσουν. Και στην τελική, τι χολοσκαμε για τα κρούσματα!?
Αυτό είπα; Υποχρεωτικά κν95 σε όλους, επιστροφή με ραπιντ (να αξιοποιηθεί η εβδομάδα 10-17 ας πούμε) και κλείσιμο τμήματος στο πρώτο κρουσμα κ επιστροφή με εργαστηριακό έλεγχο, δεν είναι μέτρα; φυσικά τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια, κλείσιμο μουσικών-αθλητικών κλπ δραστηριοτήτων κ παιδοτόπων εσωτερικού χώρου και τηλεργασθα 100% όπου είναι εφικτό. Αυτό είναι μη λήψη μέτρων;
Θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία κι όχι τα φροντιστήρια κι οι λοιπές δραστηριότητες των παιδιών;;; Μα αυτά πάνε μαζί, είναι οξύμωρη αυτή πρότασή σου!Επιπλέον, τι μέτρο είναι το rapidtest μόνο για την πρώτη εβδομάδα;; Ύστερα δηλ. επιστροφή στα selftest που δε γίνονται;;; Και με τις μάσκες τι;;; Το είδος της μάσκας φταίει ή το ότι δεν τις φοράνε τα παιδιά σωστά ακόμη και μέσα στις αίθουσες;;; Και με τη γυμναστική τι θα γίνει;;; Στα διαλείμματα;;; Στα κυλικεία, τι;;; Πώς ελέγχεις εκεί τι συμβαίνει και πως διασφαλίζεις το ότι δεν συγχρωτίζονται;;; Και με τα σχολεία που συστεγάζονται, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα;;;; Είναι δυνατόν να προτείνετε εκπαιδευτικοί άνθρωποι τέτοια ημίμετρα που το τσουνάμι της Όμικρον θα τα πάρει και θα τα σηκώσει και να αντιδράτε στο λογικό, κατά την παρούσα φάση;;;ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜ
Συμφωνώ απόλυτα. Και για να το συνεχίσω, στο δικό μου συγκρότημα ΕΠΑΛ, έχει 1100 μαθητές το πρωί, 400 στο ΙΕΚ μεσημέρι και 900 το βράδυ στο εσπερινό. Για ποια μέτρα μιλάνε, για ποια καθαριότητα και για ποια self test. Ολα είναι ανέκδοτο και ο κορωνοιός είναι πανταχού παρών και δεν ρωτάει κανέναν.
Πέθανε και άλλη συνάδελφος στο νησί της Ρόδου! Δεύτερη σε μητέρα σε δύο μήνες.
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1269122/sxoleia-epimenei-i-kyvernisi-gia-anoigma-stis-10-ianoyarioy-entones-antidraseis-kai-sto-twitterΚαι η γειτόνισα μου πέθανε προχτές τριπλοεμβολιασμένη χωρίς τα λεγόμενα υποκείμενα νοσήματα.. απλά δεν γράφτηκε σε μμε.. γενικά αν παρακολουθήσει κάποιος μμε θα διαπιστώσει ότι σε αυτή τη χώρα νοσούν διασωληνόνται και πεθαίνουν μόνο ανεμβολίαστοι... όνειρο ζω μη με ξυπνάτε..Εγώ πάλι δε ξέρω...Ξέρω μόνο να διαβάζω αριθμούς..Και δε μου βγαίνουν τα νούμερα..
Νομίζω ότι μιλάμε σε λάθος βάση τελικά.Οπότε για τι μιλάμε; Για μια ουτοπία που θα ήθελες να υπήρχε; Και τι θα έπρεπε να κλείσει αλλά δεν έκλεισε και τι θα έπρεπε να ισχύει αλλά δεν ίσχυσε, κ.λπ.; Ή για το τι πραγματικά γίνεται και το πώς θα γυρίσουμε στις πραγματικές συνθήκες της σχολικής ζωής; Μάλλον γι’ αυτό διαφωνούμε.
Τι αριθμους δλδ διαβαζεις; Μπορεις να ανεβασεις εδω ενα επιστημονικο αρθρο που να υποστηριζει τα λεγομενα σου;
Το θες επιστημονικό;;Σου χρειάζεται;;Εμένα δε μου χρειάζεται για να εξηγήσω τα αυτονόητα...Τα νούμερα του ΕΟΔΥ δε σου κάνουν;;Ποσοστά εμβολιασμών;Αριθμοί κρουσμάτων;;Πόσοι είναι πλέον ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες σε ένα πληθυσμό με 70% πλήρως εμβολιασμένους και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εμβολιασμένων και μη που νόσησαν και ανάρρωσαν;; Πώς εξηγείται η έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών; Ποιοι την προκάλεσαν ;; Οι ανεμβολίαστοι που έχουν προ πολλού αποκλειστεί από χώρους υπερμετάδοσης (εστίαση και διασκέδαση) ή οι εμβολιασμένοι στους κατ´ όνομα μόνο free covid χώρους;; Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν το ανέκδοτο του αιώνα, μετά βέβαια από την ανοσία των εμβολιασμένων και την αντίληψη ότι οι μεταλλάξεις οφείλονται στον ανεμβολίαστο πληθυσμό..Έχει αρχίσει και ξηλώνεται το αφήγημα..Κάνατε τις επιλογές σας..Εμείς τις δικές μας..Ο χρόνος θα δείξει.. πάντα δείχνει..Προς το παρόν πάντως δεν δικαιώνονται οι προσδοκίες κάποιων οπαδών των μαζικών εμβολιασμών..1 χρόνος εμβολίων, 40000 κρούσματα και 21000 νεκροί..Λάθος διαχείριση της πανδημίας, λάθος μέτρα..