0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλώς τα παιδιααααααα! Τελειώνει η εβδομάδα ξεκούρασης και γυρίσαμε στο γνωστό μοτίβο για να συνεχιστεί το όνειρο.
Όποιος τα λέει αυτά περί ξεκούρασης, ή δεν έκανε ποτέ webex, ή απλώς έβαζε ταινίες και κοιμόταν σαν τους μαθητές. Δεν είναι ξεκούραση αυτό το πράγμα. Καμία τηλεργασία δεν είναι ξεκούραστη (δεν είναι πιο ξεκούραστη από τη δια ζώσης δηλαδή), ιδίως για όποιον έχει παιδιά, και ακόμα χειρότερα για τους εκπαιδευτικούς. Κατά τ' άλλα, αυτό το κατά τυχη κλείσιμο των πάντων ήταν μια καλή ευκαιρία για μείωση κρουσμάτων κι ελπίζω να φανεί ο αντίκτυπος.
Να ρωτήσω εσείς τι ειδικότητα είστε αν επιτρέπεται; Ανήκετε στους μόνιμους η τους αναπληρωτές;
Μα τι λες; Τηλεργασια σημαίνει ότι οποία δουλειά γίνεται με τον ίδιο τρόπο από το σπίτι, γίνεται από το σπίτι. Η εξυπηρέτηση του κοινού είναι ειδική περίπτωση, προφανώς οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν προσωπικό ασφαλείας για όποιον πολίτη δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά, αλλιώς να γίνονται οι συναλλαγές με το κοινό εξαποστασεως. Η δια ζώσης εξυπηρέτηση αν απαιτείται τηλεργασια λόγω πανδημίας ή αποφυγής μετακίνησης, είναι επικίνδυνη εξάλλου. Τηλεργασια δεν σημάνει λούφα. Κι επιπλέον, καλό θα ήταν να ψηφιοποιηθούν κ περισσότερες υπηρεσίες έτσι ώστε ο πολίτης να μην χρειαχεται να τις κάνει δια ζώσης ούτως ή άλλως. Όσο για εμάς, προφανώς κ η δουλειά μας δεν γίνεται ισοδύναμα εξαποστασεως για προφανείς λόγους. Είναι μια έκτακτη λύση που είναι αναγκαία σε συνθήκες όπως πέρσι που δεν υπήρχαν εμβόλια κ που όλα ήταν κλειστά. Όταν όμως λέμε τηλεργασθα κ για μας, εννοουμε τηλεργασθα. Από το σπίτι δηλαδή. Όχι κλειστό σχολείο για μαθητες με τους εκπαιδευτικούς εκεί, όταν ο σκοπός είναι να περιορίζονται οι μετακινήσεις και οι συναναστροφές. Οι συνδικαλιστές πέρσι την τηλεκπαίδευση, για την οποία κοπιασαμε εμείς και πολύ μεγάλο μέρος των μαθητών μας, ουσιαστικά την ακύρωναν. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Διαμαρτύρονταν που γινόταν, διαμαρτύρονταν που τα σχολεία ήταν κλειστά (σε γενικό λοκνταουν!!!!!!!), ουσιαστικά τη θεωρούσαν μη μάθημα. Αυτό ήταν τεράστια προσβολή και για εμάς και για τις οικογένειες που ταλαιπωρήθηκαν για να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Κανένας τους πέρσι, που ήταν αναγκαιότερο το κλείσιμο των σχολείων (σε όλες τις χώρες), και που προστάτευε και τη δική μας υγεία αυτό, δεν αναγνώρισε τους δικούς μας κόπους. Κι έρχονται φέτος, που έχουμε καταλάβει ότι συστηματική τηλεκπαίδευση δεν θα υπάρχει, να κάνουν τον τζάμπα μάγκα; Να θυμηθούν ότι πέρσι κοπιασαμε και στηρίξαμε μόνοι μας την τηλεκπαίδευση; Ακριβώς. Μόνοι μας. Γιατί εκείνοι πέρσι το παρουσίαζαν σαν την εκπαιδευτική συντέλεια του κόσμου. Και φέτος πάνε να χειραγωγήσουν την αγανάκτηση μας απέναντι στην υπουργό, επειδή δεν έχουν τα κότσια να πουν για τους μισθούς, το ωράριο, τους διορισμούς…. και πιάνουν ένα ησσονος σημασίας ζήτημα, που πέρσι παραδόξως δεν υπήρχε στα μάτια τους, και το κάνουν σημαία με συνθήματα επιπέδου 15μελους. Με ένα σωρό ανοησίες που δεν διευκολύνουν κανέναν παρα μόνο δημιουργούν πρόβλημα. Δεν ντρέπονται λίγο.
Κοιτα να δεις @serton γιατί εχεις απίστευτη εμπάθεια εναντίον μου χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί. Δεν μίλησα ποτέ κατά του κλεισίματος των σχολείων, οπότε οι εξυπνάδες πώς το θέλω για πάρκινγκ του παιδιού μου, έχουν κουράσει. Έχω πει σαφώς ότι δεν έχω θέμα να κλείσουν τα σχολεία ΑΝ γίνει γενικό λοκνταουν. Η διαφωνία μου είναι με το κλείσιμο ή παράταση διακοπών όταν τα πάντα είναι ανοιχτά κ τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν οπουδήποτε αλλού. με κλειστή τη διασκέδαση και τους καλλωπισμουσ κ τηλεργασια 100% δεν έχω θέμα να κλείσουν τα σχολεία. Κανένα θέμα. Και τώρα που είπα ότι θα βοηθήσει στα κρούσματα, αν πρόσεξες δεν το είπα μόνο για τα σχολεοα. Αν πέσουν θα είναι γιατί ούτε οι γονείς πήγαν στις δουλειές ούτε για ψώνια ούτε τα παιδθα (ελπίζω) πήγαν σε άλλα σπίτια, δεμ πήγαν στα εξωσχολικά, μετακινήθηκε λιγότερος κόσμος με συγκοινωνίες κλπ. Ολο αττο θα βοηθήσει.
kyradaskala αυτό είναι το σωστό και μπράβο στον Διευθυντή σας. Είναι σωστός. Ο δικός μας... άστα. Σε μας έστειλε ότι θα γίνει μάθημα μέσω webex, ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τέλος. Καλό ε....
Δεν εχω καμια απολυτως εμπαθεια..εξυπναδες πετας εσυ νομιζοντας οτι οι υπολοιποι ειναι χαζοι που ευκολα τους κοροιδευεις εσυ κι οποιος αλλος.κι αυτο ακριβως με εκνευριζει σε εσενα ..η εμπαθεια ειναι χωρις λογο συναισθημα και αντιμετωπιση του αλλου, ενω τον εκνευρισμο τον προκαλεις εσυ με τη συμπεριφορα σου..εισαι φιλολογος αν δεν κανω λαθος οποτε καταλαβαινεις φανταζομαι τη διαφορα.. και αναφερομαι συγκεκριμενα, μονη σου εχεις πει οτι περυσι ειχες νταντα ενω φετος οχι ..ξαφνικα λοιπον φετος σε επιασε το ψυχοπονιαρικο για την ψυχολογια των παιδιων και το σπουδαιο δια ζωσης μαθημα ενω περυσι μας τα χες πρηξει ποσο υπεροχη δουλεια κανεις εξ αποστασεως γιατι και πιο λιγα παιδια ειχες και πιο πολλη ησυχια που δεν ακουγες θορυβους κα φωνες απο γυμναστικες κλπ..και το ελεγες συνεχεια αρα δεν εκανες πλακα οπως ειχες ισχυριστει σε αλλο σου μνμ ..και μαλιστα επεμενες στο θεμα της ησυχιας οταν καποιοι σου την ελεγαν και περυσι για το επιχειρημα σου αυτο, οποτε αστα σαπια...περυσι λοιπον ποσο τελεια η εξ αποστασεως φετος ποσο αναντικαταστατη η δια ζωσης...επισης μονη σου ειπες οτι θες την δια ζωσης επειδη εχεις μεινει πισω λογω πολλων αδειων που εχεις παρει ..απο τη μια νοιαζεσαι για το μαθημα για την ψυχολογια και τη μορφωση των παιδιων αλλα και οι αδειες ,αδειες ..που οταν τις παιρνεις δεν σε νοιαζει αν και ποσο πισω μενουν τα παιδια ..εκτος αν σε ενδιαφερει μονο το δικο σου παιδι..οποτε μιλα σαν μανα και πες νοιαζομαι για το παιδι μου και μονο κι ασε κατα μερους οτι σαν εκπαιδευτικος νοιαζομαι για τους μαθητες μου γιατι με την πρωτη ευκαιρια μια χαρα τους "κρεμας"...δεν μπορει να μου λες ποσο τελεια ειναι η τηλεργασια στους αλλους κλαδους περα απο τον δικο μας..αν γινεται η ιδια ακριβως δουλεια που γινεται και δια ζωσης γι αυτους τοτε να τους το καθιερωσουμε και μετα την πανδημια...εγω παντως ειδα διαφορα στον οαεδ το καλοκαιρι , οπως και στη διευθυνση που ηθελα να εξυπηρετηθω απο συγκεκριμενη υπαλληλο κι επειδη ειχε τηλεργασια πεμπτη και παρασκευη επρεπε να περιμενω μεχρι δευτερα σε θεμα που με απασχολουσε αμεσα..κι εμενα οφειλει η διευθυνση να με εξυπηρετει ξερεις..δεν ειμαι δουλος ουτε δουλευω στη γαλερα..εσυ λοιπον κατα πως σε συμφερει αλλαζεις αποψεις..κι αν ελεγες ναι αυτο με βολευει τωρα , ισως δεν ελεγα και τιποτα , αλλα οταν το καθαρα προσωπικο σου συμφερον απο μερα σε μερα μας το περνας για δικαιο εκει ναι αντιδρω..σαν την αλλη τη Reenaki που ενω μας ειχε πρηξει με το που διοριστηκε ρωτωντας σε ολα της τα μνμ μονο για τη μεταταξη φετος προσπαθει να μας πεισει οτι την επιασε κι αυτην ο επαγγελματοσμος..βεβαια οπως ειπε κι αυτη αλλο περυσι στο ειδικο αλλο φετος στο γενικο...αρα εμπαθεια δεν υπαρχει απο μενα αλλα συμφερον απο εσας ..με αλλα λογια εστε καποιοι με λενε Ριζο κι οπως θελω τα γυριζω...αυτα σχολιαζω και δεν εχω προσθεσει ουτε λεξη παραπανω απο αυτα που εχετε πει οσοι σας απαντω...επισης ενω συμφωνω μαζι σου οτι μονο τα σχολεια δεν θα εξαφανισουν τον ιο ωστοσο θεωρω οτι τον περιοριζουν σημαντικα ..στα σχολεια δεν τηρειται κανενα απολυτως μετρο , εκτος αν μετρο θεωρειτε τα αντισηπτικα που μας ειχαν μοιρασει τον μαιο του 2020 οταν ειχαμε επιστρεψε απο το πρωτο λοκνταουν..η διαφορα -το εχω τονισει απειρες φορες-αναμεσα στα σχολεια και τις λοιπες δραστηριοτητες ειναι οτι το πρωτο ειναι υποχρεωτικο ενω τα δευτερα οχι..εγω κλειστηκα μεσα σαν εσενα-αλλο ενα κοινο σημειο- κι η καραντινα που εχω κανει προσωπικα ειναι με βραβευσουν ο Χαρδαλιας κι ο Πλευρης..Δεν θεωρω λοιπον νορμαλ εγω προσωπικα επειδη καποιοι δεν κοβουν τα περιττα να κινδυνευω απο τα υποχρεωτικα εξαιτιας τους γιατι μου ερχονται με ψευδη σελφ ενω μπορω για λιγο χρονικο διαστημα-γιατι ποτε δεν ειπα να κλεισουμε μεχρι Μαη μηνα που θα λεγε κι η
@serton εγώ ούτε για ψυχολογία παιδιών είπα ούτε για αναντικατάστατη δια ζώσης. Ξεκολλα επιτέλους. Ναι πέρσι μ άρεσε στην αρχή η ησυχία. Κ κυρίως πέρσι δεν είχαμε εμβόλια. Άρα κινδυνεύαμε κ εμείς κ οι γονείς των μαθητών. Ναι πέρσι είχα νταντά, φέτος το παιδί μ πάει σχολείο κ όπως όλα τα παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο, αρρωσταίνει κ παίρνω άδεια όπως δικαιούται κάθε γονιός. Επομένως, θα με συνέφερε το κλειστό σχολείο για να μην αρρωσταίνει κ να μην παίρνω άδεια, αλλά δεν είμαι αντικοινωνική εγωπαθής για να κοιτάω τη βολή μου. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, σταματά να ασχολείσαι μαζί μιυ. Δεν σε έχω προσβάλει κ δεν σου έχω απευθύνει τον λόγο παρα μόνο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Άσε με ήσυχη λοιπόν. Έλεος.
Πιστεύω ότι σαν εναλλακτική αντί κλεισίματος δραστηριοτήτων θα πάμε αε όλο κ μεγαλύτερο αποκλεισμό ανεμβολιαστων από δραστηριότητες μέχρι να εμβολιαστούν περισσότεροι. Δεν μοορω να φανταστώ ένα λοκνταουν τι θα προσέφερε περα από καταστροφή της οικονομίας, είδαμε κ πέρσι που ήταν παρωδια ότι μόνο τα παιδιά κλείστηκαν μέσα κ εμείς. Κ τις συνέπειες τις βλέπουμε στο σχολείο φέτος, εγω έχω σοκαριστεί. Δεν είμαι απ αυτούς που θεωρούν ότι το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών κ θυμώνω όταν το ακούω, θεωρώ ότι ο φυσικός χωρίς είναι στο σπίτι με τους γονείς κ το σχολείο έρχεται για να ανοίξει τους ορίζοντες κ να προσφέρει γνώσεις. δεν είμαστε χώρος φύλαξης ούτε playground ούτε είναι δουλειά μας να απαλλάσσουνε τους γονείς από την ευθύνη της ενασχόλησης με το παιδί. αν οι γονείς ενδιαφέρονταν, τόσο καιρό τα παιδιά σπίτι με γονείς σε μεγάλο ποσοστό σε αναστολή ή τηλεργασια, θα έρχονταν στο σχολείο αστέρια στη συμπεριφορά κ στην ψυχολογία κ αντ αυτού ερχόταν έρθει αποσυντονισμενα, σαν αγρίμια, έχουν ξεχασει τι θα πει είμαι μαθητής, πραγματικά αποκαρδιωτικό. Οπότε απ αυτήν την άποψη ελπίζω σχολεία να μην κλείσουν ξανά αλλά θα ήθελα πιο αυστηρά πρωτόκολλα. με 2-3 κρούσματα στην τάξη με καθημερινά ραπιντ στις στενές επαφές, κλείσιμο. έισης θα ήθελα κλείσιμο κέντρων διασκέδασης, γυμναστηρίων, δεξιώσεων γάμων, τηλεργασια στο μάξιμουμ σε δημόσιο κ ιδιωτικό τομέα κ περιορισμό εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων αλλά ξέρουμε από πέρσι ότι τίποτα απ αυτά δεν θα γίνει…
@serton διάβασε αυτό που έγραφα το Φθινόπωρο. Ούτε καν πέρσι. Που είμαι σαφής σχετικά με το ποια θεωρώ πως είναι η σωστή θέση των παιδιών. Και εξηγω τις απόψεις μου για τη δημόσια υγεία. Για τη δημόσια υγεία συνολικά. Όχι για τη δίκη μου ασφάλεια. Κατάλαβες; Για τη δική μου ασφάλεια έχω ξαναπεί ότι ουσιαστικά πέρα από τη δουλειά μου δεν κάνω τιποτ άλλο.
Μια χαρά καταλαβαίνω όσο κι αν σε ενοχλεί....αυτό είναι ένα μνμ μέσα στα χιλιάδες που έχεις γράψει και σε κάθε ένα γράφεις διαφορετικά...επίσης για τη δική σου ασφάλεια μας έχεις πει ότι δεν ανησυχείς εφόσον έχεις εμβολιαστεί...τώρα με συγχωρείς εγώ πάω για μάθημα τα λέμε το απόγευμα...