0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενταξει δεν φαίνεται να το περναει σοβαρα το παιδί, εις προς το παρόν δεν έχουμε κολλήσει, δεν είναι ότι ανησυχώ για την υγεία μας. Αλλά είναι έξω χαρά θεού κ εμείς δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι. Πήγαμε για το τεστ σήμερα κ ήταν τα καφέ γεμάτα. Κι είναι άδικο να κολλήσει το δικό μας παιδί που προσέχαμε τόσο. Σαν να πήγε χαμένη όλη η προσοχή μας επι δυο χρόνια.
Άδικο ή όχι έχει συμβεί και θα συμβεί σε πάρα πολύ κόσμο κάτι αντίστοιχο. Κι αφού το παιδί το περνάει ελαφρά, σύντομα θα μπορέσετε να βγείτε κι εσείς, ίσως και λίγο πιο ελεύθερα από ό,τι πριν. Όχι ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος νόσησης εκ νέου αλλά θα έχετε ήδη περάσει το αρχικό σοκ.
Μαθητής από το σχολείο μας είναι (πολύ) στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος εκτός σχολείου. Επικοινώνησε μαζί μας για να ρωτήσει αν δικαιολογούνται οι απουσίες του αν δεν έρθει αύριο στο σχολείο. Η απάντηση από τον υπεύθυνο COVID τείναι ότι ΔΕΝ δικαιολογούνται και ότι θα πρέπει να έρθει κανονικά. Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο;
Δεν ξέρω πώς θα το χειριστούμε στο εξής. Η αλήθεια είναι ότι ζώντας σε νησί δεν περίμενα ότι θα κολλούσε το παιδί μου. Δεν έχουν κολλήσει τα ξαδέρφια του στην Αθήνα που πάνε κ σε ιδιωτικό νηπιο-σταθμό που δεν τηρείται κανένα μέτρο και κολλήσαμε εμείς; Πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω. Όχι γιατί έγινε κάτι, όπως φαίνεται είναι καλύτερα από οποιαδήποτε ίωση κ εμείς δεν έχουμε βγει ακόμα θετικοί. Αλλά νιώθω κορόιδο και ματαίωση και σαν να γελοιοποιήθηκαμε που προσέχαμε τόσο και την πάθαμε ενώ άλλοι που κινούνται περισσότερο δεν κόλλησαν. Τώρα σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τον άντρα μου που πάει σχολείο κανονικά. Αν πρέπει να πάρει άδεια μην τυχόν και κολλήσει κάποιον. Δεν δικαιούται όμως και θα είναι αναστάτωση αν λειπουμε κ οι δυο.
Ο μαθητής είναι εμβολιασμενος; Αν ναι, τότε δεν δικαιολογουνται οι απουσίες. Αν όχι πρέπει να πάρει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Αν η επαφή είναι ενδοοικογενειακή και είναι ανεμβολιαστος τότε μπαίνει καραντίνα 5 ημερών
Έσπερε έννιωσες μάλλον τη ματαίωση που νιώσαμε και άλλοι όταν μετά από μήνες καραντίνας κολλήσαμε στα σχολεία... Τελικά όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε από την άνοιξη του 2020 πήγαν εντελώς χαμένες για να μας πετάξουν να κολλήσουμε με το ζόρι, σε σχολικές αίθουσες με μέτρα της πλάκας.
Νομίζω ότι είναι εμβολιασμένος. Θα το επιβεβαιώσω. Η επαφή δεν είναι μέλος της οικογένειάς του. Γνωρίζω ότι σε παιδιά που νοσούν μέλη της οικογένειάς τους δικαιολογούνται οι απουσίες, εδώ είναι διαφορετική περίπτωση.
Αν κολλούσα εγω στο σχολείο θα το θεωρούσα φυσιολογικό. Γιατί με τόσα παιδιά δεν ξέρεις ποιος έφταιγε και γιατί. Ενταξει θα θυμωνα αν με κολλούσε κάποιος που ήρθε από Αθήνα μετά τις γιορτές αλλά και πάλι θα ήταν τόσοι που δεν θα ήξερα την πηγή. Αντιστοιχα κ το παιδί αν κολλούσε έτσι. Αλλά τώρα ήταν βλακεία. Κατ αρχας ήταν γνωστή η πηγή κ ήταν γνωστό ότι έγινε από κοινωνική επαφή κ όχι επειδή ας πούμε κόλλησε ο γονιός στη διυλεια του. Που εκεί δεν θα έλεγα κάτι. Αλλά τώρα δεν μπορώ. Γιατί όσο περιμένανε το χιόνι λέγαμε τι ωραία θα κλειστούν σπίτι τους να μην έχουμε κρούσματα. Άσε μην θυμηθω κιόλας τους γονείς που γκρίνιαζαν γιατί ανοίγουν τα σχολεία κ δεν τα αργούν μια βδομάδα. Είδαμε τα χαΐρια τους με μια βδομάδα κλειστά. Τώρα να δω όταν γυρίσουν όλα (το άλλο μισό τμήμα το κρατάνε σπίτι, το στο καλό αργόσχολοι είναι όλοι δεν ξέρω), αν θα γυρίσουν υγιή ή θα αρχίσουν κι οι ιώσεις. Γιατί τη βλέπω τξ δουλειά. Σχολείο μην πάμε για τον κορονοιο αλλά πάμε οπουδήποτε αλλού να γεμίσουμε μύξες να τρέχουν πάλι τα κορόιδα.