0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί τόση έχθρα με τα πανεπιστήμια της Κύπρου. Από τη στιγμή που μπαίνουν μεταπτυχιακά για προσόν, δε μπορούν να ισχύουν μόνο τα λίγα και εκλεκτά που γίνονται στην Ελλάδα.
Για πες μου έναν λόγο να δεχτούν άτομο που έβγαλε ούτε 8000 στις πανελλήνιες να σπουδάσει εκεί εκπαιδευτικός; Δεν θα έπρεπε να έκαναν εξετάσεις για μπεις να σπουδάσεις;
Να σου θυμίσω ότι πέρυσι μπήκαν στο Μαθηματικό ελληνικού Πανεπιστημίου με 3 και σε πολλές άλλες σχολές με βαθμούς κάτω από τη βάση. Το θέμα δεν είναι πώς μπαίνεις σε μια σχολή αλλά πώς βγαίνεις.
Άραγε το Μαθηματικό Σάμου που ξεκινά με φοιτητές που στην πράξη δεν ξέρουν μαθηματικά, έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας ως σχολή με αυτόν του Μαθηματικού Αθηνών ή του Μαθηματικό ΑΠΘ για να την βγάλει κανείς ή να πάρει υψηλό βαθμό; Μπαίνουν εξίσου δύσκολα θέματα στις εξεταστικές;Αν όχι, να μια ακόμα στρέβλωση.Αν μάλιστα ο απόφοιτος Σάμου έχει τη δυνατότητα να κάνει στο καπάκι και ένα μεταπτυχιακό με δίδακτρα π.χ. στα παιδαγωγικά (και τονίζω το με δίδακτρα, γιατί είναι κοινό μυστικό πως σε αυτά τα μεταπτυχιακά πολύ δύσκολα κάποιος δεν λαμβάνει εν τέλει το μεταπτυχιακό δίπλωμα)στο τέλος του δρόμου προσπερνά τον απόφοιτο του Μαθηματικού Αθηνών (που πχ. αναβάλλει το μεταπτυχιακό λόγω ανάγκης βιοπορισμού) στους πίνακες και ας έχει πιθανότατα λιγότερες γνώσεις.Αυτό που θέλω να πω είναι πως το σύστημα Γαβρόγλου απλώς αθροίζει τυπικά προσόντα, τα οποία ως ένα βαθμό είναι "κούφια" εσωτερικά.Εξισώνονται σχολές διαφορετικής δυναμικής και επίσης όλα τα μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται το ίδιο, ασχέτως του βαθμού δυσκολίας τους ή του βαθμού του μεταπτυχιακού διπλώματος, αφού αυτός δεν παίζει κανένα ρόλο.Έτσι, κριτήριο της επιτυχίας δεν γίνεται τελικά η γνώση του αντικειμένου ή η αγάπη για τα παιδαγωγικά, αλλά το ποιος θα κάνει τις πιο πετυχημένες στρατηγικά κινήσεις.Τα παραπάνω θα γίνονται όλο και εντονότερα όσο α. θα ξεχειλώνει περαιτέρω η τριτοβάθμια εκπαίδευση, β. όλοι θα ωθούνται στο κυνήγι όλο και περισσότερων τίτλων, ώστε να αποκτήσουν πολυπόθητα μόρια.---Μόνο η επαναφορά γραπτού διαγωνισμού, νομίζω, θα ανασχέσει αυτή την όλο και νοσηρότερη κατάσταση.
Ναι γιατί στο γραπτό δνε είναι κούφια γνώση. Παπαγαλία εντελώς. Ένας διαγωνισμός είναι και θέμα τύχης . Κάποιος ξύπνησε καλά εκείνη τη μέρα και τα πήγε καλά, κάποιος στραβά και τα πήγε χάλια. Αλλά επειδή μιλάμε με γνώμονα την ποιότητα του εκπαιδευιτκού, τότε ας προχωρήσουμε σε άρση της μονιμότητας για όλους και σύνδεση αξιολόγησης με απολύσεις. Έτσι θα φεύγουν οι μη ικανοί και θα έχουν ευκαιρία και οι νεότεροι.
.....Εξισώνονται σχολές διαφορετικής δυναμικής και επίσης όλα τα μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται το ίδιο, ασχέτως του βαθμού δυσκολίας τους ή του βαθμού του μεταπτυχιακού διπλώματος, αφού αυτός δεν παίζει κανένα ρόλο.....
Ναι γιατί στο γραπτό δνε είναι κούφια γνώση. Παπαγαλία εντελώς. Ένας διαγωνισμός είναι και θέμα τύχης . Κάποιος ξύπνησε καλά εκείνη τη μέρα και τα πήγε καλά, κάποιος στραβά και τα πήγε χάλια.
Φοβάμαι πως παραφθείρετε τα επιχειρήματά μου και εδώ αλλά και σε άλλα σημεία όπου βρεθήκαμε σε διάλογο.Όπως έγραψα και αλλού, η άρση της μονιμότητας θα είναι το τελειωτικό έγκλημα για την εκπαίδευση.Άλλωστε ο θεσμός του αναπληρωτή ακριβώς αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα; Η de facto άρση της μονιμότητας;Όταν στους επόμενους πίνακες κάποιοι που είναι αναπληρωτές αυτή τη στιγμή πεταχτούν εκτός για 3 χρόνια, από κάποιους άλλους που θα φέρουν αμφιβόλου ποιότητας τυπικά προσόντα, αυτό δεν είναι στέρηση του δικαιώματος στην εργασία;Προφανώς και θα πρέπει ένας γραπτός διαγωνισμός να συνδεθεί με συγκεκριμένο αριθμό διορισμών και να επαναλαμβάνεται με κανονικότητα.ΥΓ. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να πεταχτούν σε κάποιον Καιάδα όσοι συνάδελφοι έχουν μεγάλη προϋπηρεσία και φάγαν την ψυχή τους από δω και από κει. Θα πρέπει, εννοείται, να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις. Ωστόσο η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης μόνο στα χειρότερα θα οδηγήσει.
"Όταν στους επόμενους πίνακες κάποιοι που είναι αναπληρωτές αυτή τη στιγμή πεταχτούν εκτός για 3 χρόνια, από κάποιους άλλους που θα φέρουν αμφιβόλου ποιότητας τυπικά προσόντα, αυτό δεν είναι στέρηση του δικαιώματος στην εργασία;". Όσοι εμειναν τωρα εκτος απο το 2019-2023 δεν ειναο στερηση δικαιωματος στην εργασια δλδ; Ενώ οι υπολοιποι μαζευουν προϋπηρεσια και παντα θα βρισκονται μπροστα στον πίνακα απο οσους δεν εργαζονται αυτη τη τριετια;
Κι εγώ τα ίδια έλεγα σ' ένα φίλο μου όταν έδωσα εισαγωγικές. Εκείνος είχε περάσει Ηλεκτρολόγους ΕΜΠ. Εγώ πουθενά. Είχε σαρώσει Μαθηματικά Φυσική Χημεία. Εγώ λευκές κόλλες. Εκείνος πανέξυπνος. Εγώ δεν τα 'παιρνα τα γράμματα. Το βασικό, όμως, είναι ότι ξύπνησα με το δεξί μάγουλο στο μαξιλάρι και στράβωσα. Δεν είναι λίγο. Μου 'κοψε όλη τη φόρα. Αλλ' αυτά που λες του 'πα. Επί λέξει. Του παπαγάλου να πούμε. Εγώ αητός. Δέσμες τότε. Τον τσάκισα μιλάμε. Δεν είχε πού να κρυφτεί.
Έχετε γίνει όλοι δικαστές και κρίνεται τα πτυχία των συναδέλφων...Εγώ που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας δεν έχω αμφιβόλου ποιότητας πτυχία, και θέλω να ανοίξουν οι πίνακες της ειδικής γιατί αυτό προστάζει ο νόμος είμαι παράλογος; Εσείς τι είστε;Καληνύχτα και και καλές σας γιορτέςΝικουλα και Κιμ πάτα το κουμπί... Δεν υπάρχει σωτηρία
Αν θεωρήσουμε ότι αποδεικνύει κάτι ο γραπτός τότε είπαμε τη λύση : αξιολόγηση με γραπτό όλων των μόνιμων κάθε 5 χρόνια και απόλυση όσων δεν περνούν ένα όριο. Εφόσον μας κοφτει η ποιότητα παροχής εκπαίδευσης και αυτή κρίνεται από το γραπτό.