PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
(Συντονιστές:
Lucinda
,
julie_v
)
Συνέντευξη για μεταπτυχιακό
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
9
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνέντευξη για μεταπτυχιακό (Αναγνώστηκε 75666 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Συνέντευξη για μεταπτυχιακό
«
στις:
Οκτωβρίου 06, 2007, 11:13:04 am »
Tweet
μηπως γνωριζει κανεις τι ρωτανε σ αυτην την περιβοητη συνεντευξη?εχει δωσει κανεις στη φιλολογια του απθ?
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2007, 11:52:30 pm από Lenazagor
»
Καταγράφηκε
http://siamantoura.blogspot.com
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Συνέντευξη για μεταπτυχιακό
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 10:12:03 »
olg@
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
ΠΕ 20
«
Απάντηση #1 στις:
Οκτωβρίου 06, 2007, 09:53:32 pm »
Αυτά που ρωτάνε συνήθως είναι, "τι έχεις τελειώσει, πώς έμαθες για το μετ/κο, γιατί σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μετ/κο, πού πιστεύεις πώς θα σε βοηθήσει ...κτλ".
Στην περίπτωση βέβαια που υπάρχει το "βύσμα", οι ερώτησεις περιορίοζνται, στο "τι έχεις τελείωσει, τι κάνεις..κτλ".
Στο ΑΠΘ -δεν ξέρω συγκεκριμένα για φιλολογία- αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το "βύσμα" σου, αν δεν υπάρχει, δύσκολα τα πράγματα.
Πάντα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις
Καλή επιτυχία!!!
Καταγράφηκε
olg@
eleanna
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Οκτωβρίου 07, 2007, 01:14:07 am »
Εγώ πιστεύω ότι το σημαντικότερο σε αυτές τις συνεντεύξεις είναι να έχεις κάποιο βύσμα.Έχω ακούσει διάφορες περιπτώσεις που είχαν βύσμα και μικρό σχετικά βαθμό και πέρασαν από συνέντευξη για 3-4 λεπτά
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Οκτωβρίου 07, 2007, 02:19:56 pm »
σας ευχαριστω πολυ κοριτσια...το εμεθα ξαφνικα για τη συνεντευξη και φρικαρα. σ εμας δινουμε υποχρεωτικα εξετασεις στο γνωστικο και σε 2 γλωσσες. απλα ειναι τοσο βlημματα αυτοι του κλασικου που πολυ φοβαμαι μην αρχισουν ερωτησεις πανω στο γνωστικο. το καλο ειναι οτι
ημασταν λιγοι στο κλασικο και πανω κατω εστω και φατσικα μας ξερουν. οσο για βυσμα εχω ακουσει οτι δεν πολυπαιζει στη φιλολογια. 18 υποψηφιοι για 14 θεσεις βλεπετε. κι εγω σκεφτομαι να μην αναφερω τις βλεψεις μπυ για ασεπ ουτε οτι ειμαι σε δευτερη σχολη και να τους πουλησω το παραμυθι οτι θ αφιερωθω στη επιστημη.σας ευχαριστω και παλι
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2007, 02:39:19 pm από swtia
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 10:12:03 »
raskolnikov
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Οκτωβρίου 08, 2007, 07:17:18 pm »
swtia, επειδή κι εγώ σκέφτομαι να μπω σε ένα μεταπτυχιακό, και έκανα σκέψεις παρόμοιες με τις δικές σου (ότι δηλαδή θα το αξιοποιήσω για επιπλέον μόρια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ), ήθελα να μου πεις την άποψή σου. Μήπως είναι δυσανάλογο το διάβασμα του μεταπτυχιακού με τα οφέλη που αποκομίζεις στο ΑΣΕΠ; Δηλαδή, τόσος κόπος για μερικά μόρια; Ρώτησα αρκετούς φίλους με μεταπτυχιακό, και συγκέντρωσα μερικές γνώμες. Άλλοι λένε ότι στο μεταπτυχιακό πηγαίνει κανείς μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον, και άλλοι λένε ότι έχει και κάποια πρακτική χρησιμότητα. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως, μου φαίνεται πως υπάρχουν μεταπτυχιακά που "μετράνε" (κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες), και άλλα μεταπτυχιακά, που πολύ φοβάμαι ότι κανείς δεν τα υπολογίζει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα το επιδιώξω, γιατί έτσι κι αλλιώς μου αρέσει. Αλλά, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να το αξιοποιήσει κανείς και στο πρακτικό επίπεδο.
Καταγράφηκε
Ποτέ δεν κατάφερα να ολοκληρώσω κάτι, αλλά αυτή τη φορά θα
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Οκτωβρίου 08, 2007, 07:29:57 pm »
κοιτα, ειναι ακριβως οπως τα λες. εγω το κανω καθαρα απο προσωπικο ενδιαφερον. το ειχα μερακι και τωρα ηταν η καταλληλη στιγμη. φυσικα και δεν το κανω για τον ασεπ. γιατι δεν θα το εχω τελειωσει ουτως η αλλως σε ενα χρονο. απλα πιστευω οτι θα με βοηθησει στα αρχαια ακομα και για τον ασεπ-οτι και να ναι γνωσεις ειναι- αλλα χρειαζεται πολυ χρονο. εφοσον εχεις περιθωριο 4-6 χρονια να το κανεις . εγω αν με το καλο περασω θα παρακολουθησω αυτο το εξαμηνο. ως γεναρη τα δυο μαθηματα και μετα θα συνεχισω μετα τον ασεπ τοτε που δεν θα χω κατι να κανω. εγω το κανω και για ψυχολογικους λογους. πονταρα στα αρχαια και ειχα μια μεγαλη αποτυχια στον ασεπ που δεν ξερω απο που μου ρθε. ειχα γραψει πραγματικα καλα. επομενως κλονιστηκε η αυτοπεποιθηση μου. γι αυτο και γω ριχτηκα στην τρελα μου, τα αρχαια, για ν ανεβω....
δεν θελω να σκεφτομαι οτι αλλη μια χρονια εφυγε χωρις να κανω τιποτα... στην πραξη δεν νομιζω οτι στον κλαδο μας βοηθαει πολυ. πιο πολυ εχει σχεση με τις προσωπικες μας φιλοδοξιες.
Καταγράφηκε
almali
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Μάθε παιδί μου γράμματα! - ΠΕ02
«
Απάντηση #6 στις:
Οκτωβρίου 08, 2007, 07:53:32 pm »
Συμφωνώ ότι το μεταπτυχιακό πρέπει να γίνεται από προσωπικό ενδιαφέρον και την περίοδο που έχεις όρεξη για διάβασμα, ψάξιμο και εργασίες!υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις από όλους τους καθηγητές του ΑΠΘ(σίγουρα και άλλων παν/μίων) που δεν σου αφήνουν περιθώρια να κάνεις παράλληλα και άλλα πράγματα. Όσον αφορά την συνέντευξη υπάρχει σε πολλά μεταπτυχιακά χωρίς απαραίτητα να προωθούνται τα "βύσματα". Εγώ ήμουν στο φιλοσοφικό παιδαγωγικό του ΑΠΘ και μας ρωτούσαν και ορισμένα γνωστικά. Το ίδιο κάνουν και στο ιστορικό-αρχαιολογικό και ξέρω άτομα που ενώ πέρασαν τα γραπτά κόπηκαν στα προφορικά.Θέλει υπομονή και διάβασμα!
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Οκτωβρίου 08, 2007, 08:31:59 pm »
εμας η υλη μας ειναι μονο μεταφραση σε αρχαια και λατινικα. μετραει αρκετα η συνεντευξη αλλα δεν ξερω τι μπορουν να μας ρωτησουν σε σχεση με την υλη μας
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 04:41:23 pm »
προς καθε ενδιαφερομενο τελικα δε χρειαζεται μεσο για το μεταπτυχιακο στη φιλολογια του απθ. σημερα περασα απο τη συνεντευξη και ηταν ολα μια χαρα. καθαρα τυπικη. δεν ρωτησαν γραμματολογιες και τα σχετικα
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2007, 04:56:49 pm από swtia
»
Καταγράφηκε
k_k
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #9 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 07:46:11 pm »
Καλά αποτελέσματα !
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 10:46:50 pm »
ευχαριστω πολυ... αλλα βγηκαν και ΠΕΡΑΣΑ... ειμαι τρελλη απ τη χαρα μου
Καταγράφηκε
Pixie
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #11 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 10:56:12 pm »
Συγχαρητήρια, swtia!
Καταγράφηκε
http://istorialykeiou.blogspot.gr
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 11:24:16 pm »
Συγχαρητηρια sωtia. Καλο πτυχιο
και καλη επιτυχια στο ΑΣΕΠ. Αντε και πανεπιστημιακος
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Οκτωβρίου 11, 2007, 11:31:38 pm »
σας ευχαριστω πολυ κοριτσια....... να εχουμε ολες μας καλη επιτυχια στον ασεπ, να τους σκισουμε και να διοριστουμε ολες
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
9
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »