*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 4011 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maria Marioglou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« στις: Φεβρουαρίου 13, 2022, 11:57:06 am »
Γεια σε όλους!

Τελείωσα την Αγγλική Φιλολογία πριν 3 χρόνια και είμαι σχετικά νέα στο επάγγελμα. Δούλεψα κατευθείαν μετά το πτυχίο μου σε φροντιστήριο μέχρι και σήμερα. Είδα πως δεν μπορώ να συμβαδίσω απόλυτα με το περιβάλλον του φροντιστηρίου. Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου βλέπω πως κυρίως λειτουργούν σαν "μαγαζάκια". Χωρίς πραγματικό συντονισμό και χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον για τους λίγο πιο αδύναμους μαθητές. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά, αλλά δυστυχώς βλέπω πως είναι σπάνιες. Κοιτάζουν πρωτίστως τα χρήματα χωρίς να καταλαβαίνουν πως τα πραγματικά χρήματα έρχονται μέσα απο την καλή φήμη και την εμπιστοσύνη. Δεν ξέρω βρε παιδιά, ίσως τα βλέπω λίγο ουτοπικά; δεν ξέρω.. πείτε μου και εσείς την δική σας γνώμη / εμπειρία.

Στο θέμα μας τώρα, μέσα απο αυτή την εμπειρία, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα ιδιαίτερα και θα ήθελα την γνώμη - συμβουλή σας.

Γενικά, δουλεύω βιβλία της Burlington, MM publications, Grivas και Super Course. Με ιδιαίτερη προτιμήση τελευταία στην Super course. Eίναι πολύ φιλικός οίκος προς τους καθηγητές. Μας δίνει όλο το υλικό δωρεάν (e-books, listenings, whiteboard material, teacher books κλπ). Λατρεύω την σειρά Tech it easy 1,2,3,4. Θεωρώ οτι είναι πολύ καλογραμμένη, πρωτότυπη και διασκεδαστική για τον μαθητή. Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορούν να φτάσουν επαρκώς εναν μαθητή στην Pre Lower?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:13:15 »

Αποσυνδεδεμένος maria42

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 13, 2022, 09:39:32 pm »
Καλησπέρα Μαρία! Συμφωνώ και εγώ με όσα γράφεις. Δυστυχώς στην περιοχή που μένω ακόμη και τα θεωρούμενα "καλά" φροντιστήρια έχουν αρχίσει να "απογοητεύουν". Αυτή η τάση που ξεκίνησε πριν χρόνια να δίνουν τα παιδιά το
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2022, 09:44:15 pm από maria42 »

Αποσυνδεδεμένος bab

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2022, 06:20:26 am »
Εγώ σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τη σειρά right on της express publishing. Η δομή της φαίνεται απλή και ξεκάθαρη και είναι φαίνεται πιο εύκολη από το i5 που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα. Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι δεν έχω δει στην πράξη πως λειτουργεί. Αν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 08, 2022, 12:56:30 pm »
Καλησπέρα Μαρία! Συμφωνώ και εγώ με όσα γράφεις. Δυστυχώς στην περιοχή που μένω ακόμη και τα θεωρούμενα "καλά" φροντιστήρια έχουν αρχίσει να "απογοητεύουν". Αυτή η τάση που ξεκίνησε πριν χρόνια να δίνουν τα παιδιά το
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2022, 02:28:48 pm από Maria Marioglou »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:13:15 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 08, 2022, 01:53:46 pm »
Εγώ σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τη σειρά right on της express publishing. Η δομή της φαίνεται απλή και ξεκάθαρη και είναι φαίνεται πιο εύκολη από το i5 που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα. Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι δεν έχω δει στην πράξη πως λειτουργεί. Αν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων

Καλησπέρα Bab! Συγγνώμη και σε εσένα για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά δεν είχα λάβει ειδοποιήσεις μάλλον! Είχα δουλέψει μόνο το Right On 1 σε παιδάκι που μου ήρθε απο άλλο ιδιαίτερο και είχε αυτό το βιβλίο οπότε για να μην πάρει κανιούργιο συνεχίσαμε με αυτό.. δεν μπορώ να σου πω οτι ξετρελάθηκα.. σίγουρα η δομή του είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με του i5 που γενικά θεωρείται απαιτητικό βιβλίο, παρόλα αυτά όμως το  βρήκα κουραστικό.. πάρα πολύ λεξιλόγιο σε μία μόνο σελίδα του Student's Book και όχι τμηματικά σε όλο το unit. Τα speaking activities τα βρήκα λίγο πιο γενικά και όχι τόσο στοχευμένα (κυρίως απο άποψη γραμματικής.. δηλαδή συνήθως κάλυπταν το λεξιλόγιο περισσότερο). Κάποια κείμενα ήταν ωραία και κάποια άλλα αδιάφορα εντελώς.. Θυμάμαι επίσης οτι στα writings δεν υπήρχε καλό scaffolding έτσι ώστε να υποστηριχτεί επαρκώς το θέμα, παρά μόνο 2-3 ερωτήσεις... δεν ξέρω, κάτι δεν μου άρεσε γενικά.. δεν θέλω να σε επηρρεάσω αρνητικά απλά σε εμένα προσωπικά δεν ταίριαξε όπως θα ήθελα.

Αποσυνδεδεμένος elenitsa15

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 08, 2022, 02:30:19 pm »
Καλησπέρα! Τώρα χρησιμοπιώ το Tech it easy αλλά  έχω χρησιμοποιήσει και τη σειρά Portal to English MM Publications , μπορείς να ρίξεις και σε αυτήν μια ματιά, αν και τώρα βγαίνει η νέα σειρά World Watchers,που όπως ειδα από το sample, είναι λιγο πιο συνοπτική από το Portal και απευθύνεται και σε μικρότερους σε ηλικία μαθητές, όπως ειναι η τάση τα τελευταία χρόνια που τα παιδιά ξεκινούν νωρίς τα αγγλικά. Με αγορά δύο πακέτων μαθητή σου δίνει το υλικό του διαδραστικού πινακα δωρεάν, που ειναι εξαιρετικά καλογραμμενο και χρησιμο.
Συμμερίζομαι κι εγώ τον προβληματισμό σας για την d τάξη και θα ήθελα να ακούσω και αλλες γνώμες!εγω θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής
1. Αναφέρατε πιο πάνω το νεο βιβλίο της Express Hashtag English, το έχει δει καμία από εσάς; ποια ειναι η γνώμη σας; ειναι λιγότερο πυκνογραμμενο από τις υπολοιπες σειρές της express και περισσότετο βατό για παιδιά δημοτικού;
2. Σε ποια ηλικία δίνουν για πιστοποιητικό

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 08, 2022, 03:04:41 pm »
Καλησπέρα! Τώρα χρησιμοπιώ το Tech it easy αλλά  έχω χρησιμοποιήσει και τη σειρά Portal to English MM Publications , μπορείς να ρίξεις και σε αυτήν μια ματιά, αν και τώρα βγαίνει η νέα σειρά World Watchers,που όπως ειδα από το sample, είναι λιγο πιο συνοπτική από το Portal και απευθύνεται και σε μικρότερους σε ηλικία μαθητές, όπως ειναι η τάση τα τελευταία χρόνια που τα παιδιά ξεκινούν νωρίς τα αγγλικά. Με αγορά δύο πακέτων μαθητή σου δίνει το υλικό του διαδραστικού πινακα δωρεάν, που ειναι εξαιρετικά καλογραμμενο και χρησιμο.
Συμμερίζομαι κι εγώ τον προβληματισμό σας για την d τάξη και θα ήθελα να ακούσω και αλλες γνώμες!εγω θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής
1. Αναφέρατε πιο πάνω το νεο βιβλίο της Express Hashtag English, το έχει δει καμία από εσάς; ποια ειναι η γνώμη σας; ειναι λιγότερο πυκνογραμμενο από τις υπολοιπες σειρές της express και περισσότετο βατό για παιδιά δημοτικού;
2. Σε ποια ηλικία δίνουν για πιστοποιητικό

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144