0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άσε μωρέ τις λαϊκάντζες τώρα. Πού ξέρουν από δημοκρατία; Γιατί ως γνωστόν δημοκρατία είναι να γράφω ό,τι γουστάρω όπως το γουστάρω χωρίς κανόνες, νόμους και περιορισμούς.
η μείωση του διδακτικού ωραρίου (για όλους τους κλάδους, εννοείται) και η ενσωμάτωση (του μεγαλύτερου μέρους έστω) της προετοιμασίας στο εργάσιμο ωράριο
1) Σπάσιμο του κλάδου στις οριστικές τοποθετήσεις.2) Σπάσιμο του τμήματος στην φυσική α γυμνασίου, αντί της οικιακής οικονομίας.3) Τρίωρη φυσική α λυκείου, αντί για τρίωρα αγγλικά.4) Στη β λυκείου οι κατευθύνσεις να γίνουν εξαωρες, με κατάργηση της β ξένης γλώσσας.5) Αίτημα για να κατέβουν φιλόλογοι, μαθηματικοί και ΠΕ04 στην έκτη δημοτικού. Οι θεατρολόγοι, πληροφορικοι και ξενόγλωσσοι πως το πέτυχαν;
Η πεμπτη και η έκτη είναι γυμνασιακές σε χώρες όπως η Γερμανία και κάνουν οι φυσικοί και οι μαθηματικοί,απλά πραματάκια,εδώ απλώς τα κριτηρια δεν είναι ακαδημαικά αλλά άλλης φύσεως,
Το επιχείρημα των εύκολων αναθέσεων θα δουλέψει φέτος εναντίον των φυσικών. Οι μόνιμοι Φυσικοί που το χρησιμοποιούν μάλλον θα βολευτουν.οπως πρώτα. Οι αναπληρωτές φυσικοί ίσως το πληρώσουν λίγο, όσο και πέρσι.Τα στοιχεία που έχουν βγάλει οι φυσικοί , είναι αληθή και σχετικά ακριβή. Δεν έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία των αναπληρωτών
Χρειάζονται δηλαδή 3 ώρες αγγλικά στην α λυκείου, όταν οι μισοί μαθητές έχουν proficiency, δηλαδή αναγνωρισμένη από το κράτος άριστη γνώση αγγλικών...Είναι σα να ζητάει το κράτος από κάποιον απόφοιτο λυκείου που θέλει να ξαναδώσει πανελλήνιες, να επαναλάβει την παρακολούθηση στην τάξη.Εσύ μιλάς συνδικαλιστικά. Πετύχατε αύξηση ωρών της βιολογίας, βγήκαν οργανικά κενά και διοριζεστε. Αρνεισαι όμως να δέκτεις ότι η ύλη φυσικής με τις ώρες που διδάσκεται ΔΕΝ βγαίνει.
Εμένα δεν θα με έβρισκε αντίθετο η "τράμπα" μεταξύ φυσικής και αγγλικών στο λύκειο, αν -όπως λέτε- έτσι απαιτείται, γιατί η ύλη δεν βγαίνει. Ωστόσο, θα αμφισβητήσω την εκτίμηση ότι "το 50% των μαθητών της Α' λυκείου έχουν proficiency". Κάποιοι έχουν, σίγουρα, αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο. Άλλωστε, όπως πιστεύω ότι κι εσείς γνωρίζετε, το proficiency απαιτεί γενικότερη συγκρότηση τέτοια που δύσκολα έχει μαθητής της Α΄ λυκείου. Καταλληλότερος χρόνος για την απόκτησή του (αν υποθέσουμε ότι στο λύκειο όλα τα παιδιά κάνουν μια "παύση" από τα φροντιστήρια ΞΓ) είναι μάλλον τα πρώτα χρόνια των σπουδών στο πανεπιστήμιο, να έχει "πήξει" και το μυαλό λίγο, ώστε η απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος να ανατανακλά και καλύτερο βαθμό κατοχής, και όχι παπαγαλία. Πιστεύω ότι και οι περισσσότεροι ΠΕ06 θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό μου.
Αν θυμάμαι τώρα καλά τα μοναδικά 3 ώρα φυσικής που είδα ήταν στο Τουρκμενιστάν και στη Κροατία. Δεν θυμάμαι αλλά τρίωρα φυσικής παγκοσμίως, εκτός από κατευθύνσεις. Εψαξα να δω τώρα αν θυμόμουν καλά, υπάρχει και μια ακόμα χώρα, η Ουγγαρία, με 3ωρη Φυσική Στην Α λυκείου.Τώρα αν θέλει η ελληνική φυσική 3 ώρες δεν το ξέρω. Καλά θα ήταν, θα γλυτώναμε και εμείς. Όπως δεν ξέρω αν χρειάζονται 3 ώρες 1η ξένη γλώσσα. είναι και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα που δεν ξέρω αν συμφέρει να περιοριστούν καθώς ζει πολύς κόσμος από αυτά που δεν ξέρω που αλλού θα δουλέψει. Ας κάτσουν να τα σκεφτούν οι υπουργοί αυτά , δεν θέλω να μπλέξω με ξένα μαθήματα, φυσικές και γλώσσες