0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, όντως, είμαι σε εσχάτως πολύ κορεσμένο κλάδο. Δεν θεωρώ πως θα πέσει κάτω από 53 η αναπλήρωση, αντιθέτως. Η εκτίμησή μου είναι πως θα κατατεθούν αδιανόητα πολλά τυπικά προσόντα στους επόμενους πίνακες και όλες οι "βάσεις" θα εκτιναχθούν.
Dume δεν είδα αν έχεις γράψει σε ποιον κλάδο ανήκεις αλλά απ'οτι καταλαβαίνω είναι κάποιος με μικρή απορρόφηση και μεγάλο πλήθος υποψηφίων. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα και άριστα να γράψεις στον ΑΣΕΠ, θα προσμετρηθούν και άλλα προσόντα για τον διορισμό. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να φαντάζει η μοναδική λύση, στην πραγματικότητα όμως, και ειδικά σε βάθος χρόνου, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, τόσο στον δικό σου όσο και στους υπολοίπους κλάδους .
Δεν υπάρχει κλάδος που δεν δουλεύεις αναπληρωτής, έστω και στην τέταρτη φάση, με 53 μόρια. Λογικά δεν βάζεις όλες τις περιοχές.
Ναι, δεν μπορώ να τις βάλω όλες ούτε να παρατήσω τη δουλειά στην οποία ετεροπασχολούμαι, για να φύγω για 3 μήνες. Γιατί έχω πλέον μια ηλικία και υποχρεώσεις που δεν είχα στα 25 και στα 30 μου. Και είμαστε πιο οριακά από το οριακά στο οικονομικό.Αν δεν ήμουν παρκαρισμένος σε πίνακα μηδενικής (elranna αυτό εννοώ για "κλειστούς") για μια δεκαετία, τώρα θα ήταν αλλιώς.Για ποιο λόγο όμως να εγκαταλείψω το όνειρο της εκπαίδευσης που την λατρεύω;Επειδή τη δεκαετία του 2010 ανακυκλώνονταν οι ίδιοι και οι ίδιοι;Ή επειδή με το προσοντολόγιο, ξαφνικά εμφανίζονται προσόντα που πλέον ουδεμία σχέση έχουν με τον κόπο που κάποτε καταβάλαμε για αυτά; Γιατί σε μένα και σε πολλούς άλλους δεν δόθηκε ποτέ μια ευκαιρία;
Πολλοί ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δουλέψαμε.Οπότε η θεωρία ότι δεν έχουν τύχες οι της μηδενικής δεν ευσταθεί. Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά.Εσύ δηλαδή θες να διοριστεί απευθείας, χωρίς να πας αναπληρωτής, σε κορεσμένο κλάδο, και πιστεύεις ότι θα το πετύχεις μέσω ΑΣΕΠ, διαβάζοντας εν μέσω υποχρεώσεων.Οκ, πάσο.
Αυτό λέω και εγώ. Μα πόσο δύσκολο είναι οι νεότεροι που δεν ξέρω και πόσο νέοι είναι (στην ηλικία μου θα είσαι Dume) να καταλάβουν ότι ένα πρόσθετο και on-off κριτήριο όπως ο γραπτός διαγωνισμός μόνο προβλήματα θα φέρει. Δηλαδή τι περιμένουν; Ότι θα μείνουν πάντα νέοι;
Το θέμα αγαπητέ μου είναι ότι δεν μπορεί εμάς που δουλεύουμε ήδη και έχουμε δώσει ασεπ να μας πετάει απέξω και να μας λέει ξαναδώσε ασεπ για το αυτονόητο. Δηλαδή χρειάζεται μια κατανόηση και ενσυναίσθηση από όλους. Επειδή λοιπόν καταλαβαίνω και τον πόνο των νεότερων (πρέπει κ εκείνοι να καταλάβουν τον δικό μας πόνο) ας θεσπιστεί ένα μεικτό σύστημα με δύο πίνακες που να απορροφά και από τους δύο με ασεπ και χωρίς ασεπ. Οι πολιτικοί μας έχουν φτάσει σαυτό το σημείο να πλακωνόμαστε για τις λανθασμένες πολιτικές τους. Δεν μπορείς όμως να λες ότι εγώ θέλω να μπει ασεπ γιατί ΕΓΩ θέλω να διοριστώ και να μην υπολογίζει και τους άλλους, γιατί αυτόν εγώ θα τον αποκαλούσα μέγα ατομιστή.