0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω συμμετάσχει σε 4 γραπτούς διαγωνισμούς.Δις υψηλόβαθμος(και τις δύο 200 θέσεις κάτω από τον τελευταίο διοριστέο).Στα 20(!) χρόνια λοιπόν από το 2002 εργάστηκα 9 χρόνια ως ωρομίσθιος ενώ θα έπρεπε να εργαστώ ως αναπληρωτής σύμφωνα με το Σύνταγμα και διορισμένος μόνιμος σύμφωνα με το Σ.τ.Ε. από το 2004 ή το 2006 λόγω κλοπής μου αντισυνταγματικής.Εργάστηκα μόλις 1 χρόνο πλήρους ωραρίου αναπληρωτής 40 χλμ.(!) από το σπίτι μου από τον Νοέμβρη το 2019(!) κι ενώ από το 2012 έως το 2019 δεν δούλεψα καθόλου(!)και μισή χρονιά αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (15 ώρες) από τον Γενάρη.Λες να θέλω να ξαναδώσω γραπτό;Με 6 μήνες διάβασμα επί 8ωρου,1.000
Κακά τα ψεμματα. Τον γραπτό τον υποστηρίζουν όσοι έχουν ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή να διοριστούν ως μόνιμοι. Υπάρχουν και κάποιοι πραγματικοί ιδεολόγοι που θεωρούν ότι είναι σωστό να γίνει, έστω και αν μπορούν να διοριστούν τα επόμενα χρόνια με το ισχύον σύστημα, αλλά είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι κόποι τους πρέπει να ανταμειφθούν είτε λόγω της ταλαιπωρίας που έχουν τραβήξει από τη πολυετή αναπλήρωση και της προϋπηρεσίας που έχουν, είτε λόγω οικονομικής αιμορραγίας και μόχθου πνευματικού πολλών ετών για μεταπτυχιακές σπουδές (με εξαίρεση τα μαϊμού μεταπτυχιακά). Το σίγουρο είναι ότι το ισχύον σύστημα έχει αδικήσει τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν τους μοριοδοτει καθόλου, ενώ θα έπρεπε να το κάνει αναλογικά και συγκριτικά με το κόπο τους.
Ενώ οι γραπτές εξετάσεις διαχρονικά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος διερεύνησης απόκτησης γνώσεων και το ξέρει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αυτό σαν στρουθοκάμηλοι επειδή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τον απαξιώνουν!Σκέψου να τους έλεγε μαθητής τους:περνάω στην τάδε σχολή με πανελλήνιες εξετάσεις ή με…απλή παρουσία;
Είναι ένας τρόπος αξιολόγησης και δη γνωσεων ο γραπτός διαγωνισμός, αλλά δεν διασφαλίζει ότι ο εκπαιδευτικός που θα προσληφθεί θα είναι καλύτερος και ιδιαίτερα στο παιδαγωγικό κομμάτι που είναι και το σημαντικότερο όλων κατ' εμέ, από κάποιον άλλο που έγραψε μια μονάδα πιο κάτω στο διαγωνισμό από τον τελευταίο διορισθέντα. Όσο για τους μαθητές που αναφέρεις και έχουν περάσει σε πανεπιστημιακές σχολες μέσω των πανελληνιων εξετάσεων, ακόμη και με βαθμό 2, επέτρεψε μου να σου πω ότι δεν είναι απαραίτητα πιο μορφωμένοι από κάποιους άλλους αποφοιτους Λυκείου.