0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι Πε60 πάντα είχαμε και πάντα θα έχουμε κενά! Είμαστε η ουρά των πε70! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και ας πονάει!
Οι δάσκαλοι δε φταίνε σε κάτι. Να διεκδικήσουμε μείωση ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση. Διδάσκουν ακόμα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καθηγητές μου και,μέχρι πριν δύο χρόνια, καθηγητές της μάνας μου. Και είμαι 30 χρονών.
Τους διορίζουν στα 50 και 60 και πλέον χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση είτε γνωστική είτε ψυχοπαιδαγωγική και περιμένουν να δουλέψουν ...Εεε οχι δεν θα δουλέψουν διότι και να θέλουν υπάρχει ο βιολογικός παράγοντας...ανάμεσα σε άλλα...Ειδάλλως να ξεκινάμε να δουλεύαμε στα 40...προλαβαίνοντας κάποιους που θα μιλάνε για "γέρικα άλογα που τα σκοτώνουν..."
Το οτι τοποθετηθηκαν πε70 σε περιοχές με μηδενικα κενα ηταν καθαρα πολιτική αποφαση και εγινε ενοψει εκλογών. Με το αναπαραγουμε συνεχως το ιδιο δεν αλλαζει αυτο που έγινε. Ο καθε κλαδος εχει τα δικα του προβλήματα και αντι να τα αντιμετωπίσουμε μαζικά κοιτάμε την κατσίκα του γείτονα. Το θεμα ειναι να γίνονται καθε χρονο διορισμοί[/quoteΤώρα σοβαρά λέμε ένα απλο ήταν πολιτική απόφαση και όλα κσλα ;; Γιατί να μην είναι υπεράριθμοι και άλλοι κλάδοι ;; Ποιος εγγυάται ότι δε θα ξαναγίνει το ίδιο ; Και θα συνεχίσει να υποτιμάται η δευτεροβάθμια εκπαίδευση … τα παιδιά στην δευτεροβάθμια δεν έχουν ανάγκη από ολοήμερα αντί του θεσμού της ενισχυτικής που δε θα σχολιάσω την ύπαρξη του …μάλιστα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για ολοήμερα και για επιπλέον ενίσχυση καθότι παρατημένη η πλεον σημαντική βαθμίδα της εκπαίδευσης
Δεν είμαι 50,ούτε 60 αλλά δεν δέχομαι αυτές τις διακρίσεις. Έχω φίλες που είναι χρόνια αναπληρώτριες και κοντεύουν στο διορισμό και θα είναι 50 και παραπάνω σαν διοριστούν. Είναι ορθό ηθικά να τις πω...άντε και στο σπίτι σας.;;;Έλεος. Κάθε άνθρωπος που τρέχει σε ραχούλες και δουλεύει θέλει να διοριστεί ακόμα και στα 60. Ποιά είμαι εγώ που θα του κόψω το όνειρο και θα ακυρώσω τα χρόνια προσφοράς του; Άλλωστε σε κάποιες ειδικότητες π.χ.ΠΕ02, ΠΕΟ4.Ο2 και .......δεν φταίνε αυτοί για τις συνεχόμενες εκπαιδευτικές αλλαγές που τους άφησαν αδιόριστους......έλεος!!! Τώρα οι δάσκαλοι αν είναι ο πιο νέος κλάδος ας όψεται. Παλαιότεροι με ενημέρωσαν ότι κάποτε οι δάσκαλοι ήταν το πιο κορεσμένο επάγγελμα και ξαφνικά.....Ολοήμερα, συνταξιοδοτήσεις.....το ίδιο θα συμβεί και σε φιλολόγους σε μερικά χρόνια. Θα έχει τα ΚΕΝΑ λόγω αθρόας συνταξιοδότησης. Μιλάμε για 2026 περίπου αν με πληροφόρησαν σωστά. Μην είμαστε αιμοχαρείς.
Tι σε πληροφόρησαν...? Ότι θα διοριστούν οι 35.000 φιλόλογοι μέχρι το 2026...? Για να ξέρουμε τι λέμε...
H @Ελευθερια Α. εχει δικιο!Κατι πρεπει να γινει με τα ορια ηλικιας συνταξιοδοτητης!Παλια αποχωρουσαν στα 59 τους οι εκπαιδευτικοι με πληρη συνταξιοδοτικα δικαιαωματα. Τωρα φευγουν ΚΑΤΑΚΟΠΟΙ στα 67(!!!!).Δεν ειναι ευκολο το επαγγελμα μας για να σερνεται ενας 65αρης στις ταξεις!