0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Tο θεμα ειναι το ΦΕΚ διορισμων να βγει. Περυσι ειχε βγει σε 10 μερες απο την ανακοινωση ονοματων. Λετε να γινει ιδιο φετος; σε ποιο τευχος θα ανακοινωθει. Υπαρχει καποιος που να ξερει το ΚΑΔ ωστε να παρακολουθπυμε τη πορεια; σαν να θυμαμαι σε προηγουμες δημοσιευσεις για φεκ διορισμων τα προηγουμενα χρονια καποιοι ειχαν το ΚΑΔ και μπορουσες να δεις τη πορεια. Υπαρχει καποια πληροφορια αν προχωρανε οι διαδικασιες και αν ισχυει αυτο οτι θα βγει σε 10 μερες;Eπισης ακουσα οτι οι νεοι υπουργοι δεν εχουν δικαιωμα υπογραφων. Αν ισχυει αυτο τοτε αυτο σημαινει παμε μετα τις δευτερες εκλογες για ΦΕΚ
Στον πίνακα του ΑΣΕΠ τους οριστικούς έχω άλλη θέση. Στους διορισμούς μου βγάζει άλλη θέση. Μιλάω πάντα για την αρχική όχι τους εκκαθαρισμένους. Είμαι μια θέση πιο κάτω.
Γενικά (Νόμος 3528/2007 άρ.2, παρ.2) ισχύει ότι:"2. Υπάλληλοι ή λειτουργοί του κράτους ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι οποίοι, κατά συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη, διέπονται από ειδικές διατάξεις, καθώς και οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές γι΄ αυτούς διατάξεις."Συνεπώς για τους εκπαιδευτικούς δεν έχει εφαρμογή η παρ.3 του άρ.19 του Νόμου 3528/2007, καθώς υπάρχει ειδικότερη νομοθετική πρόβλεψη, της παρ.3 του άρ.16 του ΠΔ 50/1996:"3. Ως συνολική υπηρεσία λαμβάνεται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στα σχολεία ή σχολές της δημόσιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας για κάθε εκπαιδευτικό θεωρείται:α) Ο συνολικός χρόνος από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του διορισμού του μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο διενεργούνται οι μεταθέσεις, εφόσον ανέλαβαν υπηρεσία εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. Για όσους ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 30η Σεπτεμβρίου η συνολική υπηρεσία τους υπολογίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας."Κοινώς, αν το ΦΕΚ βγει Ιούλιο/Αύγουστο/Σεπτέμβριο, η υπηρεσία μετρά από την ημερομηνία του ΦΕΚ, εφόσον η ανάληψη υπηρεσίας (ορκωμοσία) γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση (δηλ. το ΦΕΚ να βγει άλλο μήνα ή η ανάληψη να γίνει μετά την 30η Σεπτεμβρίου), ως αφετηρία υπολογισμού υπηρεσίας λογίζεται η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας (ορκωμοσίας).Για τις Μ.Σ.Δ. των μεταθέσεων βλ. ΑΔΑ: 6ΞΕ646ΜΤΛΗ-97Μ και ΑΔΑ: ΨΨ9546ΜΤΛΗ-ΨΤΗ :"Για νεοδιόριστους: Μέχρι την έκδοση του ν. 4823/2021 (136Α΄), άρθ. 182, με το οποίο τροποποιήθηκε η περ. ε) της παρ. 3 του άρθρου 3 του π.δ. 50/1996 (45Α΄) ως αφετηρία υπολογισμού των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που αναλάμβαναν υπηρεσία πριν την έναρξη του σχολικού έτους λαμβανόταν η 1η Σεπτεμβρίου του έτους διορισμού, δεδομένου ότι το σχολικό έτος αρχίζει την ημερομηνία αυτή. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο χρόνος υπολογιζόταν από την ημερομηνία ανάληψης στη Διεύθυνση. Εφεξής ως αφετηρία υπολογισμού λογίζεται η ημερομηνία ανάληψης στη Διεύθυνση."Για το Μ.Κ. ισχύει η γενική διάταξη της παρ.3 του άρ.41 του Νόμου 3528/2007:"3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας."Δηλ. από την ορκωμοσία.
Μετά τους οριστικούς έχουν βγει για κάποιες ειδικότητες ενημερωμένοι. Αυτοί προέκυψαν μετά από αιτήσεις θεραπείας. Δημοσιεύονται από τον ΑΣΕΠ, αλλά δεν είναι πλήρεις πίνακες. Συγκεκριμένα έχουν μόνο Α/Α, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και μόρια. Γι'αυτό τον λόγο εγώ δεν τους χρησιμοποιώ στους εκκαθαρισμένους μου, γιατί μου χρειάζεται ο αριθμός ταυτότητας. Άρα αν κοιτάς τους οριστικούς ή τους εκκαθαρισμένους μου, τότε η αρχική θέση μπορεί να διαφέρει.Γι'αυτό τον λόγο άλλωστε όταν ψάχνω τον αριθμό ταυτότητας, ψάχνω αρχικά +-7 θέσεις από τη θέση που αναφέρεται στους διορισμούς. Σε επόμενο στάδιο ψάχνω +-15 θέσεις και καταλήγω να ψάχνω όλο τον πίνακα.
Ακριβως γι αυτο σε θελουμε εδω και εξηγουμαι:μεχρι και περσι δεν γνωριζα για σενα. Εχω πανω απο δυο δεκαετιες μονιμος και δεν με απασχολουσαν τα ζητηματα προσληψεων αναπληρωτων και διορισμων. Πιο πολυ με ενδιεφερε να ειμαι follower χατζηδακη και κατρουγκαλου για να μαθαινω κανα συνταξιοδοτικο, παρα τι παιζει με προσληψεις αναπληρωτων. Ομως υπαρχουν και κοντινα προσωπα που μετα απο δεκαετιες εφθασαν στην πηγη για να πιουν και αυτοι λιγο διορισμο μεχρι να τους διωξουν σε λιγο με αυτοδικαιη.Περσι λοιπον αρχισα να ψαχνω κενα αναπληρωτων και μονιμων διορισμων μεχρι που εφθασα στη διασταυρωση σου.Στην αρχη με ενδιεφερε να μαθω ξερους αριθμους, πινακες και πινακακια , εξελ και εξελακια. Νομιζα οτι τα υπολοιπα που ηξερα απο την προτερη μου διαδρομη ηταν αρκετα, αλλα οσο ζω μαθαινω. Παντα θα υπαρχει κι αλλη γνωση εκει εξω..Το ζητημα ειναι λοιπον να εχουμε ανοιχτους οριζοντες για να την δουμε και να την αρπαξουμε για να την βαλουμε στο "δικο μας κτημα" και οχι να κανουμε παιδικα τερτιπια,ναζακια και γκριματσες "και γιατι αυτος εκει ο κυριος μας λεει αριθμους..και που τους μαθαινει..και μεις δεν ειμαστε εξυπνα παιδακια να τους βρουμε μονοι μας..αααα..τωρα θα δει!! θα παω να τα πω ολα στον διευθυντη.."..λες και μας έλεγες τους κωδικους απασφαλισης πυρηνικων κεφαλων ..Μα αν δεν κανω λαθος το αριθμητικο σου ρεπερτοριο περιειχε δεδομενα που σε 2 εως και 24 ωρες πιο μετα θα τα βλεπαμε αναρτημενα στην διαυγεια..Σιγα τα ωα της διαρροης!ΟΜως και για να επανελθω στο περυσι λιγο πιο μετα δεν μαθαινα απο σενα μονο καποιους αριθμους και καποια πινακακια, αλλα το κομβικο στοιχειο της οδηγιας της ΕΕ για μειωση συμβασιουχων ή το πως και αν γινεται επικαιροποιηση/συσταση οργανικων κενων στην δευτεροβαθμια, το πως εκδιδονται οι Π.Υ.Σ ή την πληροφορια του μαρτιου οτι ζητηθηκαν διορισμοι=παραιτησεις. Δωρεαν κοινωνικο φροντιστηριο(οπως διοργανωνουν οι μητροπόλεις ανα την ελλαδα) εκμαθησης των εκπαιδευτικων/υπηρεσιακων δρωμενων και της εκπαιδευτικης λειτουργιας για μας που βρισκομαστε χλμ επι χλμ μακρια απο τις κεντρικες εστιες πληροφορησης. Μαλιστα θα σου προτεινα να πυκνωσεις τις παρεμβασεις σου σαν τη σημερινη και καθε κυριακη στο "σχολιο της κυριακης"να κανεις μια αναρτηση-παρεμβαση ενημερωσης για ζητηματα της εκπαιδευτικης/υπηρεσιακης λειτουργιας, ωστε να προσθετεις γνωση στα μελη, Νομιζω λοιπον οτι το οποιοδηποτε μελος του οποιουδηποτε φορουμ ενηλικων θα πρεπει οχι απλα να τηρει το "αδραξτε τη μερα" , αλλα το "αδραξτε το φορουμ"
Νομιζω λοιπον οτι το οποιοδηποτε μελος του οποιουδηποτε φορουμ ενηλικων θα πρεπει οχι απλα να τηρει το "αδραξτε τη μερα" , αλλα το "αδραξτε το φορουμ"
Ναι, με τις διατάξεις που ισχύουν τώρα, μπορεί να το κάνει.[/quote Οκ. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν καταλαβαίνω δύο πράγματα:1) Η Ένωση των καθηγητών Γερμανικής, τι έννομο συμφέρον έχει να προβεί σε καταγγελία για παρατυπία σε πρόσκληση διορισμών άλλης ειδικότητας; Αποφάσισε να παραστήσει τον καθολικό αρχάγγελο-θεματοφύλακα της νομιμότητας και της ηθικής;
Πολύ κυνική παρέμβαση - είμαστε και εκπαιδευτικοί τρομάρα μας!Αν σε μια κοινωνία κάποιος - είτε άτομο είτε συλλογικός φορέας - ανακαλύψει μια καραμπινάτη παρανομία, όπως ο μόνιμος διορισμός κάποιου σε ανύπαρκτο κενό - παριστάνει τον "καθολικό αρχάγγελο-θεματοφύλακα της νομιμότητας και της ηθικής";Δεν πάμε καλά!!!