0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας! Υπάρχει κάποιο εκπαιδευτικό βίντεο ή έστω κάποιο βίντεο που να προσφέρεται για να δουν και να κατανοήσουν τα παιδιά την Οδύσσεια;
Υπάρχει κάτι σαν πιο σος για την Οδύσσεια?[/quoteΘα έλεγα το τυπικό αναγνώσισης, δηλ. την αναγνώριση της Ιθάκης από τον Οδυσσέα, αναγνώριση Οδυσσέα Τηλέμαχου και την κορυφαία σκηνή της αναγνώρισης Πηνελόπης Οδυσσέα.είναι και προς το τέλος της ύλης,οπότε τα παιδιά τα έχουν πιο πρόσφατα και ακόμη και αν δεν διαβάσουν,κάτι θα θυμούνται.
Παράθεση από: Iris_ στις Μαρτίου 29, 2011, 11:26:36 amΚαλημέρα σας! Υπάρχει κάποιο εκπαιδευτικό βίντεο ή έστω κάποιο βίντεο που να προσφέρεται για να δουν και να κατανοήσουν τα παιδιά την Οδύσσεια;Φέτος στο Ισρυμα Μειζονος Ελληνισμού είχε ανέβει παράσταση Οδύσσειας από την Κάρμεν Ρουγκέρη.Είχαν πει ότι θα έβγαινε dvd με την παράσταση.μπορείς να ρωτήσεις.Αν θέλεις δώσε μου και ένα meil να σου στείλω την Οδύσσεια μέσα από πίνακες ζωγραφικής!
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα θέμα με τις εξετάσεις της Οδύσσειας στο σχολείο μου και θα ήθελα να με διαφωτίσετε αν μπορείτε. Συγκεκριμένα με "μάλωσαν" τρεις φιλόλογοι γιατί το δεύτερο θέμα που ζήτησα να αναπτυξουν τα παιδιά ήταν, λέει, παράνομο.... Από τη ραψωδία ε ζήτησα να μου δικαιολογήσουν γιατί η Καλυψώ δεν αποκαλύπτει στον Οδυσσέα ότι οι ίδιοι οι θεοί της ζήτησαν να τον αφήσει να φύγει αλλά το παρουσιάζει ως προσωπική της απόφαση.... Με κατακεραύνωσαν οι συνάδελφοι (κατόπιν εορτής βέβαια) επειδή ήταν εξαιρετικά δύσκολο και παράνομο αφού δε σχετίζεται με κατανόηση αλλά ζητά δικαιολόγηση. Έχω διαβάσει τις οδηγίες του ΠΔ και νομίζω ότι το ερώτημα άνετα υπάγεται στο "ή διερεύνηση θεμάτων..." που αναφέρεται εκεί. Σφάλλω; Παρακαλώ πέστε μου γιατί αρχίζω να τα παίρνω με συναδέλφους που απαξιώνουν τους νέους καθηγητές!Ευχαριστώ