0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ' ένα σύλλογο όλοι οι δασκάλοι είμαστε ισότιμοι. Ούτε διευθυντής δεν έπρεπε να υπάρχει. Αλλά όλα να ρυθμίζονται με την αρχή της πλειοψηφίας.
Σ' ένα σύλλογο όλοι οι δασκάλοι είμαστε ισότιμοι. Ούτε διευθυντής δεν έπρεπε να υπάρχει. Αλλά όλα να ρυθμίζουνται με την αρχή της πλειοψηφίας. Τούτο επιτάσσει η δημοκρατία. Με τους συντονιστές και τους μέντορες επιχειρείται η περαιτέρω διάκριση σε βαθμίδες υφισταμένων και προϊσταμένων κι άρα η ακόμη πιο αυταρχική μορφή διοίκησης ενός σχολείου. Πισωγυρίσματα σε σκοτεινές εποχές επιθεωρητών κι ασφυκτικού πνιγμού των ελευθεριών σκέψης και πράξης. Με λύπη μου βλέπω συναδέλφους να επιζητούν εναγωνίως να τοποθετηθούν στη θέση του αξιολογητή για ν' αποφύγουν τη θέση του αξιολογούμενου. Η σθεναρή στάση "ούτε αφεντικό ούτε ραγιάς" τους πέφτει βαριά. Με τέτοια νοοτροπία και τέτοια μυαλά δεν πάμε π ο υ θ ε ν ά.
Σε κάθε σχολείο (στη
Να δεις τι τον περιμένει τον "πρώην μέντορα", όταν αποκατασταθεί η κατάσταση, φύγει η ψυχοπαθής δικτάτορας, και ο σύλλογος διδασκόντων αναλάβει και πάλι τα ηνία της διακυβέρνησης του σχολείου. Θα φάει χωσίδι, εφημερίες σε τουαλέτες και σε εκδρομές, καθώς και συνεχόμενα 6άωρα που θα πάνε σύννεφο!!!!Άλλωστε όσο υπάρχει απεργία, ο φέρελπις μέντορας-δικτατορίσκος δεν έχει καμία απολύτως εξουσία απέναντι στον νεοδιόριστο. Μόλις τολμήσει να πλησιάσει τον νεοδιόριστο, ο νεοδιόριστος απλά του τρίβει το χαρτί της απεργίας στην μούρη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον φέρελπι συντονιστή-δικτατορίσκο.
Σε τι διαφέρεις από την ψυχοπαθή δικτάτορα όταν μιλάς έτσι; Εχεις αναρωτηθεί;
https://www.youtube.com/watch?v=gfPeHpO_qCM
Διαφέρω γιατί το μελλοντικό χωσίδι του "πρώην μέντορα" ή του "πρώην συντονιστή" δεν θα το αποφασίσω εγώ, αλλά ο σύλλογος διδασκόντων.Οργή λαού, φωνή Θεού, λέει η παροιμία.
Η εκδίκηση προς όποιον έχει άλλη ιδεολογία δεν είναι δημοκρατία. Είσαι ίδιος ή και χειρότερος απ αυτούς που κατακρίνεις.
δείτε ποια είναι η λογική της μεντορικής πρώτα και μετά δαιμονοποιήστε την
Ας μην το κουράζουμε.Ο θεσμός του μέντορα, έτσι όπως θέλει να τον εφαρμόσει η ακατανόμαστη, είναι ένας ακόμα μοχλός για τον έλεγχο του σχολείου και των συναδέλφων εκπαιδευτικών, που στοχεύει στην κατάργηση της δημοκρατίας του συλλόγου διδασκόντων και στην επιβολή της δικτατορίας των διευθυντόσκυλων.Μέντορας ναι, ας υπάρχει, αλλά το αν θα υπάρχει και το ποιος θα είναι μέντορας του κάθε νεοδιόριστου, αυτό πρέπει να το επιλέγει ο ίδιος ο νεοδιόριστος, έτσι ώστε ο μέντορας που ενδεχομένως θα αποφασίσει να έχει ένας νεοδιόριστος να είναι ένα άτομο που το εμπιστεύεται και το εκτιμά.Αλλά πως είναι δυνατόν να μπορεί να κατανοήσει η φασίστας ακατανόμαστη την έννοια και την αξία του να σε εκτιμάει πραγματικά κάποιος;;;; Όταν όλοι (δικαίως) την φτύνουν και την σιχαίνονται για τις επιλογές της και τις αυταρχικές και λανθασμένες αποφάσεις της, φυσικά και δεν είναι καν ικανή αυτή η φασίστας, ψυχοπαθής ακατανόμαστη δικτάτορας να έχει στο μυαλό της τέτοιες ανώτερες έννοιες και συναισθήματα......
Η λογική της μεντορικής είναι ο νεοδιόριστος να επιλέγει αν θέλει να έχει μέντορα, και ποιος θα είναι ο μέντοράς του. Όχι να του επιβάλλεται μέντορας.
δεν επιλέγεις αν θες να έχεις
Ακριβώς εκεί είναι και το επιτηδευμένο και εκ του πονηρού λάθος που κάνει η ακατανόμαστη ψυχοπαθής δικτάτορας.Πρέπει να είναι ελεύθερος ο νεοδιόριστος να επιλέξει αν θέλει να έχει μέντορα, και αν ναι, ποιος θα είναι ο μέντοράς του.Ο Μέντωρ ήταν ένα πρόσωπο της Οδύσσειας στο οποίο ο Οδυσσέας εμπιστεύθηκε «τα του οίκου του» όταν έφευγε για τον Τρωικό Πόλεμο. Τη μορφή του Μέντορα έπαιρνε η θεά Αθηνά σε πολλές περιστάσεις, όπως για να συνοδεύσει τον Τηλέμαχο στην Πύλο και στη Σπάρτη σε αναζήτηση του πατέρα του, ή για να προστρέξει σε βοήθεια του Οδυσσέα κατά τη «μνηστηροφονία», δηλαδή την εξόντωση των μνηστήρων της Πηνελόπης.