0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είχα εκπαιδευτικούς που είχαν άπειρες γνώσεις και καμία μεταδοτικότητα. Οι γνώσεις τους ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου και όμως οι μαθητές ΚΑΙ δεν καταλάβαιναν τίποτα ΚΑΙ δεν έμπαιναν στην τάξη, καθώς δεν υπήρχε προσέγγιση από τον καθηγητή, παρά μονάχα προσέγγιση μπαμπούλα. Και αυτό που λέω δεν εντάσσεται στην αξιολόγηση αλλά ξεκάθαρα στο κομμάτι του γραπτού και στο γνωσιακό επίπεδο.
Δηλαδή εκτός από τον τεράστιο ανταγωνισμό είχα να ξεπεράσω και τις αδιαφανείς διαδικασίες;
Σοκάρομαι Έσπερε με αυτά που λες και απογοητεύομαι ταυτόχρονα. Να αποδείξει κάποιος τι με τον γραπτό διαγωνισμό, ότι είναι ικανός; Ότι έχει γνώσεις; Είχα εκπαιδευτικούς που είχαν άπειρες γνώσεις και καμία μεταδοτικότητα. Οι γνώσεις τους ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου και όμως οι μαθητές ΚΑΙ δεν καταλάβαιναν τίποτα ΚΑΙ δεν έμπαιναν στην τάξη, καθώς δεν υπήρχε προσέγγιση από τον καθηγητή, παρά μονάχα προσέγγιση μπαμπούλα. Και αυτό που λέω δεν εντάσσεται στην αξιολόγηση αλλά ξεκάθαρα στο κομμάτι του γραπτού και στο γνωσιακό επίπεδο. Λες πως αυτός που θέλει δουλειά θα κοπιάσει. Τι στο καλό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν κοπιάζουμε; Δουλευόμαστε και μεταξύ μας; Όπως επίσης τι αξιοκρατικό έχει ένας γραπτός που αν μη τι άλλο είναι πασίγνωστο πως μεγάλο ποσοστό όσων διοριστούν θα έχει πάρει τα θέματα δυο μέρες πριν στα χέρια του. Έσπερε όσο ανοιχτή και να είμαι στο να ακούω διαφορετικές απόψεις, τόσο δεν μπορώ να δεχτώ τις προσβλητικές αν μη τι άλλο κουβέντες, μην υπολογίζοντας το αίμα που έφτυσε ο καθένας μας. Πίστεψέ με κανένας από τους αναπληρωτές που πήγαν σε δυσπρόσιτα ή σε ένα μέρος 600χλμ από το σπίτι του δε γούσταρε να τρέχει εκεί. Το έκανε γιατί κάποιος άλλος δε ΓΟΥΣΤΑΡΕ όντως να το κάνει.
Τα 3 αυτά χρόνια γίνεται κάτι εντυπωσιακό στα σχολεία, τρέχοντας συνέχεια να επαναφέρουμε τη σχολική ηρεμία, αφού έχουν γεμίσει με τους διδακτορικούς από το γαβροβλοσύστημα που βρήκαν επαγγελματικά το πλέον ακατάλληλο πεδίο εφαρμογής των ερευνητικών τους ενασχολήσεων. Καταπληκτικοί στο αντικείμενο τους και προφανώς θα αρίστευαν και σε γραπτό. Απο την άλλη ακατάλληλοι για σχολείο, με έναν ελιτισμό λόγω γνώσης και συμπεριφορά τελείως αταίριαστη για επαφή με εφήβους, έως και με πάθος για σύγκρουση λόγω της "μη ανταπόκρισης" των μαθητών.
Έχω παραδείγματα ατόμων που διορίστηκαν στους διαγωνισμούς που είχαν γίνει προ ετών που κάθε άλλο παρά άρτιο επιστημονικό προφίλ είχαν. Και στα σχολεία έχω συναντήσει τέτοιους συναδέλφους. Μπορεί λίγοι αλλά υπάρχουν. Τύχη, διαβλητές διαδικασίες; Δεν ξέρω. Είμαι γενικώς κατά του διαγωνισμού όταν άτομα που ήταν ελάχιστα κάτω από τους διορισθέντες προηγούμενων διαγωνισμών δεν έχουν διοριστεί ακόμη κι όταν τόσα άτομα έχουν πολλή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο. Όσο για το να έχουν ελπίδα να δουλέψουν οι νέοι, με τον αριθμό των προσλήψεων που γίνονται (συν άλλες παραμέτρους στις οποίες έχω αναφερθεί σε προηγούμενο μήνυμα) δεν έχουν και πολλές πιθανότητες.
Ναι απλά διάλεξες τις 2 ειδικότητες με τους περισσότερους διορισμούς την τελευταία 3ετια. Ειδικά οι δάσκαλοι. Οπότε είναι απολύτως λογικό να ισχύει αυτό που λες... Αλλά και πάλι, πες μου ο 35000 στον πίνακα φιλολόγων τι προοπτικές έχει με αυτό το σύστημα.
Αυτό που ενδιαφέρει, είναι ότι ο διαγωνισμός δεν αφορούσε κάποιους εξωγήινους που δεν τους συνάντησε ποτέ κανεις. Υπάρχουμε κι εμείς που διοριστήκαμε έτσι. Και που μάλλον πολύ ευκολότερο το βρήκαμε αυτό, από οποιονδήποτε άλλον τρόπο πρόσληψης. Μηνδημιουργείτε πανικό σε νέους που διαβάζουν το θέμα, ότι ο διαγωνισμός είναι Η συμφορά.
Η αναπλήρωση δια βίου είναι ανωμαλία του συστήματος και το προσοντολογιο (που κάποτε το κορόιδευαν πολλοί) έχει εξευτελίσει την αξία οποιουδήποτε χαρτιού έχουμε όλοι μας. Δεν μιλάμε για μια λογική, βιώσιμη και εφαρμόσιμη εναλλακτική vs διαγωνισμό. Μιλάμε για πλήρως αποτυχημένα συστήματα vs διαγωνισμό (τον οποίο οι ίδιοι δεν επιτρέψαμε να εφαρμοστεί σωστά).
Για το πρώτο δεν φταίει ο διαγωνισμός. Φταίει το ότι υπήρχαν παραθυράκια και οι θέσεις του διαγωνισμού ήταν λίγες, σχεδον φτάσαμε στο να είναι οι μισές των διορισμών.Για το δεύτερο επίσης δεν φταίει ο διαγωνισμός. Φταίει η έλλειψη διορισμών. Και το τρίτο, ειναι η πιο βασική πληροφορία. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν όσοι διορισμοί είναι αναγκαίοι ώστε οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν μόνο τις άδειες ανατροφής και τις έκτακτες απουσίες λόγω ασθένειας. Να απορροφηθεί όσο το δυνατον περισότερος κόσμος με προϋπηρεσία. Μόνο τότε θα έχουν ευκαιρία οι νέοι, με όποιο σύστημα.