0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ερώτημα σου είναι ρητορικό.[...]Σκέψου ότι οι μισοί εκπαιδευτικοί έχουν μεταπτυχιακό στις επΜετά το τεράστιο σκάνδαλο στις αρχές του 21ου αιώνα με τις άπειρες κλεμμένες, αν και νομότυπα, θέσεις πληροφορικών από άλλους εκπαιδευτικούς άλλων κλάδων, επικράτησε η λογική άσχετα ότι οι πληροφορικοι πλήρωσαν και πληρώνουν τίμημα ως προς αυτό.[...]Έτσι λέει ο νόμος, όχι εγώ.
Δεν διαφωνούμε πουθενά. Παρακαλώ όμως να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δύο εν ενεργεία μόνιμοι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, στην ίδια υπηρεσία, ο ένας έχει σχεδόν διπλάσιες δυνατότητες εκ του νόμου σε σχέση με τον άλλο.
Ενας φυσικός με μεταπτυχιακό πληροφορικής που διορίστηκε ως ΠΕ19, διδάσκει πληροφορική και μπορεί να αποκτήσει δεύτερη ειδικότητα ΠΕ04.Ένας φυσικός με μεταπτυχιακό πληροφορικής που διορίστηκε ως ΠΕ04, ΔΕΝ μπορεί να αποκτήσει δεύτερη ειδικότητα ΠΕ86.Ειναι νομικά, παιδαγωγικά και υπηρεσιακά λογικό; Δεν μπορώ να το θέσω πιο απλά.
Ειναι νομικά, παιδαγωγικά και υπηρεσιακά λογικό;
Καθόλου λογικό να τη διδάξει αυτός (άλλο που ήταν τυχερός γιατί προ εικοσαετίας τον διόρισαν) και καθόλου λογικό να τη διδάξεις εσύ ως φυσικός με μεταπτυχιακό. Έχω μεταπτυχιακό στα Διακριτά μαθηματικά, με τη δική σου λογική θα έπρεπε είχα και την ειδικότητα ΠΕ03, και μάλιστα θα είχα διοριστεί είτε πέρυσι σε νησί είτε φέτος σε καλύτερο νομό, καθώς διορίστηκαν με 55 περίπου μόρια και έχω 75 σαν Πληροφορικός. Οι μόνες ειδικότητες που για μένα ίσως θα μπορούσαν με ένα σεμινάριο να διδάξουν διαφορετικά μαθήματα είναι στις πρώτες τάξεις δημοτικού τα καλλιτεχνικά μαθήματα (μουσική, θεατρική αγωγή, εικαστικά), κι αυτό για να μην αλλάζουν πολλά σχολεία οι συνάδελφοι και πολλούς δασκάλους οι μαθητές.
Όχι, ούτε αυτές.
Έχω ακούσει ότι γίνεται στο εξωτερικό, εδώ μέσα μου φαίνεται το είχα διαβάσει. Το λέω με την έννοια ότι μονόωρο σε εξαθέσιο είναι 4 σχολεία. Ενώ με κάποιο διαθεματικό μάθημα ή κάτι τέτοιο, μπορεί να έβγαινε 1-1.5 σχολείο ανά εκπαιδευτικό χωρίς να χάνονται ώρες από κανέναν.