*

Αποστολέας Θέμα: Τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τεκνου  (Αναγνώστηκε 19308 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τεκνου
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 10:44:50 pm »
Τα δικά μου μαθηματικά λένε ότι το έως 8 σημαίνει 7 ετών και 364 ημερών. Το να μην είναι 9 σημαίνει σίγουρα ότι είναι πάνω από 8 ακριβώς.

Το 8 ετών μαθηματικά σημαίνει πως έχουν περάσει 8 χρόνια από τη μέρα της γέννησης σου. Όταν είσαι 7 και 364, δεν έχουν περάσει 8 χρόνια. Πως είσαι λοιπόν 8. Στους δεκαδικούς δεν λέμε ότι το 7.8 είναι 8. Παντού η ηλικία σημαίνει να τα έχεις κλείσει. Όπως έγραψα και στο επόμενο μήνυμα ενηλικιώνεται στα 18. Αφού λοιπόν ο 17 χρόνων και 364 δεν θεωρείται ενήλικος σημαίνει δεν είναι 18.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 10:57:05 pm από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 10:52:04 pm »
Δηλαδή όταν το παιδί είναι 1 έτους 11 μηνών και 29 ημερών λες ότι είναι 1 έτους; Ή όταν είναι 11 μηνών και 29 ημερών και σε ρωτάνε απαντάς "είναι 0 ετών"; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Όχι. Θα λες ότι είναι 11 μηνών και 29 ημερών. Όταν είναι 1 έτους 11 μηνών και 29 ημέρων  δεν θα λες 1 έτους. Πες και τους μήνες αν θελεις. Αν είναι έτσι σου αντιστρέψω τη λογική: Όταν είσαι 10 ετών και 1 ημέρας θα λες είμαι 11; Μεγάλωσες 1 χρόνο σε μια μέρα; Όταν εσύ έχεις γεννηθεί 31/6/2010 και σβήσεις τα κεράκια στις 31/6/2010 πόσο λες ότι γίνεσαι εκείνη τη μέρα; 10. Και όπως έγραψα πριν 10 χρόνων και 6 μηνών σημαίνει ότι είσαι 10.5 χρονών. Όχι 11. Πόσα ακόμα παράδειγματα να γράψω. Όταν ο νόμος λέει γίνεσαι ενήλικος στα 18 εννοεί όταν τα κλείσεις. Όταν είσαι 17 χρόνων και 364 ημερών δεν είσαι ενήλικος. Είσαι όταν κλείσεις τα 18.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 10:55:34 pm από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 11:05:02 pm »
Μάλλον συμφωνούμε αλλά το γράφουμε διαφορετικά. Συμπληρώνεις τα 8 έτη ακριβώς 8 έτη μετά τη γέννησή σου. Δηλαδή 7/8/2016 γέννηση. 7/8/2024 είσαι 8 ακριβώς, έχεις συμπληρώσει 8. Από την επόμενη ημέρα είσαι 8+ οπότε είσαι εκτός νόμου.

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 11:10:13 pm »
Μάλλον συμφωνούμε αλλά το γράφουμε διαφορετικά. Συμπληρώνεις τα 8 έτη ακριβώς 8 έτη μετά τη γέννησή σου. Δηλαδή 7/8/2016 γέννηση. 7/8/2024 είσαι 8 ακριβώς, έχεις συμπληρώσει 8. Από την επόμενη ημέρα είσαι 8+ οπότε είσαι εκτός νόμου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2024, 11:53:03 pm »
Τότε θα έλεγε κάτω από 9.
Πάντα φιλικά και με διάθεση να βοηθάμε.

Αποσυνδεδεμένος gas83

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2024, 12:02:35 am »
Τα δικά μου μαθηματικά λένε ότι το έως 8 σημαίνει 7 ετών και 364 ημερών. Το να μην είναι 9 σημαίνει σίγουρα ότι είναι πάνω από 8 ακριβώς.

Στα μαθηματικά έχουμε πολλά σύνολα αριθμών. Αν η ηλικία ήταν ακέραιος θα ήταν πολύ έυκολο το συμπέρασμα. Δεν είναι όμως..
Να το σκεφτείς και διαφορετικά. Στην πρόταση "Η περίοδος υποβολής ενστάσεων είναι από την Τρίτη έως και την Παρασκευή" και εφόσον δεν εξειδικεύται η τελική ώρα υποβολής ενστάσεων, έως ποιά στιγμή της ημέρας της Παρασκευής μπορείς να κάνεις ένσταση;
Η κάθε ημέρα έχει 24 ώρες όπως κάθε ηλικία (έτος) έχει 365 ημέρες.. και πόσο αλλάζει η πρόταση (και η τελική ημέρα υποβολής ενστάσεων) εάν βγάλουμε μόνο το "και"!

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2024, 09:13:31 pm »
Αν είναι μόνιμος, πληρώνεται από το Υπουργείο. Αν είναι αναπληρωτής πληρώνεται από τη ΔΥΠΑ.  Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να κάνει μία αίτηση διαδικτυακά  μέσω των e-services της ΔΥΠΑ κι εκεί θα ζητηθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. (Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητα, λογαριασμός τραπέζης, υπεύθυνη δήλωση κ.α.)

Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 06, 2024, 10:56:17 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2024, 12:10:54 pm από tiel »

Αποσυνδεδεμένος Elis53

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 26, 2024, 05:09:21 pm »
Συνάδελφοι, χρόνια πολλά!!!
Προσπαθώ να βγάλω και εγώ άκρη με την 4μηνη αδεια... επαιρνα τηλ στο υπουργείο για να ρωτήσω κατά πόσο ισχύει το να λήγει η άδεια 31/8 & πως το ερμηνεύουν έτσι μιας και δεν θα είναι 4 μηνη πχ αν τη δηλώσεις από Μάρτιο. Δεν απαντούσαν και επαιρνα 10 μέρες τηλ.
Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει πάρει την 4μηνη;
Το καλοκαίρι είχα ρωτήσει στη Δ Αθήνας και μου είπαν ότι ισχύει ότι την χορηγούν έως 31/8. Κάποιος εδώ είχε γράψει  ότι στη Δ Αθήνας και στον Πειραιά την χορηγούν οπότε θέλει ο εκπαιδευτικος. Αλλά ίσως άλλαξε αυτό. Αν υπάρχει όμως έστω και 1 που να την πήρε την άδεια θα μπορούσα να πατήσω εκεί.
Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 27, 2024, 10:46:50 am »
Συνάδελφοι, χρόνια πολλά!!!
Προσπαθώ να βγάλω και εγώ άκρη με την 4μηνη αδεια... επαιρνα τηλ στο υπουργείο για να ρωτήσω κατά πόσο ισχύει το να λήγει η άδεια 31/8 & πως το ερμηνεύουν έτσι μιας και δεν θα είναι 4 μηνη πχ αν τη δηλώσεις από Μάρτιο. Δεν απαντούσαν και επαιρνα 10 μέρες τηλ.
Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει πάρει την 4μηνη;
Το καλοκαίρι είχα ρωτήσει στη Δ Αθήνας και μου είπαν ότι ισχύει ότι την χορηγούν έως 31/8. Κάποιος εδώ είχε γράψει  ότι στη Δ Αθήνας και στον Πειραιά την χορηγούν οπότε θέλει ο εκπαιδευτικος. Αλλά ίσως άλλαξε αυτό. Αν υπάρχει όμως έστω και 1 που να την πήρε την άδεια θα μπορούσα να πατήσω εκεί.
Ευχαριστώ πολύ!
Είμαι σε διαδικασία να πάρω δύο τετράμηνες από Ιανουάριο εως Αύγουστο. Προσπάθησα να τις πάρω διαδοχικα από την αρχή της χρονιάς διαδοχικά, καθώς ο μεγάλος μου γιος γίνεται 8 χρονών τον Απρίλιο και θα μπορούσε να λήξει τότε αυτή η άδεια αλλά αρνήθηκαν. Τον Αύγουστο είχα μιλήσει με τους πάντες στο υπουργείο. Αυτό που κατάλαβα και μου επιβεβαίωσαν απο τη ΔΔΕ είναι ότι κάθε διεύθυνση κάνει ότι θέλει,  καθώς υπάρχει κενό στο νόμο και πατάνε σε μια εγκυκλιο του υπουργείου. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να πατήσεις στις αποφάσεις κάποιας άλλης διεύθυνσης.  Προσπάθησα και εγώ να το επικαλεστώ, λέγοντας για τον Πειραιά και μου είπαν το εξής: Κάποιες διευθύνσεις επιλέγουν να αγνοήσουν τις οδηγίες του υπουργείου, εμείς δεν είμαστε μία από αυτές.  Για να καταλάβεις ποσο επιφοβη ειναι αυτή η άδεια,δεν έχω πάρει ακόμη έγκριση για την άδεια που ζητάω πλέον να ξεκινήσει Ιανουάριο και μου είπαν ότι ενδέχεται να μη μου τις δώσουν.  Δυστυχώς,  αν έχουν ήδη αρνηθεί στην περίπτωση σου, δε νομίζω ότι θα καταφέρεις να αλλάξεις κάτι.

Αποσυνδεδεμένος pkaraisk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 24, 2025, 04:59:16 pm »
Γεια σας! Υπαρχει κανεις που να βρισκεται ηδη σε 4μηνη ανευ αποδοχων για ανατροφη τεκνου μεχρι 31.8.25 που να γνωριζει ή να εχει ρωτησει στη Διευθυνση οπου ανηκει αν μπορουμε να διακοψουμε την εν λογω αδεια για Ιουλιο και Αυγουστο; (με βαση το εγγραφο του Υπουργειου που αναφερει οτι πλεον δινεται χωρις υποχρεωτικη ληξη).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)