0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορώ να πω κάτι τώρα από Σεπτέμβριο θα πω πολλά. Πάντως να ξέρεις ότι ο πιερρακακης που γνώριζα εγώ πριν 10 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ υποψήφιος για ευρό βουλευτής ποτέ δεν θα βάλει την υπογραφή του για να στείλει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες. Περισσότερα από φθινόπωρο....
Μήπως η κονόμα των ιδιοκτητών φροντιστηρίων είναι μεγαλύτερη με γραπτό ΑΣΕΠ κάθε δυο χρόνια;
Οι νέοι πτυχιούχοι μπορεί να νιώθουν ότι τους δίνεται με τον γραπτό η ευκαιρία να εργαστούν στην εκπαίδευση (και θα δοθεί σε αρκετούς) αλλά και πάλι δε θα έχουν την προϋπηρεσία αλλά και τα πολλά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν πολλοί μεγαλύτεροί τους. Γιατί κι αυτά θα μετράνε στην τελική μοριοδότηση.
Γιατί οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι οι νέοι σε ηλικία εκπαιδευτικοί θα γράψουν καλύτερα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους τους; Από πού απορρέει αυτό το συμπέρασμα; Δεν θα τρέξουμε εκατό μέτρα, ούτε θα κολυμπήσουμε ένα χιλιόμετρο! Επειδή, αργά ή γρήγορα θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ (στο οποίο δηλώνω αντίθετος), ας μην θεωρούν οι νέοι σε ηλικία συνάδελφοι ότι θα έχουν το πλεονέκτημα.
Μειονέκτημα έχουν όχι πλεονέκτημα . Απλώς αυτοί που τα γράφουν δεν εχουν δώσει για να καταλάβουν τι εστί ΑΣΕΠ.
Ακριβώς! Σαφώς και κάποιοι νέοι μπορεί να γράψουν καλύτερα αλλά κατά τη δική μου άποψη, πάλι οι έχοντες προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα θα βγουν γενικά κερδισμένοι. Η αγορά (όχι απαραίτητα με την κακή έννοια) που κινείται από το κυνήγι μεταπτυχιακών, ξένων γλωσσών, σεμιναρίων κλπ. θα συνεχίσει να κινείται αλλά τώρα θα (ξανα)μπουν στο παιχνίδι και τα φροντιστήρια.
Εγω έγραψα και βρέθηκα σε πολύ καλή θέση (57 νομίζω) το 2008 με μόνη προσαύξηση τον βαθμό πτυχίου, οπότε ξέρω καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Ο νέος πτυχιούχος έχει πλεονέκτημα απλώς ότι χρειάζεται λιγότερη μελέτη και βασικά δεν χρειάζεται φροντιστήριο. Φυσικά το ποσο μπροστά θα βρεθεί αν προσμετρηθούν μετά και τα άλλα κριτήρια, εξαρτάται από τις ποσοστωσεις που θα δώσουν και από το αν θέλουν όντως να εφαρμοστεί σοβαρα ο γραπτός ή το κάνουν έτσι για τα μάτια του κόσμου. Για τον νέο πάντως είναι κάτι πολύ καλύτερο από το τίποτα και σίγουρα προτιμότερη επένδυση από το να πάει αναπληρωτής.
Φυσικά αν διαγωνισμός είναι προσχηματικός δεν θα έχουν πλεονέκτημα αλλά το μέτρο σύγκρισης είναι το τίποτα. Αν ως αναπληρωτής χωρισ προϋπηρεσια προσλαμβάνεσαι πλέον με διδακτορικό, σαφώς και εινΙ μια ευκαιρία ο διαγωνισμός. Ορθολογισμό φυσικά δεν ζητάει κανείς.
Ναι, αλλά μετρούσαν τότε τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά προσόντα. Νομίζω όχι. Ενώ η προϋπηρεσία μάλλον ναι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, ειλικρινά δε θυμάμαι. Πρακτικά ο νέος δεν έχει να χάσει κάτι. Αλλά επειδή τα δεδομένα δεν είναι ίδια με εκείνα του 2008, τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχουν στο μυαλό τους κάποιοι.