0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
https://www.esos.gr/arthra/85903/ethniko-apolytirio-neo-systima-diorismon-ekpaideytikon-kai-antimetopisi-provlimaton-tis
Όμως φέτος από το υφισταμενο σύστημα οι διορισμοί σωστά?
Η παράγραφος Γ για τους διορισμούς είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματική λόγω της 527 του '15 απ' το ΣτΕ. Το esos μας έχει φλομώσει στην παπάντζα.
οι Δικαστικές αποφάσεις αλλάζουν, τροποποιούνται, μετασχηματίζονται πολύ εύκολα !Αν ήταν τόσο ακλόνητες δεν θα είχε νομιμοποιηθεί κανένα από τα μνημόνια που εφαρμόσθηκανθεωρώ λοιπόν δεδομένο το υβριδικό σύστημα, μετά τη λήξη των νέων πινάκων, που θα βασίζεται σε νομική κατασκευή που θα διαφοροποιεί τα δεδομένα που στήριξαν την ανωτέρω απόφαση του 2015 του Σ.τ.Ε
Δεν είναι τσίχλα οι γνωμοδοτικές πρότυπης δίκης ολομέλειας (τέτοια ήταν η 527) του ΣτΕ. Λειτουργούν ως σκεπή που καλύπτει ως προϋπόθεση κάθε άλλη απόφαση. Κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε ότι δε ζούμε σ' αυτόν τον τόπο στην Οθώνεια (ελέω θεού) βασιλεία όπου η εκτελεστική εξουσία κάνει ό,τι γουστάρει γενικώς. Τα μνημόνια αφορούσαν δανειακές υποχρεώσεις. Μη μπερδεύετε τα πράγματα. Και για να υπενθυμίσω την 527 αυτή λέει πως δε μπορεί να υφίσταται παράλληλο σύστημα διορισμών απ' τη στιγμή που υπάρχει γραπτός καθώς παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας κι αξιοκρατίας.ΥΓ: Εκτίμησή μου είναι ότι δε θ' αλλάξει το σύστημα. Δε θα λάβει χώρα γραπτός. Θα συνεχίσει "ως έχει" γι' αρκετά χρόνια ακόμη.
Αυριο 7/12 εχουμε συγκέντρωση στο υπουργείο ο ΠΕΣΥΘ με την στηριξη πολλών σωματείων οπως μπορειτε να δείτε στο σύνδεσμο με κυριο ζητούμενο την συσταση οργανικων θέσεων. Ελπιζω να εχουμε θετικές εξελίξεις γιατι εχουμε ταλαιπωρηθεί αδιανοητα πανω σε αυτο το θεμα με την επι δεκαετίες αναπλήρωση του εαυτού μας. https://pesyth.com/2023/11/22/kalesma_pesyth_enekem_penafa/
... τώρα γιατί να βγει αντισυνταγματικό κάτι που συνδυάζει και τους δυο πιθανούς τρόπους διορισμού που προβλέπει το σύνταγμα και μάλιστα ισότιμα, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ;
Θέλω να ρωτήσω αν εκτός από τους ΠΕΣΥΘ... ΕΝΕΚΕΜ.. Και ΠΕΝΑΦΑ σήμερα υπήρχε συμμετοχή από άλλους συλλόγους η' έστω συμμετοχή μεμονωμένων συναδέλφων και αν βγήκε κάτι από αυτή την κίνηση.
Στήριξαν τα σωματεια που αναφέρθηκαν στην επιστολή. Εγινε συνάντηση με το Γενικό γραμματέα Στην συνάντηση ηταν ένας θεατρολογος, ένας εικαστικός, ένας πληροφορικός και ένας γυμναστής.
Λόγω του είτε... είτε. Ή με γραπτό ή με σειρά προτεραιότητας. Δε γίνεται και τα δυο μαζί. Το παράλληλο σύστημα παραβιάζει την 527. Ο λόγος των μη επικυρωμένων προϋπηρεσιών από ΑΣΕΠ ήταν ο πρόσθετος λόγος. Όχι ο κύριος. Ο τελευταίος αφορούσε την αρχή των ίσων ευκαιριών και της αξιοκρατίας που επιβάλλουν έναν τρόπο διορισμού κι όχι πολλαπλούς.