0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που ίσως εννοείς εσύ, είναι ότι αν γίνει αυτό που λέω, θα μειωθούν οι ανάγκες σε αναπληρωτές σε συγκεκριμένες διευθύνσεις. Αυτό όντως μπορεί να ισχύει, με τη λογική ότι εφόσον φύγουν οι εικονικές οργανικές, θα γίνονται λιγότερες μεταθέσεις στις περιοχές αυτές κι άρα θα αυξηθούν οι αποσπάσεις. Άρα ίσως να χρειάζονται λιγότεροι αναπληρωτές στις περιοχές αυτές. Το σύνολο όμως των αναγκών σε αναπληρωτές (σε όλη την Ελλάδα), θα μείνει ανεπηρέαστο.
Μα αν μειωθούν οι μεταθέσεις σε συγκεκριμένες περιοχές (αναφερόμαστε και οι δύο προφανώς στη
Αν και νομίζω πως έχω κάνει φανερή την αποψή μου, θα δώσω ενα τελευταίο παράδειγμα για να κλείσω τον συλλογισμό μου.Ας υποθέσουμε ότι στη
Πώς θα γίνουν περισσότεροι σε αριθμό διορισμοι αφού δεν έγινε σύσταση οργανικών;;;; η προσχολική αγωγή είναι δίχρονη ...κ δεν έγινε μέχρι τώρα καμία σύσταση νέας οργανικής !!!! Μας κοροϊδεύουν;;; οφείλουν πάνω από 1000 οργανικές στα νηπιαγωγεία ! Φαντάζομαι κ για κάποιες άλλες ειδικότητες το ίδιο...
Οι ειδικότητες της πρωτοβάθμιας παίζουν το παιχνίδι του υπουργείου. Μιλάνε (δικαίως) οι νηπιαγωγοί για νέες οργανικές; Τους δίνουν σημασία και τους διαβάζουν μόνο οι νηπιαγωγοί. Μιλάνε οι εικαστικοί; Το ίδιο. 6 χρόνια έχει λέτε που περιμένετε οργανικές. Κάπου τόσα περιμένουν κι οι άλλες ειδικότητες. Ποια σύμπραξη έχει υπάρξει; Ποιος οργανωμένος αγώνας; Πρόσφατα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ο ΠΕΣΥΘ μαζί με κάποιους άλλους και ζήτησαν τη σύμπραξη κι όλων των άλλων ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας. Πήγε κανείς; Απειροελάχιστοι. Ο καθένας μόνος του δε θα πετύχει τίποτα. Κάποτε ο ΠΑΣΑΝ λόγω της ηγεσίας του και διαφόρων πολιτικών συγκυριών είχε ισχύ. Τώρα πλέον δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ για να πετύχει τους στόχους του μόνος του. Ούτε καμία από τις άλλες ειδικότητες. Ξυπνήστε κι οργανωθείτε, γιατί ο Μάρτιος είναι πολύ κοντά. Αν δε γίνει τίποτα μέχρι τον Μάρτιο, μετά είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Και φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκουνηθούν όλοι όσοι υπηρετούν στην Αθήνα και να πάνε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Πώς να πάρουν στα σοβαρά μια διαδήλωση ούτε 100 ατόμων; Να "φοβηθούν" τι; Στη συγκέντρωση του ΠΕΣΥΘ, τους "ξεπέταξε" σε ένα 15λεπτο ο γ.γ. Για υπουργό ή υφυπουργό ούτε λόγος. Και τι να πρωτοπείς και να πρωτακούσει σε 15 λεπτά; Τους είπε εκεί κάποιες υποσχέσεις που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, μπορεί κι όχι. Αντίστοιχα η δευτεροβάθμια διαφωνεί διαχρονικά με τον αλγόριθμο. Και το δείχνει πώς; Γράφοντας το στο pde και στο Facebook? Τα κατά καιρούς προεδρεία της ΠΕΑΔ είναι συνήθως ΠΕ02 και ΠΕ03 και σε θέσεις που με τα νούμερα που εξασφαλίζονται είναι μέσα στους διοριστέους.Οπότε γιατί να κάνουν κάτι πιο δραστικό από ίσως μια ανακοίνωση ή το να το θέσουν απλά σε μία συνάντηση στο υπουργείο; Ο 400 κι ο 500 στον πίνακα θα πρέπει να κινητοποιηθεί, όχι ο 30-40. Αυτός κατά 99% θα διοριστεί. Αρκεί απλά να γίνουν διορισμοί. Τίποτα άλλο. Αλλά εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω...