*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1106420 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #1568 στις: Μαΐου 31, 2024, 03:18:14 pm »
Θα πω το εξής...είσαι στο όριο. Δεν ξέρουμε πως ο καθείς θα κινηθεί όταν δηλώσει. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι δάσκαλοι δεν θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος και πάλι. Αλλά δεν ξέρω αριθμό και δεν θέλω να μιλήσω με νούμερα.

Με 1300 και πάνω να ελπίζουμε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:12:15 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1569 στις: Μαΐου 31, 2024, 03:27:53 pm »
Καλημέρα,δεν το έθεσα προσβλητικά το σχόλιο αυτό.Απλά εξίσταμαι για 2 λόγους.Α.Λόγω προηγούμενων διορισμών γίνονται μεταθέσεις σε καλές περιοχές και συνεπώς βγαίνουν περιοχές μέτριες ή νησιά,να το θέσω καλύτερα,για τους νέους διορισμούς.Και επιπροσθέτως...υπάρχει τόσο ανάγκη τόσοι άνθρωποι να γίνουν μόνιμοι γιατί το ρίσκο πλέον με τη λήξη των πινάκων είναι άγνωστο.Οπότε....

Μα δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά  που είπες. Προφανώς οι περιοχές για νέους διορισμούς είναι άσχημες και νησιά , όμως πάντα έτσι ήταν. Και αν κάποιες χρονιές βγήκαν καλές περιοχές δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας, ήταν εξαίρεση.Επίσης, όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει ανάγκη για μόνιμους διορισμούς και μακάρι να διοριστούν όσο δυνατόν περισσότεροι. Και τέλος, με τη λήξη των πινάκων όντως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Όμως.....εγώ απάντησα  στον/στην weissheit, που έγραψε το ακόλουθο:

Patreas, πες μας, να τα δηλώσουμε όλα ή θα ξαναγίνουν διορισμοί και του χρόνου με το ίδιο σύστημα; (ξέρουμε, θέλει μαντικές ικανότητες εδώ, αλλά λέμε μήπως...)

δηλαδή ρώτησε αν "θα ξαναγίνουν διορισμοί και του χρόνου με το ίδιο σύστημα;"( του χρόνου είναι το καλοκαίρι του 2025)και του απάντησα  με "ποιο άλλο θα μπορούσαν να γίνουν" (αφού οι πίνακες θα ισχύουν και του χρόνου). Οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν σε λίγες μέρες , θα γίνουν οι διορισμοί φέτος και του χρόνου με αυτούς και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες - αυτό εννούσα. Άλλωστε και να θέλουν δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν το σύστημα μέχρι τότε. Τώρα πόσους θα διορίσει του χρόνου ουδείς γνωρίζει αλλά όσους διορίσει θα τους διορίσει από αυτούς τους πίνακες.Αν μετά αλλάξει το σύστημα επίσης είναι άγνωστο. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος ΑΘΗΝΑ07

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1570 στις: Μαΐου 31, 2024, 03:28:44 pm »
Το 4500 Χιλ διορισμοί σημαίνει κάλυψη 100% των συνταξιοδοτησεων σε γενική ΠΕ και ΔΕ και ένα 580 για ειδική ΠΕ και ΔΕ.

Μόνο 580 η Ειδική ?  :-[ :-\ :'(

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1571 στις: Μαΐου 31, 2024, 04:04:46 pm »
Μόνο 580 η Ειδική ?  :-[ :-\ :'(
Αυτό που έγραψα είναι με την λογικη ότι το υπουργείο θα κανει την κατανομή βάση των συνταξιοδοτησεων. Είναι γνωστό ότι οι συνταξιοδοτήσεις σε γενική είναι 1691 για ΠΕ και 2225 για ΔΕ στους 4500 διορισμούς με κάλυψη 100% θα έχουμε και 584 για ειδική. Αν κάλυψη πάει στο 85%... το νούμερο για ειδικη θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.... Αυτά φυσικά είναι υποθέσεις.. υπομονή σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:12:15 »

Αποσυνδεδεμένος zaxaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1572 στις: Μαΐου 31, 2024, 04:18:16 pm »
Μας έχει φάει το άγχος.... Πότε υπολογίζεται να βγει η κατανομή;

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1573 στις: Μαΐου 31, 2024, 04:27:42 pm »
Μας έχει φάει το άγχος.... Πότε υπολογίζεται να βγει η κατανομή;

Τελη Ιουνιου πιθανοτατα.

Αποσυνδεδεμένος NoniSm

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1574 στις: Μαΐου 31, 2024, 04:33:21 pm »
Τελη Ιουνιου πιθανοτατα.

Aπο μήνα σε  μήνα το πάμε....εχουμε πεθάνει από το άγχος!!!
Τίποτα για πε60 ξέρουμε;;; Είμαι στους 500 πρώτους και δεν ξέρω αν θα διοριστω...

Αποσυνδεδεμένος weissheit

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1575 στις: Μαΐου 31, 2024, 05:34:42 pm »
Παράθεση
  Όμως.....εγώ απάντησα  στον/στην weissheit, που έγραψε το ακόλουθο:

δηλαδή ρώτησε αν "θα ξαναγίνουν διορισμοί και του χρόνου με το ίδιο σύστημα;"( του χρόνου είναι το καλοκαίρι του 2025)και του απάντησα  με "ποιο άλλο θα μπορούσαν να γίνουν" (αφού οι πίνακες θα ισχύουν και του χρόνου). Οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν σε λίγες μέρες , θα γίνουν οι διορισμοί φέτος και του χρόνου με αυτούς και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες - αυτό εννούσα. Άλλωστε και να θέλουν δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν το σύστημα μέχρι τότε. Τώρα πόσους θα διορίσει του χρόνου ουδείς γνωρίζει αλλά όσους διορίσει θα τους διορίσει από αυτούς τους πίνακες.Αν μετά αλλάξει το σύστημα επίσης είναι άγνωστο. Αυτά.

Ναι, άκυρο, μάλλον έπρεπε να ρωτήσω αν θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου και όχι με ποιο σύστημα, αλλά να πω ότι η αναφορά στις μαντικές ικανότητες είναι ότι αστειεύομαι και λίγο. Ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και η δουλειά μας είναι τυχερό παίγνιο, αλλά και η παραμικρή πληροφορία που μας δίνετε βοηθάει και ευχαριστούμε πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2024, 05:37:14 pm από weissheit »

Αποσυνδεδεμένος mariadrd

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1576 στις: Μαΐου 31, 2024, 06:15:41 pm »
Τίποτα για πε60 ξέρουμε;;; Είμαι στους 500 πρώτους και δεν ξέρω αν θα διοριστω...

Με βάση τα οργανικά κενά των μετατάξεων που είναι γύρω στο 200 +- (τσέκαρε το αν θέλεις ακριβώς), αν πούμε ότι θα διορίσει με 100% κάλυψη, βάλε το πολύ ένα 15% να πάει πιο κάτω ο πίνακας (που πλέον δύσκολα θα αρνηθεί κάποιος με την προοπτική αλλαγής συστήματος κτλ) οπότε να φτάσει στο 225 χονδρικά. Αν πούμε ότι θα δοθούν όπως πέρυσι εξτρά θέσεις στους Νηπιαγωγούς +100 σε ένα σενάριο δικό μας από 300 με ένα 15% να πάει έως το  345 στο πιο αισιόδοξο σενάριο θεωρώ. Όλα αυτά όπως θα τα σκεφτόμουν εγώ για να δω αν έχω ελπίδες και πόσες.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1577 στις: Μαΐου 31, 2024, 07:58:41 pm »
Ναι, άκυρο, μάλλον έπρεπε να ρωτήσω αν θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου και όχι με ποιο σύστημα, αλλά να πω ότι η αναφορά στις μαντικές ικανότητες είναι ότι αστειεύομαι και λίγο. Ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και η δουλειά μας είναι τυχερό παίγνιο, αλλά και η παραμικρή πληροφορία που μας δίνετε βοηθάει και ευχαριστούμε πολύ.

Εντάξει το κατάλαβα ότι η αναφορά σε μαντικές ικανότητες ήταν χάρις αστεϊσμού. Και καταλαβαίνω και το άγχος όσων περιμένουν να διοριστούν, είναι οριακά , σκέφτονται τι να κάνουν, να πάνε φέτος μακριά ή να περιμένουν για του χρόνου μήπως υπάρχουν καλύτερα κενά…. Και οι διορισμένοι κάποτε είμασταν στη θέση σας. Όμως είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι και παρά το άγχος πρέπει να σκεφτόμαστε λογικά. Οι πίνακες βγαίνουν σε λίγες μέρες και θα ισχύσουν για δύο χρόνια . Τι να απαντήσει κάποιος για αυτό; Οπότε η ερώτηση μου φάνηκε άνευ ουσίας και για αυτό απάντησα. Δεν ήθελα να προσβάλλω κάποιον. Όσο για το αν θα γίνουν διορισμοί του χρόνου ,λογικά θα γίνουν . Πόσοι; Δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς. Ακόμα δεν έγιναν οι φετινοί. Πιθανόν κοντά στον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων αλλά αυτό είναι εικασίες. Και αυτά σε περίπτωση που δεν μας βρουν σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί , μνημόνια και ξέρω ‘γώ τι άλλο…
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2024, 08:07:45 pm από vama »

Αποσυνδεδεμένος ioannasol

• Πλήρες μέλος
  • Μόνιμη Εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1578 στις: Μαΐου 31, 2024, 08:02:06 pm »
ΠΕ60 τα ίδια με πέρσι περίπου.
Η Ζωή είναι μικρή και δεν είναι θλιβερή...αν το επιδιώξουμε
https://www.youtube.com/watch?v=lxSRULoDUlA
https://www.youtube.com/watch?v=ZbNIU-yRhSc
 ΑΡΟΝ

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1579 στις: Μαΐου 31, 2024, 08:13:52 pm »

ΠΕ06 γνωρίζουμε κατι;

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1580 στις: Μαΐου 31, 2024, 08:23:41 pm »
Έχεις κάποια πληροφορία, η" είναι δική σου εκτίμηση;;;;

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1581 στις: Μαΐου 31, 2024, 08:38:00 pm »
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ σε ότι αφορά τις αποσπάσεις,
(οι πρώτες συνεδριάσεις θα αφορούν ειδικές κατηγορίες,  κατά προτεραιότητα αποσπάσεις και αμφισβητούμενες περιπτώσεις), πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο 10ήμερο, 15θήμερο.
Οι ενεργές αιτήσεις απόσπασης που θα εξεταστούν είναι:
3082 ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ,
566 ΕΑΕ
(δεν έχουν αφαιρεθεί οι αποσπάσεις σε φορείς),
59 Καλλιτεχνικά,
363 Μουσικά (158 μουσικών ειδικοτήτων και 205 γενικών ειδικοτήτων).
Σύνολο: 4.070
Η εκτίμηση είναι ότι το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις, στη Γενική, ΕΑΕ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.
Η βούληση τόσο του ΚΥΣΔΕ όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΑ είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι αποσπάσεις.
Εικόνα των λειτουργικών κενών για τις αποσπάσεις θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης τους στο ΟΠΣΥΔ από τις ΔΔΕ και τις ΠΔΕ.
Έως την Τρίτη 4 Ιουνίου, ώρα 15.00 και έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ώρα 15.00, πρέπει οι ΔΔΕ και ΠΔΕ αντίστοιχα να ολοκληρώσουν την καταχώριση των κενών στο ΟΠΣΥΔ.
Αυτές τις μέρες συνεδριάζουν τα ΠΥΣΔΕ ανά τη χώρα για τα λειτουργικά κενά αποσπάσεων σχολικών μονάδων αρμοδιότητας τους.
Αυτό σημαίνει ότι οι φετινές αποσπάσεις θα ανακοινωθούν
νωρίτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά και το ΚΥΣΔΕ θα ολοκληρώσει τις σχετικές συνεδριάσεις του εντός του Ιουνίου.
Η «έγκαιρη πραγματοποίηση όλων των αποσπάσεων μέχρι τις
30 Ιούνη» είναι και πάγιο αίτημα του κλάδου, όπως
αποτυπώνεται στις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
Στις 27/05/2024 ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.
Το σύνολο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποσπώνται σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ έως σήμερα (Παρασκευή 31/05/2024) είναι 1.191 και πιο συγκεκριμένα:
368 σε Πανεπιστήμια, 5 στην ΑΣΠΑΙΤΕ
7 στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
9 στην Ακαδημία Αθηνών
65 σε Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182533