0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την άποψη μου εξέφρασα δουλεύοντας είκοσι χρόνια στην εκπαίδευση . Νόμιζα πως κάνουμε διάλογο με σεβασμό. Αλλά μάλλον έκανα λάθος. Η απάντηση σας εικονίζει και τη διχαστική νοοτροπία που υπάρχει και το αίσθημα ανωτερότητας .......Σας απάντησε ο trust no one. Προσωπικά δεν θα μιλήσω άλλο. Καλύτερα να παρακολουθώ .Καλο καλοκαίρι
Καλά κάνατε και την εκφράσατε, δεν νομίζω να σας την στέρησε κάποιος. Αυτό που είπατε ότι το σύνολο των κενών στους νηπιαγωγούς είναι από άδειες δείχνει τη δική σας λανθασμένη τοποθέτηση (εσκεμμένη ή μη), στην οποία τοποθετήθηκα. Καμία ανωτερότητα και καμία διχαστική νοοτροπία...απλά υπάρχουν νούμερα προς μελέτη και ανάλυση αυτών. Καλό Καλοκαίρι.
Σίγουρα πολλές νεοδιοριστες παίρνουν την άδεια ανατροφής και καλά κάνουν. Ο διορισμός ειναι ενα κίνητρο επιπλέον να κάνεις οικογένεια και να γίνει κάτι με την υπογεννητικότητα που επηρεάζει όλους μας όχι μόνο την α βαθμια. Το ότι καποιες ειδικότητες διορίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους ( μακάρι να μπαίναμε όλοι νωρίς). Επίσης πολλα απο τα κενά της α φάσης πηγαίνουν είτε στο ολοήμερο είτε σε εναπομείναντα οργανικά γιατί δεν διορίζει 100% όχι μόνο σε αδειες.
Ελλιπέστατα δεδομένα για να γίνει σοβαρή μελέτη κι ανάλυση. Μόνο αν είχαμε τον συνολικό αριθμό αδειών κι αποσπάσεων θα γνωρίζαμε την πλήρη εικόνα. Δε νομίζω να ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των κενών είναι από άδειες. Αυτό είναι τόσο τραβηγμένο όσο αυτό που ισχυρίζεστε εσείς, ότι η πλειοψηφία των αναπληρωτών είναι για (ουσιαστικά) οργανικά κενά. Εμείς οι πληροφορικοί χρησιμοποιούμε το επιχείρημα των αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια, γιατί γνωρίζουμε ότι άδειες δεν έχουμε πάρα πολλές (οι περισσότεροι μόνιμοι είναι μιας ηλικίας κι αρκετοί από αυτούς είναι άντρες). Αποσπάσεις έχουμε, αλλά (έχουμε την εντύπωση τουλάχιστον) ότι είναι κυρίως από τους μόνιμους της δευτεροβάθμιας. Επίσης, αν μου έστελναν οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας όπως τους είχα ζητήσει (με έγραψαν όλοι πλην 2, τόση αγωνιστικότητα θα πάθουν τίποτα) τις οργανικότητες και τις λειτουργικότητες των δημοτικών σχολείων σε κάθε διεύθυνση, θα ήταν πανεύκολο να υπολογίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες σε οργανικές και να τις αντιπαραβάλλουμε με τις υπάρχουσες οργανικές.
Άντε πάλι! ότι θέλουμε διαβάζουμε...Δεν ισχυρίστηκα ότι 2500 λειτουργικά κενά, είναι οργανικά! Μίλησα για τα 1500 ΜΟΝΟ! Συμφωνώ απόλυτα για τα δεδομένα οργανικότητας/λειτουργικότητας. Αυτά τα στοιχεία βέβαια πρέπει να βγαίνουν με κριτήριο την ποσότητα των μαθητών και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Για τον κλάδο μου ΠΕ60 έχω στοιχεία αποσπάσεων και αδειών από το 2017 έως σήμερα! Τα έχω προωθήσει εκεί που πρέπει.
Εννοείται πως δεν είμαι κατά της ίδρυσης ΟΛΩΝ των οργανικών που απαιτούνται. Προσωπική μου άποψη, είστε προσκολλημένοι σαν κλάδος στους δασκάλους, οι περισσότεροι σας βλέπουν σαν πακέτο κι αυτό σας βλάπτει. Θεωρείτε (κακώς) ότι η ΔΟΕ εκπροσωπεί κι εσάς ισότιμα. Οι ειδικότητες σιγά σιγά ξυπνάνε κι έχει προκύψει η ΟΠΚΕ. Εσείς, όσο περιμένετε από τη ΔΟΕ, θα είστε "μικροκερδισμένοι" (100 διορισμούς πάνω από τα υφιστάμενα κενά σας), αλλά ουσιαστικά χαμένοι. - Ίδρυση όλων των οργανικών - Επικαιροποίηση οργανικότητας σχολείων - Κατώτερο πλαφόν διορισμών, κάτω από το οποίο θα γίνεται 100% κάλυψη των κενών - Ισόποση ποσοστιαία κάλυψη των κενών για όλους τους άλλους
https://www.facebook.com/share/p/hXovVuiqL7MruGHe/📌 Η κατανομή των μόνιμων διορισμών για την Πρωταβάθμια εκπαίδευση είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου.Θα ισχύσει το 1 προς 1.
Επομένως οι διορισμοί θα έχουν ως εξής;
Διορισμοί 1 προς1.. τωρα εμένα γιατί μου έχει κολλήσει ότι για Πε86 στην πρωτοβάθμια οι διορισμοι θα είναι πάνω από 10-12..