*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1107156 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gingerbread

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #2016 στις: Ιουνίου 26, 2024, 03:48:04 pm »
Την άποψη μου εξέφρασα δουλεύοντας είκοσι χρόνια στην εκπαίδευση .
Νόμιζα πως κάνουμε διάλογο με σεβασμό. Αλλά μάλλον έκανα λάθος. Η απάντηση σας εικονίζει και τη διχαστική νοοτροπία που υπάρχει και το αίσθημα ανωτερότητας .......
Σας απάντησε ο trust no one.
Προσωπικά δεν θα μιλήσω άλλο. Καλύτερα να παρακολουθώ .
Καλο καλοκαίρι

Καλά κάνατε και την εκφράσατε, δεν νομίζω να σας την στέρησε κάποιος. Αυτό που είπατε ότι το σύνολο των κενών στους νηπιαγωγούς είναι από άδειες δείχνει τη δική σας λανθασμένη τοποθέτηση (εσκεμμένη ή μη), στην οποία τοποθετήθηκα. Καμία ανωτερότητα και καμία διχαστική νοοτροπία...απλά υπάρχουν νούμερα προς μελέτη και ανάλυση αυτών. Καλό Καλοκαίρι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:10:15 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2017 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:01:10 pm »
Καλά κάνατε και την εκφράσατε, δεν νομίζω να σας την στέρησε κάποιος. Αυτό που είπατε ότι το σύνολο των κενών στους νηπιαγωγούς είναι από άδειες δείχνει τη δική σας λανθασμένη τοποθέτηση (εσκεμμένη ή μη), στην οποία τοποθετήθηκα. Καμία ανωτερότητα και καμία διχαστική νοοτροπία...απλά υπάρχουν νούμερα προς μελέτη και ανάλυση αυτών. Καλό Καλοκαίρι.

Ελλιπέστατα δεδομένα για να γίνει σοβαρή μελέτη κι ανάλυση. Μόνο αν είχαμε τον συνολικό αριθμό αδειών κι αποσπάσεων θα γνωρίζαμε την πλήρη εικόνα. Δε νομίζω να ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των κενών είναι από άδειες. Αυτό είναι τόσο τραβηγμένο όσο αυτό που ισχυρίζεστε εσείς, ότι η πλειοψηφία των αναπληρωτών είναι για (ουσιαστικά) οργανικά κενά.

Εμείς οι πληροφορικοί χρησιμοποιούμε το επιχείρημα των αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια, γιατί γνωρίζουμε ότι άδειες δεν έχουμε πάρα πολλές (οι περισσότεροι μόνιμοι είναι μιας ηλικίας κι αρκετοί από αυτούς είναι άντρες). Αποσπάσεις έχουμε, αλλά (έχουμε την εντύπωση τουλάχιστον) ότι είναι κυρίως από τους μόνιμους της δευτεροβάθμιας. Επίσης, αν μου έστελναν οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας όπως τους είχα ζητήσει (με έγραψαν όλοι πλην 2, τόση αγωνιστικότητα θα πάθουν τίποτα) τις οργανικότητες και τις λειτουργικότητες των δημοτικών σχολείων σε κάθε διεύθυνση, θα ήταν πανεύκολο να υπολογίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες σε οργανικές και να τις αντιπαραβάλλουμε με τις υπάρχουσες οργανικές.

Αποσυνδεδεμένος ujo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2018 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:01:16 pm »
Σίγουρα πολλές νεοδιοριστες παίρνουν την άδεια ανατροφής και καλά κάνουν. Ο διορισμός ειναι ενα κίνητρο επιπλέον να κάνεις οικογένεια και να γίνει κάτι με την υπογεννητικότητα που επηρεάζει όλους μας όχι μόνο την α βαθμια. Το ότι καποιες ειδικότητες διορίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους ( μακάρι να μπαίναμε όλοι νωρίς). Επίσης πολλα απο τα κενά της α φάσης πηγαίνουν είτε στο ολοήμερο είτε σε εναπομείναντα οργανικά γιατί δεν διορίζει 100% όχι μόνο σε αδειες.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2019 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:05:13 pm »
Σίγουρα πολλές νεοδιοριστες παίρνουν την άδεια ανατροφής και καλά κάνουν. Ο διορισμός ειναι ενα κίνητρο επιπλέον να κάνεις οικογένεια και να γίνει κάτι με την υπογεννητικότητα που επηρεάζει όλους μας όχι μόνο την α βαθμια. Το ότι καποιες ειδικότητες διορίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους ( μακάρι να μπαίναμε όλοι νωρίς). Επίσης πολλα απο τα κενά της α φάσης πηγαίνουν είτε στο ολοήμερο είτε σε εναπομείναντα οργανικά γιατί δεν διορίζει 100% όχι μόνο σε αδειες.
Είπε κανείς ότι είναι κακό; Προφανώς όμως δεν καλύπτεις ένα λειτουργικό κενό, με διορισμό. Κάποτε θα επιστρέψει αυτή.
Και το λέω για μια ακόμη φορά. Ειδικά όταν ο αριθμός διορισμών είναι ο μισός από τα συνολικά κενά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:10:15 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2020 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:10:34 pm »
Ελλιπέστατα δεδομένα για να γίνει σοβαρή μελέτη κι ανάλυση. Μόνο αν είχαμε τον συνολικό αριθμό αδειών κι αποσπάσεων θα γνωρίζαμε την πλήρη εικόνα. Δε νομίζω να ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των κενών είναι από άδειες. Αυτό είναι τόσο τραβηγμένο όσο αυτό που ισχυρίζεστε εσείς, ότι η πλειοψηφία των αναπληρωτών είναι για (ουσιαστικά) οργανικά κενά.

Εμείς οι πληροφορικοί χρησιμοποιούμε το επιχείρημα των αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια, γιατί γνωρίζουμε ότι άδειες δεν έχουμε πάρα πολλές (οι περισσότεροι μόνιμοι είναι μιας ηλικίας κι αρκετοί από αυτούς είναι άντρες). Αποσπάσεις έχουμε, αλλά (έχουμε την εντύπωση τουλάχιστον) ότι είναι κυρίως από τους μόνιμους της δευτεροβάθμιας. Επίσης, αν μου έστελναν οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας όπως τους είχα ζητήσει (με έγραψαν όλοι πλην 2, τόση αγωνιστικότητα θα πάθουν τίποτα) τις οργανικότητες και τις λειτουργικότητες των δημοτικών σχολείων σε κάθε διεύθυνση, θα ήταν πανεύκολο να υπολογίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες σε οργανικές και να τις αντιπαραβάλλουμε με τις υπάρχουσες οργανικές.

Άντε πάλι! ότι θέλουμε διαβάζουμε...Δεν ισχυρίστηκα ότι 2500 λειτουργικά κενά, είναι οργανικά! Μίλησα για τα 1500 ΜΟΝΟ! Συμφωνώ απόλυτα για τα δεδομένα οργανικότητας/λειτουργικότητας. Αυτά τα στοιχεία βέβαια πρέπει να βγαίνουν με κριτήριο την ποσότητα των μαθητών και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Για τον κλάδο μου ΠΕ60 έχω στοιχεία αποσπάσεων και αδειών από το 2017 έως σήμερα! Τα έχω προωθήσει εκεί που πρέπει.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2021 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:27:47 pm »
Άντε πάλι! ότι θέλουμε διαβάζουμε...Δεν ισχυρίστηκα ότι 2500 λειτουργικά κενά, είναι οργανικά! Μίλησα για τα 1500 ΜΟΝΟ! Συμφωνώ απόλυτα για τα δεδομένα οργανικότητας/λειτουργικότητας. Αυτά τα στοιχεία βέβαια πρέπει να βγαίνουν με κριτήριο την ποσότητα των μαθητών και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Για τον κλάδο μου ΠΕ60 έχω στοιχεία αποσπάσεων και αδειών από το 2017 έως σήμερα! Τα έχω προωθήσει εκεί που πρέπει.
Εννοείται πως δεν είμαι κατά της ίδρυσης ΟΛΩΝ των οργανικών που απαιτούνται.
Προσωπική μου άποψη, είστε προσκολλημένοι σαν κλάδος στους δασκάλους, οι περισσότεροι σας βλέπουν σαν πακέτο κι αυτό σας βλάπτει. Θεωρείτε (κακώς) ότι η ΔΟΕ εκπροσωπεί κι εσάς ισότιμα. Οι ειδικότητες σιγά σιγά ξυπνάνε κι έχει προκύψει η ΟΠΚΕ. Εσείς, όσο περιμένετε από τη ΔΟΕ, θα είστε "μικροκερδισμένοι" (100 διορισμούς πάνω από τα υφιστάμενα κενά σας), αλλά ουσιαστικά χαμένοι.

- Ίδρυση όλων των οργανικών
- Επικαιροποίηση οργανικότητας σχολείων
- Κατώτερο πλαφόν διορισμών, κάτω από το οποίο θα γίνεται 100% κάλυψη των κενών
- Ισόποση ποσοστιαία κάλυψη των κενών για όλους τους άλλους

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2022 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:55:43 pm »
https://www.facebook.com/share/p/hXovVuiqL7MruGHe/
📌 Η κατανομή των μόνιμων διορισμών για την Πρωταβάθμια εκπαίδευση είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου.Θα ισχύσει το 1 προς 1.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2023 στις: Ιουνίου 26, 2024, 04:58:31 pm »
Εννοείται πως δεν είμαι κατά της ίδρυσης ΟΛΩΝ των οργανικών που απαιτούνται.
Προσωπική μου άποψη, είστε προσκολλημένοι σαν κλάδος στους δασκάλους, οι περισσότεροι σας βλέπουν σαν πακέτο κι αυτό σας βλάπτει. Θεωρείτε (κακώς) ότι η ΔΟΕ εκπροσωπεί κι εσάς ισότιμα. Οι ειδικότητες σιγά σιγά ξυπνάνε κι έχει προκύψει η ΟΠΚΕ. Εσείς, όσο περιμένετε από τη ΔΟΕ, θα είστε "μικροκερδισμένοι" (100 διορισμούς πάνω από τα υφιστάμενα κενά σας), αλλά ουσιαστικά χαμένοι.

- Ίδρυση όλων των οργανικών
- Επικαιροποίηση οργανικότητας σχολείων
- Κατώτερο πλαφόν διορισμών, κάτω από το οποίο θα γίνεται 100% κάλυψη των κενών
- Ισόποση ποσοστιαία κάλυψη των κενών για όλους τους άλλους

1. Όποια νηπιαγωγός περιμένει άσπρη μέρα από δασκάλους και ΔΟΕ..σώθηκε! Συμφωνούμε!
2. Χαίρομαι για τις κοινές ειδικότητες!!!
3. Τα στοιχεία που έχω, προφανώς δεν τα έχω δώσει σε ΔΟΕ και σε συλλόγους που είναι για γέλια!
4. Εφόσον, γίνουν αυτά που αναφέρατε, συμφωνώ απόλυτα :)

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2024 στις: Ιουνίου 26, 2024, 05:39:46 pm »
https://www.facebook.com/share/p/hXovVuiqL7MruGHe/
📌 Η κατανομή των μόνιμων διορισμών για την Πρωταβάθμια εκπαίδευση είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου.Θα ισχύσει το 1 προς 1.
Επομένως οι διορισμοί θα έχουν ως εξής;
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2025 στις: Ιουνίου 26, 2024, 05:41:29 pm »
Επομένως οι διορισμοί θα έχουν ως εξής;

Αποσυνδεδεμένος Marilena15

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2026 στις: Ιουνίου 26, 2024, 05:56:51 pm »
Δηλ., θα κινηθούν σίγουρα στα επίπεδα των συντάξεων; Ας πούμε, οι πε05 έχουν 102 συντάξεις συνολικά και κενά μεταταξεων 99. Θα είναι κάπου εκεί και οι διορισμοί τους;

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2027 στις: Ιουνίου 26, 2024, 05:59:44 pm »
Διορισμοί 1 προς1.. τωρα εμένα γιατί μου έχει κολλήσει ότι για Πε86 στην πρωτοβάθμια οι διορισμοι θα είναι πάνω από 10-12..

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2028 στις: Ιουνίου 26, 2024, 06:03:36 pm »
Διορισμοί 1 προς1.. τωρα εμένα γιατί μου έχει κολλήσει ότι για Πε86 στην πρωτοβάθμια οι διορισμοι θα είναι πάνω από 10-12..
Θα είναι η επιτομή του τρολαρίσματος!
Να έχουν ζητηθεί περίπου 300 νέες οργανικές, να φαίνονται 5 συντάξεις και να διορίσουν 10. Να ακούσουμε ότι είμαστε και ευνοημένοι!
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2029 στις: Ιουνίου 26, 2024, 06:11:46 pm »
Μη φανεί παράξενο, αλλά κάποιος θα βρεθεί να μας την πει..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)