*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1108065 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #2590 στις: Ιουλίου 02, 2024, 09:50:35 pm »
Αυτό δυστυχώς δεν νομίζω να γίνει. Ήδη το σημερινό ωράριο είναι πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και (από ότι είχα κάποτε δει) είμαστε από τις χώρες με το μικρότερο διδακτικό ωράριο εκπαιδευτικών στην Ευρώπη (δεν έχω μπροστά μου τώρα κάποια σχετική έρευνα, αλλά αν ψάξετε στις βίβλους για την εκπαίδευση του OECD θα βρείτε).

Θυμάμαι μάλιστα πως για τον υπολογισμό του ωραρίου υπήρχε η παραδοχή στην έρευνα πως όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν ωράριο 23 ωρών (γιατί μάλλον δεν είχαν ακριβή στοιχεία για το πραγματικό ωράριο ανά ΜΚ). Παίζει δηλαδή να έχουμε και πρωτιά παγκοσμίως στο χαμηλότερο διδακτικό ωράριο. Δεν είναι τυχαίο που από τα πράγματα στα οποία (αν δεν κάνω λάθος) ήταν ανυποχώρητη η τρόικα ήταν το ωράριο στη δευτεροβάθμια, γιατί θεωρούνταν τρελή σπατάλη δημόσιου χρήματος.
Τρελλή σπατάλη δημοσίου χρήματος είναι οι μίζες στα εξοπλιστικά. Οι μίζες στην υγεία. Οι απ' ευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων. Οι απολαβές βουλευτών κι ευρωβουλευτών. Όχι το ωράριο των εκπαιδευτικών. Μη γράφεις συνάδελφε ό,τι σου κατέβει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:09 »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2591 στις: Ιουλίου 02, 2024, 09:55:36 pm »
Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έχω διαβάσει και πού, αλλά μεσες άκρες, στο δείγμα του Ο.Ο.Σ.Α δεν πέφτουν σε ώρες οπότε έχουν όλοι πχ 20-21 ενώ σε εμάς με το 18-23 βγαίνει ενας μικρότερος μέσος όρος. Δεν συνεχίζω άλλο την κουβέντα για το πόσοι θα ξεσηκώνονταν αν υπήρχε μια ισορροπία αντί να ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις 23 ώρες.

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2592 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:22:50 pm »
@leon. δεν είναι δική μου άποψη αλλά της τρόικα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2593 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:26:18 pm »
@leon. δεν είναι δική μου άποψη αλλά της τρόικα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:09 »

Αποσυνδεδεμένος zaxaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2594 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:26:40 pm »
Αν αύριο βγει ο τελικός συνολικός αριθμός, η κατανομή θα βγει την άλλη εβδομάδα;και οι περιοχές;

Αποσυνδεδεμένος Giorg

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2595 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:27:50 pm »
Να φέρουν όλο το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό που έχει ένα τυπικό ευρωπαϊκό σχολείο και μετά κάνουμε αύξηση ωραρίου. Οι ίδιοι πριν χρόνια μας έλεγαν ότι έχουμε πολύ μεγάλη αναλογία καθηγητών ως προς μαθητές, λες και το ανάγλυφο της χώρας δεν είναι νησιωτικό ή ορεινό και είμαστε ολλανδικός ή γερμανικός κάμπος.

Αποσυνδεδεμένος Christianna

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η σημερινή μας ατυχία,είναι η αυριανή μας τύχη.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2596 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:37:12 pm »
Να φέρουν όλο το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό που έχει ένα τυπικό ευρωπαϊκό σχολείο και μετά κάνουμε αύξηση ωραρίου. Οι ίδιοι πριν χρόνια μας έλεγαν ότι έχουμε πολύ μεγάλη αναλογία καθηγητών ως προς μαθητές, λες και το ανάγλυφο της χώρας δεν είναι νησιωτικό ή ορεινό και είμαστε ολλανδικός ή γερμανικός κάμπος.
Η κουμπάρα μου στην Γερμανία για 9 διδακτικές ώρες την βδομάδα+4 προετοιμασίας(τις πληρώνουν κ αυτές) 1500 καθαρά.Κ φυσικά δεν έχει καμια αλλη αρμοδιότητα,περα απο το να διδασκει.
Das Schicksal des Menschen ist der Mensch selber.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2597 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:42:42 pm »
Η κουμπάρα μου στην Γερμανία για 9 διδακτικές ώρες την βδομάδα+4 προετοιμασίας(τις πληρώνουν κ αυτές) 1500 καθαρά.Κ φυσικά δεν έχει καμια αλλη αρμοδιότητα,περα απο το να διδασκει.
Κάτι σαν μειωμένου δηλαδή που εδώ παίρνει 600 καθαρά.

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2598 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:43:10 pm »
Ναι ναι, μας ενημέρωσες τι έλεγε υποτίθεται η τρόικα δέκα χρόνια πριν. Δεν τα ξέραμε. Ευχαριστούμε. Όσον αφορά για το ωράριο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας καλό θα 'ταν να επικεντρωθείτε στη μείωση του πρώτου κι όχι στην αύξηση του δεύτερου.

Ασχέτως του τι έλεγε η τρόικα, υπάρχει μια διαφορά που είναι μετρήσιμη και μπορούν να τη διαπιστώσουν διεθνείς οργανισμοί. Δεν γίνεται από τη μία να ζητάμε πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και από την άλλη να μειώνουμε και άλλο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Αν ήμασταν οικονομικά ανεξάρτητοι πάω πάσο, αλλά δεν είμαστε.

Απλά πρέπει να τα γνωρίζουμε όλα αυτά για να διαφυλάξουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα μας γιατί δεν θέλει και πολύ να μας φέρουν άσχημα πράγματα στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2600 στις: Ιουλίου 02, 2024, 10:56:55 pm »
Ασχέτως του τι έλεγε η τρόικα, υπάρχει μια διαφορά που είναι μετρήσιμη και μπορούν να τη διαπιστώσουν διεθνείς οργανισμοί. Δεν γίνεται από τη μία να ζητάμε πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και από την άλλη να μειώνουμε και άλλο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Αν ήμασταν οικονομικά ανεξάρτητοι πάω πάσο, αλλά δεν είμαστε.

Απλά πρέπει να τα γνωρίζουμε όλα αυτά για να διαφυλάξουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα μας γιατί δεν θέλει και πολύ να μας φέρουν άσχημα πράγματα στο μέλλον.
Συνάδελφε με όλο το θάρρος αλλά με τέτοια νοοτροπία σε λίγο θα μας βάλουν και 30 διδακτικές ώρες με 900 ευρώ καθαρά. Αν δεν αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ δεν θα αλλάξει και το σύστημα.

Αποσυνδεδεμένος Solaris

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2602 στις: Ιουλίου 02, 2024, 11:00:25 pm »

Αποσυνδεδεμένος shou-shou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2603 στις: Ιουλίου 02, 2024, 11:07:53 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025