0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό δυστυχώς δεν νομίζω να γίνει. Ήδη το σημερινό ωράριο είναι πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και (από ότι είχα κάποτε δει) είμαστε από τις χώρες με το μικρότερο διδακτικό ωράριο εκπαιδευτικών στην Ευρώπη (δεν έχω μπροστά μου τώρα κάποια σχετική έρευνα, αλλά αν ψάξετε στις βίβλους για την εκπαίδευση του OECD θα βρείτε). Θυμάμαι μάλιστα πως για τον υπολογισμό του ωραρίου υπήρχε η παραδοχή στην έρευνα πως όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν ωράριο 23 ωρών (γιατί μάλλον δεν είχαν ακριβή στοιχεία για το πραγματικό ωράριο ανά ΜΚ). Παίζει δηλαδή να έχουμε και πρωτιά παγκοσμίως στο χαμηλότερο διδακτικό ωράριο. Δεν είναι τυχαίο που από τα πράγματα στα οποία (αν δεν κάνω λάθος) ήταν ανυποχώρητη η τρόικα ήταν το ωράριο στη δευτεροβάθμια, γιατί θεωρούνταν τρελή σπατάλη δημόσιου χρήματος.
@leon. δεν είναι δική μου άποψη αλλά της τρόικα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό.
Να φέρουν όλο το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό που έχει ένα τυπικό ευρωπαϊκό σχολείο και μετά κάνουμε αύξηση ωραρίου. Οι ίδιοι πριν χρόνια μας έλεγαν ότι έχουμε πολύ μεγάλη αναλογία καθηγητών ως προς μαθητές, λες και το ανάγλυφο της χώρας δεν είναι νησιωτικό ή ορεινό και είμαστε ολλανδικός ή γερμανικός κάμπος.
Η κουμπάρα μου στην Γερμανία για 9 διδακτικές ώρες την βδομάδα+4 προετοιμασίας(τις πληρώνουν κ αυτές) 1500 καθαρά.Κ φυσικά δεν έχει καμια αλλη αρμοδιότητα,περα απο το να διδασκει.
Ναι ναι, μας ενημέρωσες τι έλεγε υποτίθεται η τρόικα δέκα χρόνια πριν. Δεν τα ξέραμε. Ευχαριστούμε. Όσον αφορά για το ωράριο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας καλό θα 'ταν να επικεντρωθείτε στη μείωση του πρώτου κι όχι στην αύξηση του δεύτερου.
Ασχέτως του τι έλεγε η τρόικα, υπάρχει μια διαφορά που είναι μετρήσιμη και μπορούν να τη διαπιστώσουν διεθνείς οργανισμοί. Δεν γίνεται από τη μία να ζητάμε πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και από την άλλη να μειώνουμε και άλλο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Αν ήμασταν οικονομικά ανεξάρτητοι πάω πάσο, αλλά δεν είμαστε.Απλά πρέπει να τα γνωρίζουμε όλα αυτά για να διαφυλάξουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα μας γιατί δεν θέλει και πολύ να μας φέρουν άσχημα πράγματα στο μέλλον.
https://e-wall.net/62721/o-pierrakakis-machetai-me-theous-kai-daimones-gia-na-mas-kanei-dora-ekplixi-kai-meta-tha-xypnisoume/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0_wAt_sfoFNQSoYJ9accPt7jcdFc2MeALCIvO19flxwH1HHiv7lqy-m1M_aem_43Cs5vfG4Wj1y9y7Ldxf-Q
Α καλά. Τελικά 7000;