0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό. Ο τρόπος δήλωσεις της προυπηρεσίας ήταν σπαζοκεφαλιά και ασαφής. Πραγματικά λυπάμαι για τους συναδέλφους που μπερδέφτηκαν ή ήταν απρόσεκτοι και ο ΑΣΕΠ λέει ας προσέχατε.
Δε θέλω να προκαλώ τους φίλους δασκάλους. Απλά κρατήστε μια πισινή για τα περί "σφαγής" μέχρι να συγκεντρώσω όλους τους λειτουργικά υπεράριθμους. Οι περισσότερες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία, αλλά υποθέτω (με αρκετή βεβαιότητα) ότι μέχρι την πρόσκληση για διορισμούς της 2ΓΕ θα έχει ξεκινήσει σε όλες. Τότε, με στοιχεία πλέον (κι όχι το θυμικό του καθενός) θα μπορούμε να κρίνουμε αν είναι όντως σφαγή ή όχι. Το ίδιο θα κάνω και για τους νηπιαγωγούς.
Συνάδελφε αυτή η δουλειά αν γίνεται μπορείς για όλες τις ειδικότητες; Θα βοηθήσω και εγώ αν θες.
Trust στο λέω εσένα γιατί μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις και να το καταλάβεις. Εγώ δέχομαι ότι οι δάσκαλοι έχουμε πολλές υπεραριθμίες. Το ίδιο θα συμβεί από τη φετινή χρονιά σε πολλές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας. Οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε το πραγματικά ισχύει για όλους. Αδικήθηκαν τελικά οι δάσκαλοι; Ευνοήθηκαν πχ οι φιλόλογοι;Τουλάχιστον με την επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου, αυτό φαίνεται. Αν είναι λάθος η εγκύκλιος, να αλλάξει. Μαζί σου σε αυτό. Αλλά να αλλάξει για όλους, να ξέρουν όλοι σε τι βάση ζητάνε διορισμούς. Να ξέρουμε όλοι πάνω σε ποια κενά γίνεται η κατανομή.
Φαντάζομαι ότι αν η εγκύκλιος των μετατάξεων είναι για τα μπάζα και υπολογίζει ο,τι θέλει, θα το κάνει για όλους. Θα κρύβει/ προσθέτει/ αφαιρεί κενά κατά το δοκούν. Άρα, τελικά, πώς γίνονται οι διορισμοί;
@trust no one δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα βρίσκοντας όλους τους λειτουργικά υπεράριθμους. Το αν θα βγει κάποιος υπεράριθμος έχει να κάνει με πάρα πολλές αιτίες και συνήθως οφείλεται στη διαφορά οργανικών ολοημέρου που μπορεί να έχει ένα σχολείο σε σχέση με τους δασκάλους που απαιτούνται και αυτό δεν είναι καθόλου σταθερό στο χρόνο και επηρεάζεται και από τη διαχείριση που κάνει η κάθε διεύθυνση. Μετά παίζουν ρόλο άδειες, αποσπάσεις, το αν ο διευθυντής του σχολείου είναι ΠΕ70 και πολλά άλλα.Για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, θα πω συνοπτικά πως ακόμα και να υπολογίσεις τους υπεράριθμους θα οδηγηθείς σε εντελώς λάθος συμπεράσματα ως προς την σχέση οργανικότητας - λειτουργικότητας των δημοτικών. Στη Θεσσαλία π.χ. θα βρεις εκατοντάδες υπεράριθμους χωρίς να απέχει πολύ η οργανικότητα από τη λειτουργικότητα των σχολείων, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που απέχει πολύ περισσότερο θα βρεις λιγότερους υπαράριθμους και πιο πολλά κενά. Το ολοήμερο είναι αυτό που φέρνει τα άνω κάτω και δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα σε ΠΕ60 και ΠΕ70 (όχι όμως επειδή ένας ΠΕ60 ισοδυναμεί με ένα τμήμα ολοημέρου, αλλά επειδή τα νηπιαγωγεία έχουν έναν τρελό αριθμό ολοήμερων τμημάτων αναλογικά με τα πρωινά τους τμήματα, ο οποίος δεν εξηγείται μόνο εξαιτίας της δίχρονης). Επειδή και εγώ έχω ψάξει και βρει τα νούμερα δεν έχω κανένα προβλημα να μιλήσουμε με στοιχεία, αλλά σε ένα ξεχωριστό νήμα και όταν τελειώσει όλη η ιστορία με τους διορισμούς. Αυτή τη στιγμή όλη η πρωτοβάθμια πρέπει να μείνει ενωμένη και διεκδικήσει αυτά που θα χάσει με την κατανομή που αποφάσισε το επιτελείο του Πιερρακάκη.
Το έγραψα και πριν αλλά δεν το καταλάβατε μάλλον. Από τους 10000 που θα διορίσει τουλάχιστον το 20% θα απουσιάσει αμέσως με άδεια. Αυτό το γνωρίζουν στο υπουργείο. Οπότε για την πρώτη χρονιά που δεν υπάρχει οργανική τοποθέτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Το επόμενο έτος θα έχουν βγει στη σύνταξη άλλοι 3-4 χιλιάδες. Είναι δύσκολο να προκύψουν οργανικές υπεραριθμίες στη βθμια ακόμη και μετά τους 5000 διορισμούς. Στην αθμια προβλέπω μετακινήσεις με το ζόρι στην ξηρά με απόφαση περιφερειακού και διορισμούς μόνο σε νησιά.